چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 8 May, 2024
مجله ویستا

چیپ ست G۴۳ و تحول در پردازنده های گرافیکی داخلی


چیپ ست G۴۳ و تحول در پردازنده های گرافیکی داخلی
برای مشتریان تجاری و یا برای کسانی که از سیستم های خود صرفا برای انجام کارهای معمولی و روزمره استفاده می کنند، همیشه خریدن و یا نخریدن یک کارت گرافیکی جداگانه مساله مهمی بوده است. از آنجایی که این کاربران معمولا از سیستم های خود برای انجام بازی و یا اجرای نرم افزارهای سه بعدی استفاده نمی کنند، تهیه یک کارت گرافیک حتی ارزان قیمت هم می تواند هدر دادن پول باشد. علاوه بر این معمولا کارت های گرافیکی (حتی انواع ارازان قیمت آن ها) مصرف توان بالایی دارند و این به معنی اضافه شده حرارت، احتمالا سر و صدا و همینطور هزینه یک سیستم است.به همین دلیل است که مادربردهای با پردازنده گرافیکی داخلی، یا به اصطلاح مادربردهای VGA آنبرد، در بین چنین مشتریانی طرفداران بسیار زیادی دارند. اما به خاطر داشته باشید که نرم افزارهای تجاری معمولی هم در حال حاضر به سوی سه بعدی شدن پیش می روند. برای مثال ویندوز ویستا به عنوان یک سیستم عامل جدید به یک اینترفیس سه بعدی مجهز است. استفاده از تصاویر سه بعدی در نرم افزارهای مختلف علاوه بر افزایش جذابیت های بصری، امکان استفاده و کاربرد پذیری این نرم افزارهای را نیز افزایش می دهند. پس بی شک در آینده بیشتر شاهد حظور گرافیک های سه بعدی در فضای دسک تاب خواهیم بود. همه این مسائل سبب می شود که کاربر خواه ناخواه به توانایی پردازشی سه بعدی در حد مطلوب نیاز داشته باشد. اما در برابر بسیاری از مادربردهای با پردازنده گرافیکی داخلی فاقد توانایی های مناسبی در هنگام اجرای نرم افزاهای سه بعدی هستند. اکثر کاربرانی که بر سر دوراهی سیستم ارزان قیمت و بدون کارایی گرافیکی سه بعدی و سیستم گران قیمت با کارایی گرافیکی سه بعدی قرار می گیرندذ، معمولا یکی از انتخاب ها را قربانی می کنند. یا قید هزینه اضافی را می زنند و یک کارت گرافیکی با توان مناسب بر روی سیستم خود نصب می کنند، و یا سعی می کنند به سمت نرم افزارهایی که ممکن است به توان پردازش سه بعدی نیاز داشته باشند نروند. اما آیا راه حل دیگری برای این مساله وجود ندارد؟ راه حل مناسبی که بتواند تمامی گزینه ها را در خود داشته باشد؟
در حقیقت این نیاز مدتی است که از طرف سازندگان چیپ ست ها احساس شده است و به همین خاطر است که در حال حاضر شاهد ظهور محصولاتی با پردازنده گرافیکی داخلی هستیم که دارای توانایی های مناسبی در پردازش تصاویر سه بعدی هستند. شرکت اینتل به عنوان بزرگترین سازنده تراشه های کامپیوتری و پردازنده، سعی کرده است در سری جدید چیپ ست های مجتمع خود از پردازنده های گرافیکی استفاده کند که توانایی های مناسبی برای اجرای تصاویر سه بعدی داشته باشند. چیپ ست G۴۳ با همین تفکر طراحی و تولید شده است. این چیپ ست که از جدید ترین پردازنده های Intel با تکنولوژی ساخت ۴۵ نانومتر و گذرگاه ۱۳۳۳ مگاهرتزی پشتیبانی می کند به یک پردازنده گرافیکی GMA X۴۵۰۰ مجهز شده است که از DirectX ۱۰ به صورت سخت افزاری پشتیبانی می کند. اینتل ادعا می کند که این پردازنده گرافیکی دارای دوبرابر کارایی پردازنده گرافیکی GMA۳۱۰۰ است که در چیپ ست های سری G۳۳ مورد استفاده قرار گرفته بود. با استفاده از مادربردهایی که از چیپ ست های سری G۴۳ استفاده می کنند، می توانید مطمئن باشید که بدون نیاز به خرید کارت گرفیکی جداگانه کارایی سه بعدی قابل قبولی را در اکثر نرم افزاهای سه بعدی به دست خواهید آورد.
اما مادربردهای تولید شده شده بر پایه چیپ ست دارای چه مشخصاتی هستند؟ با توجه به محبوبیت پردازنده ها و چیپ ست های اینتل، به راحتی می شد حدس زد که سازندگان متعددی اقدام به معرفی مادربردهای خود با استفاده ازآن بکنند. در این میان شرکت های بزرگی چون گیگابایت زود تر از بقیه وارد میدان شده اند و مانند نسل های قبل محصولات بسیار متنوعی را هم به بازار عرضه کرده اند. برای مثال گیگابایت تا کنون یک مدل مادربرد با نام GA-EG۴۳M-S۲H را بر پایه این چیپ ست معرفی کرده است. این مادربرد که با استفاده از تکنولوژی "بهینه ساز پویای مصرف توان پیشرفته" تولید شده است، دارای توانایی های مناسبی جهت پخش مزامین با وضوح بالا می باشد و از آنجایی که در اندازه microATX تولید شده است می توان آن را به راحتی در کیس های کوچک نصب کرد. علاوه بر این مصرف توان آن نیز بسیار پایین است. اما این موارد سبب نشده است که گیگابایت امکانات جانبی مورد نیاز را در آن فراموش کند. پنج درگاه SATA به همراه ۱۲ درگاه USB، پشتیبانی از یک درگاه PCI Express ۲.۰ اضافی که به شما امکان می دهد حتی در صورت نیاز یک کارت گرافیک جداگانه را به مادربرد خود اضافه کنید، از دیگر امکاناتی هستند که گیگابایت در این مادر برد آنها را مد نظر داشته است. در نهایت اگر شما هم بین خریدن یک کارت گرافیک جداگانه و یا زدن قید استفاده از گرافیک های سه بعدی مردد مانده اید، حتما GA-EG۴۳M-S۲H را امتحان کنید.
منبع : آواژنگ