چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
اسباب بازی های پیچ کردنی
برای تقویت و پرورش مهارت های دستی و هماهنگی چشم و دست، ابتدا مقداری پیچ و مهره چوبی، پلاستیکی و یا فلزی در اندازه های مختلف در اختیار کودک قرار می دهیم تا با پیچ و مهره ها آشنا شود و در کار با آنها تسلط بیشتری پیدا کند و سپس اسباب بازی هایی که پیچ کردنی هستند در اختیارش می گذاریم.
در مرحله اول، پیچ و مهره ها را در اختیار کودک قرار می دهیم تا با آنها مقداری بازی کند و پیچ و مهره های یک اندازه را بیابد و به هم پیچ نماید. در مرحله دوم، از کودک می خواهیم مهره های پیچ را باز کند. در مرحله سوم، از کودک می خواهیم که پیچ و مهره ها را با هم مخلوط کند، سپس با توجه به قطر هر پیچ، مهره ی مناسب آن را بیابد و آنها را با هم پیچ نماید. در مرحله چهارم که کودک با پیچ و مهرها کاملاً آشنا و بر آنها مسلط شد، با دستمالی تمیز چشمان کودک را می بندیم و از او می خواهیم که پیچ مهره ها را، با لمس کردن آن، پیدا و در محل مخصوص پیچ کند.
پس از این که کودک پیچ و مهره ها را خوب شناخت، می توانیم اسباب بازی های پیچ کردنی که در بازار فعلاً بیشتر به صورت چوبی و پلاستیکی وجود دارد، تهیه کنیم و در اختیارش قرار دهیم.
خوشبختانه، در سال های اخیر از این گونه وسایل در بازار داخلی تولید می شود، مثل انواع ماشین، تراکتور، بلدوزر، هزار سازه و .. که قطعات آن از همدیگر جدا و به وسیله پیچ و مهره ها به همدیگر متصل می شوند. این گونه اسباب بازی ها اثرهای مثبت و سازنده ای بر روی کودک دارند.
● اهداف و فواید اسباب بازی های پیچ کردنی
▪ تقویت و پرورش مهارتهای حرکتی.
▪ تقویت و پروش حرکات ظریف.
▪ رشد قدرت تشخیص اندازه ها در کودک.
▪ هماهنگی و تقویت عضلات چشم و دست.
▪ پروش مفهوم انطباق یک به یک اشیا.
▪ پروش حس بساوایی.
▪ پروش قدرت ادراک به وسیله چشم.
▪ احساس رضایت از پیچ کردن یک مهره و افزایش اعتماد به نفس کودک.
▪ پرورش قوه ی تفکر، سازندگی و خلاقیت کودک.
▪ ایجاد احساس کفایت و قدرت از بستن و تکمیل اسباب بازی (ماشین) در کودک.
اسباب بازی های پیچ کردنی نسبت به غیر پیچ کردنی امتیازاتی دارد، از جمله این که کودک کاری بر روی اسباب بازی انجام می دهد و اجازه دارد در هر جای اسباب بازی دخل و تصرف کند. به عبارت دیگر، کودک موجودی فعال است، ولی اسباب بازی هایی که کودک نمی تواند کاری بر روی آنها انجام دهد و فقط به ساخته ی دیگران نگاه می کند، روحیه خودباختگی و انفعال را در وی پرورش می دهد.
منبع : تبیان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست