جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

بررسی نگرش بیماران روانی نسبت به پوشش روانپزشک و نحوه خطاب به آنها


بررسی نگرش بیماران روانی نسبت به پوشش روانپزشک و نحوه خطاب به آنها
● سابقه و هدف:
ارتباط بین پزشک و بیمار یکی از مهمترین نکات در حرفه پزشکی است. از عوامل موثر در این خصوص ظاهر و نوع پوشش پزشک و نحوه خطاب او به بیمار است. اینکه بیماران روانی چه ویژگی های ظاهری روانپزشک را می پسندند هدف انجام این تحقیق است.
● موارد و روشها:
این تحقیق به صورت توصیفی - تحلیلی بر روی بیماران مراجعه کننده به درمانگاه روانپزشکی که تمایل به همکاری داشتند، انجام شده است. پس از درج مشخصات فردی، نوع بیماری و مدت بیماری با نشان دادن ۸ قطعه عکس از انواع پوشش پزشک مرد وزن درفرهنگ ایرانی از وی خواسته می شد نظر خود را بیان کند. در ضمن ازبیمار سوال می شد ترجیح می دهد روانپزشک، آنها را چگونه خطاب کند؟ و روانپزشک معالج آنها زن باشد یا مرد؟
● یافته ها:
مجموعا ۱۱۰ بیمار ( شامل ۵۷ زن و ۵۳ مرد) مورد ارزیابی قرار گرفتند. میانگین سنی (± انحراف معیار) بیماران ۳۰±۱۰.۵ سال بود. مشخص شد بیماران برای روانپزشک مرد و زن روپوش پزشکی را به سایر لباسها ترجیح می دهند (بترتیب ۸/۴۱% و ۹/۴۰%، P<۰.۰۱ برای هر دو گروه). همچنین ۳۹ بیمار (۵/۳۵%) ترجیح می دهند که با اسم کوچک (نام) خطاب شوند در حالی که ۳۸ بیمار (۵/۳۴%) افراد به نوع خطاب روانپزشک اهمیت نداده بودند (p<۰.۰۱). جنسیت روانپزشک نیز از نظر ۵۸ بیمار (۷/۵۲%)حائز اهمیت نبوده است (p<۰.۰۱).
● نتیجه گیری و توصیه ها:
با توجه به اهمیت نوع پوشش روانپزشک از نظر بیماران و عدم رعایت آن در بخشها توصیه می گردد روانپزشکان در هنگام ویزیت بیماران از روپوش پزشکی استفاده نمایند.
یوسف سمنانی
محمد اربابی
جمال شمس
سیدجلال نقش بندی
منبع : پایگاه اطلاعات علمی


همچنین مشاهده کنید