یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
مجله ویستا
فوتبال وسیاست
فوتبال به عنوان یکی از پر طرفدارترین رشته های ورزشی در جهان همواره با جریانات مختلفی عجین می شود. گاهی، اتفاقات به نحوی جریان سازی می شود که جایی برای نامیدن این رشته مهیج به عنوان یک ورزش باقی نمی ماند. بازیکنان، مربیان و برخی رؤسای باشگاه ها همواره برای رسیدن به اهداف سیاسی و اجتماعی خود از ورزش به عنوان یک ابزار استفاده می کنند تا از آن طریق خود را در جوامع بشری بیشتر نمایان سازند . آنها گاهی اوقات به حدی از نام و اعتبار برخوردار می شوند که حتی برای رسیدن به پست های سیاسی زحمت زیادی برای جلب حمایت مردم متحمل نمی شوند. سیلویو برلوسکنی نخست وزیر ایتالیا از جمله نفراتی است که حضور در چنین عرصه ای از سیاست را مدیون نفوذ خود در رشته فوتبال می داند .در این مقال ما یک ترکیب ۱۱ نفره تشکیل داده و قصد داریم شما را با تعدادی از نام های مشهور ورزشی جهان که با سیاست هم میانه خوبی دارند، آشنا نماییم.رنه هیگوئیتا فوتبالیست مشهور کلمبیایی یکی از معروف ترین سنگربان های تاریخ جهان است که به عنوان دومین گزینه ، از نظرتان می گذرد:
● رنه هیگوئیتا
«رنه هیگوئیتا» بهترین نمونه برای این موضوع است که قاچاق مواد مخدر در کلمبیا چگونه زندگی مردم را به مخاطره انداخت. ممکن است افسانه «هیگوئیتا» مربوط به سال های گذشته باشد اما او هنوز هم همان شور و اشتیاق گذشته را دارد. او تنها در سال های طلایی فوتبال کلمبیا چهره نشد بلکه در تیم ملی کلمبیا و تیم «آلتیکو ناسیونال» شهر کوچک در شمال کلمبیا فوتبال بازی کرد. با قدی کوتاه و شکم برجسته که زیاد شمایل فوتبالیست ها را ندارد. او به یک روزنامه کلمبیایی گفت: «ابتدا برای کسب عنوان جوانترین فوتبالیست حرفه ای کلمبیا رقابت می کردم اما حالا برای پیرترین.» این فوتبالیست ۴۱ ساله به سختی یک سیاستمدار به حساب می آید اما او نمونه ای از تداخل سیاست و فوتبال است و نشان می دهد که قاچاق مواد مخدر در کلمبیا چگونه به زندگی مردم عادی تجاوز می کند. سال ۱۹۶۶ «خوزه رنه هیگوئیتا زاپاتا» در «مدلین» در یک خانواده فقیر متولد شد.
زمان و مکان تولد او نیز با همزمانی برخورد غیرنظامی ها و کوکائین یک تراژدی بود. کلمبیا که زمانی یک کشور با کلاس متوسط و یکی از ثروتمندترین کشورهای آمریکای لاتین به شمار می رفت و شاید دارای قدرترین تیم فوتبال در سال های ۱۹۵۰ بود به سرعت افول کرد. در سال های آخر دهه ۶۰ کلمبیا مرکز کشت خشخاش، تبدیل آن به کوکائین و قاچاق آن به آمریکا شد. به تدریج یک کارتل بزرگ مواد مخدر «مدلین» را تسخیر کرد.
کار کلمبیا سخت تر شد. جنگجویان غیرنظامی شروع به مبارزه کردند. در یک ارزیابی ۱۰ تا ۱۵ سنت از هر دلار کوکائین فروخته شده به مصرف گروه های مسلح چپ و راست می رسید. در خلال همین سال ها «رنه » که در سال ۱۹۸۹ قهرمان باشگاه های آمریکای جنوبی شد درخشید و چیزی بیشتر از این، هواداران فوتبال در هر جایی او را می ستودند چرا که او با عشق بازی می کرد. ما او را در جام جهانی ۱۹۹۰ با دریبلی به یاد می آوریم که توپ نصیب «روژه میلا»ی ۳۸ ساله شد و به گل مبدل گردید تا کلمبیا را راهی خانه کند. ۵ سال بعد در یک بازی دوستانه بی هیجان مقابل انگلستان، «هیگوئیتا» برای گرفتن توپی که به سمت دروازه اش شوت شده بود، خود را به زحمت نینداخت بلکه به جای آن به سمت جلو شیرجه رفت و مانند دم یک عقرب ساق پایش را به طرف بالا چرخاند و با پاشنه پایش توپ را دفع کرد و در این لحظه ضربه عقرب جاودانه شد.
اینها قسمت خوب داستان است. متأسفانه در خلال بهترین سال های فوتبالی «هیگوئیتا»، اربابان مواد مخدر، فوتبال کلمبیا را در کنترل گرفتند. «پابلو اسکوبار» بدنام، فوتبال را بهترین روش برای رسیدن به اهدافش در شهر کارتلی خود مدلین قرار داد. سال ۱۹۹۱ «هیگوئیتا» که برای کتک زدن یک گزارشگر با تیم «آلتیکو ناسیونال» به مشکل برخورده بود برای درخواست کمک به ملاقات «اسکوبار» در زندان رفت. او همچنین با برادر محبوس «اسکوبار» هم تماس گرفت. «فرناندو رودریگز موندراگون» کسی که خانواده اش یکی از کارتل های مواد مخدر بودند و آخرین کتابش پیرامون مواد مخدر و فوتبال در کلمبیاست می گوید: «اسکوبار» برای «هیگوئیتا» مانند یک پدر بود.
او همه کار برای او کرد. «هیگوئیتا» همه چیز را از قبل «اسکوبار» داشت؛ خانه، ماشین، مسافرت و ...! او می توانست زندگی حرفه ای بهتری داشته باشد اگر به «اسکوبار» آنقدر نزدیک نبود.» «هیگوئیتا» سال ۱۹۹۳ سقوط کرد. یک دختر ۱۱ ساله در مدلین ربوده شد و پدر دختر از «هیگوئیتا» به واسطه ارتباط های بزهکارانه اش درخواست کمک نمود. در یک رستوران «هیگوئیتا» مبلغ ۳۰۰ هزار دلار به عنوان خون بها به دست آدم ربایان داد و دختر را تحویل گرفت. خانواده دختر سپس هدیه ای را شبیه یک جعبه اسباب بازی با ۵۰ هزار دلار پول پیشکش او کردند و «هیگوئیتا» پول را قبول کرد...! «رنه» هم اکنون دوران بازنشستگی خود در فوتبال را پشت سر می گذارد اما هنوز معلوم نیست که او باز هم برای امرار معاش روزمره خود باز هم دست به دامان مواد مخدر می شود؟
منبع : روزنامه ابرار ورزشی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست