پنجشنبه, ۲۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 13 February, 2025
مجله ویستا
آشپزخانه
آشپزخانهها بسیار ساده و عبارت از اجاقی بود که در گوشهای از حیاط یا در یکی از اتاقها در نخستین روزگاران ساخته میشد. دودکشی برای این اجاقها گذاشته نمیشد و دود از روزنهای در سقف یا از پنجره اتاق بیرون میرفت.
آشپزخانه اتاقی که در آن خوراکیهائی برای خوردن آماده میسازند. بسیاری از خانوادهها نیز خوراک خود را در آشپزخانه میخورند. روزگاری داشتن آشپزخانه خیلی جنبه اشرافی داشت. در قرون وسطی خانوادههای تهیدست، خوراکشان را در اتاق نشیمن روی آتشی که برمیافروختند، میپختند. تنها کاخها و دژها آشپزخانه داشتند. آشپزخانه ساختمان جداگانهای بود که تقریباً در نزدیکی ساختمان اصلی قرار داشت.
● آشپزخانههای قرون وسطی
معمولاً کف این آشپزخانهها سخت کثیف و علاوه بر این فاقد دودکش بود. دود از سوراخهائی که در سقف ایجاد شده بود خارج میشد. بیشتر ظروف آشپزخانه از آهن ساخته میشد. این ظروف کلفت فلزی غذا را تا رسانیدن به قسمت اصلی خانه گرم نگه میداشت. پیشخدمتهای بسیاری لازم بود تا هیزم و آب مورد نیاز را برای آمادهسازی فراهم کنند. این وظایف در بیرون اتاق و خانه یا در یک اتاق انجام میشد.
حتی آشپزخانههای ثروتمندان فر نداشتند و شیرینیها را روی اجاقهای آتشهای مدرن عبارت بود از FRIGERATOR برای خوراک آماده، دومین گام پختن و سرو کردن خوراک بود. بهجای اینکه دیگ و اجاق جابهجاشود در دیوار آشپزخانه اجاقی آماده گشت که کار آشپزی را تا حد زیادی آسان نمود. اجاقهای برقی و پخت خوراک با بخار و گاز کار را آسانتر کرد. سومین گام اختراع ماشین ظرفشوئی بود که ظرفها را میشست و تمیز میکرد.
آشپزخانههای مدرن معمولاً دو یا بیشتر پنجره دارد تا تهویه بهخوبی در آن صورت گیرد. حتی ممکن است هواکشهائی در سقف یا دیوارهای آشپزخانه نصب شود تا بو و دود آشپزی را از محیط آشپزخانه خارج کنند. با تمیزی، درخشندگی دیوار و ابزارآلات آشپزخانه و پنجرههای زیاد، میتوان آشپزخانه را بهجای مناسبی تبدیل کرد.
آشپزخانه اتاقی که در آن خوراکیهائی برای خوردن آماده میسازند. بسیاری از خانوادهها نیز خوراک خود را در آشپزخانه میخورند. روزگاری داشتن آشپزخانه خیلی جنبه اشرافی داشت. در قرون وسطی خانوادههای تهیدست، خوراکشان را در اتاق نشیمن روی آتشی که برمیافروختند، میپختند. تنها کاخها و دژها آشپزخانه داشتند. آشپزخانه ساختمان جداگانهای بود که تقریباً در نزدیکی ساختمان اصلی قرار داشت.
● آشپزخانههای قرون وسطی
معمولاً کف این آشپزخانهها سخت کثیف و علاوه بر این فاقد دودکش بود. دود از سوراخهائی که در سقف ایجاد شده بود خارج میشد. بیشتر ظروف آشپزخانه از آهن ساخته میشد. این ظروف کلفت فلزی غذا را تا رسانیدن به قسمت اصلی خانه گرم نگه میداشت. پیشخدمتهای بسیاری لازم بود تا هیزم و آب مورد نیاز را برای آمادهسازی فراهم کنند. این وظایف در بیرون اتاق و خانه یا در یک اتاق انجام میشد.
حتی آشپزخانههای ثروتمندان فر نداشتند و شیرینیها را روی اجاقهای آتشهای مدرن عبارت بود از FRIGERATOR برای خوراک آماده، دومین گام پختن و سرو کردن خوراک بود. بهجای اینکه دیگ و اجاق جابهجاشود در دیوار آشپزخانه اجاقی آماده گشت که کار آشپزی را تا حد زیادی آسان نمود. اجاقهای برقی و پخت خوراک با بخار و گاز کار را آسانتر کرد. سومین گام اختراع ماشین ظرفشوئی بود که ظرفها را میشست و تمیز میکرد.
آشپزخانههای مدرن معمولاً دو یا بیشتر پنجره دارد تا تهویه بهخوبی در آن صورت گیرد. حتی ممکن است هواکشهائی در سقف یا دیوارهای آشپزخانه نصب شود تا بو و دود آشپزی را از محیط آشپزخانه خارج کنند. با تمیزی، درخشندگی دیوار و ابزارآلات آشپزخانه و پنجرههای زیاد، میتوان آشپزخانه را بهجای مناسبی تبدیل کرد.
منبع : مطالب ارسال شده
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست