سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
مجله ویستا
چگونه ازآرام پـز استفاده کنیم
یک آرامپز در هر زمان از سال میتواند زندگی را با آسایش بیشتری همراه کند. هنگامی که در یک عصر پاییزی به خانه برمیگردید و با باز کردن در، بوی خوش خوراکی گرم و آماده را که در آرامپز منتظر شماست، استشمام میکنید، نیمی از خستگی شما برطرف میشود. ناگفته نماند که یک آرامپز تنها در فصول سرد به کار نمیآید، در تابستان با استفاده از این وسیله میتوان ایجاد حرارت ناشی از اجاق خوراکپزی را بسیار کاهش داد.
یک آرام پز در هر زمان از سال میتواند زندگی را با آسایش بیشتری همراه کند، زیرا هنگامی که از قبل برای غذا برنامهریزی میکنید، در زمان اوج رسیدگی به امور خانه، زمان بیشتری خواهید داشت.هنگامی که یک مهمانی مشترک برگزار میکنید یا قرار است از صبح به پیک نیک بروید هم آرام پز به کمک شما خواهد آمد. کافی است مواد لازم را هنگام غروب در آرام پز قرار دهید تا در طول شب آماده شود.
▪ آیا آرام پز وسیله مطمئنی است؟
بله،آرام پز که جزو وسایل دم دست پخت و پز است، مواد غذایی را به آهستگی و در حرارت کم - معمولاً بین ۱۷۰ و ۲۸۰ درجه فارنهایت معادل ۷۶ تا ۱۳۷ درجه سانتیگراد - میپزد. حرارت کم موجب میشود که قطعات گوشت حتی اگر گوشت بسیار عالی هم نباشد، نرم و خوش خوراک شده و آب کمتری از دست بدهند.
عواملی چون حرارتی که مستقیماً در ظرف تولید میشود، زمان طولانی پخت و بخار محبوس شده در ظرف در بسته، باکتریها را از بین برده و آرامپز را به وسیله ای ایمن برای تهیه غذا تبدیل میکنند.
ـ پخت و پز آهسته و مطمئن برای اطمینان از سلامت غذا، درجه آرامپز باید در حدی باشد که بتواند غذا را به آرامی و بدون نیاز به رسیدگی تهیه کند و از طرفی باید آنقدر سریع باشد که موجب فاسد شدن غذا نشود. برای اطمینان از اینکه درجه حرارت برای غذایی که تهیه میکنید از هر جهت سالم و مطمئن است، قبل از پخت هر غذایی، آرامپز را با روش زیر امتحان کنید:
۱) آرام پز را با حدود ۲ لیتر آب نیم گرم پر کنید.
۲) به مدت ۸ ساعت آنرا روی درجه پایین قرار دهید. ۳. با استفاده از یک دماسنج مناسب دمای آب را اندازه بگیرید. این کار را باید سریع انجام دهید چون به محض برداشتن درب ظرف، دما به سرعت کاهش مییابد.
۴) دمای آب باید ۱۸۵ درجه فارنهایت یا ۸۵ درجه سانتیگراد باشد. اگر دما از این حد بیشتر باشد، به این معنا است که اگر غذایی را به مدت ۸ ساعت و بدون بههم زدن در آن بپزیم، غذا بیش از حد پخته شده یا آب خود را از دست میدهد. اگر حرارت آب کمتر از ۱۸۵ باشد، به این معنا است که آرامپز شما به دمای مناسب نمیرسد و امکان فاسد شدن غذا در آن وجود دارد.
آرامپزهایی که دارای ظرف سرامیک هستند، نه تنها راحت تمیز میشوند، بلکه شما میتوانید مواد غذایی را در هر وقت روز که میتوانستید آماده کرده و ظرف را در یخچال بگذارید و در زمان مناسب آنرا روی پایه قرار داده و روشن کنید.
▪ چند راهنمایی مفید
ـ همواره از گوشت تازه یا آب شده استفاده کنید و گوشتی را که هنوز یخزده است، به کار نبرید.
ـ به جای اینکه گوشت را به اندازههای درشت خرد کنید، آن را در قطعات کوچک خورشتی یا ریز خرد یا ورقه ورقه کنید. در مورد مرغ هم هرگز مرغ را درسته در ظرف قرار ندهید، بلکه آنرا به قطعات کوچکتر تقسیم کنید.
ـ در صورت امکان، گوشت را در ساعت اول با درجه بالا طبخ کنید و سپس برای باقی مدت، درجه حرارت را کم کنید. به این ترتیب، آرامپز سریع داغ شده و به تدریج حرارت آن به اندازه مناسب پایین میآید.
ـ بهتر است غذاهایی که در آرام پز تهیه میکنید، شامل مایعات و به قولی آب دار باشند. غذاهایی چون سوپ، خوراک لوبیا، تاس کباب یا سس ماکارونی انتخابهای مناسبی هستند.
ـ در ظرف را بسته نگه دارید. باز کردن در ظرف برای اینکه «نگاهی به آن بیندازید» زمان با ارزش را به هدر داده و برای رسیدن درجه حرارت به اندازه قبل، حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان صرف میشود و این تأخیر با هر بار برداشتن در ظرف تکرار خواهد شد!
▪ مقدار مواد غذایی
ظرف آرام پز را هرگز کمتر از نصف آن و بیشتر از دو سوم گنجایش پر نکنید. در آرام پز، سبزیجات کندتر از گوشت و مرغ میپزند بنابراین اول سبزیجات را در ته و دور ظرف قرار داده و سپس گوشت را اضافه کرده و مواد را با مایعی نظیر آب، آب گوشت یا مرغ یا سس بپوشانید. درب ظرف را محکم کنید و تنها در زمانی که باید غذا را بهم بزنید یا از پخته شدن آن مطمئن شوید، درب را بردارید.
منبع : روزنامه اطلاعات
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست