پنجشنبه, ۱۳ دی, ۱۴۰۳ / 2 January, 2025
مجله ویستا
Nokia ۹۳۰۰
آنچه در بسته ی خریداری شده ی شما موجود می باشد :
▪ گوشی موبایل
▪ شارژر
▪ Dock-station ( پایه رومیزی )
▪ كارت حافظه ۶۴ مگا بایتی
▪ هندزفری
▪ راهنمای مصرف كننده
شاید ، بتوان گفت كه نوكیا بنیان گذار كلاس جدیدی از گوشی های همراه به عنوان Communicator می باشد . امروزه خیلی از گوشی ها با این نام خوانده می شود ؛ ولی باید گفت اولین گوشی با صفحه كلید کامل ، تولید كسی غیر از نوكیا نبود . یك گوشی با كامپیوتری همراه . البته خودتان قضاوت كنید مطمئناً نمی توان یك صفحه کلید كامل كامپیوتر را در یك Smartphone جای داد . امروزه تلاش های فراوانی را از شركت های مختلف می بینیم كه تمام سعی خود را برای قراردادن صفحه کلید کامل و در عین حال كم كردن حجم این گوشی ها كرده اند كه چندان هم تاثیر به سزایی نداشته است .
به هر حال نوكیا ۹۳۰۰ جدیدترین گوشی در میان ۲ مدلCommunicator ساخته شده توسط این شركت است . نوكیا ۹۵۰۰ با قابلیت بسیار بالاتر باتری و وجود با دوربین پیشرفته و پشتیبانی Wifi می باشد . این باعث شد كه نوكیا گوشی كوچكتری را تولید كند . در مقابل ۹۵۰۰ با وزن ۲۲۲ گرم ، این گوشی دارای ۱۶۷ گرم وزن می باشد . همچنین اندازه گوشی هم كاهش یافته و به اندازه ۱۳۲x۵۱x۲۱ میلیمتر رسیده است كه با این حالت شما قابلیت حمل گوشی در جیب را نیز خواهید داشت و شاید بهترین حالت برای حمل این گوشی ، حمل در كیف كمری باشد . (اندازه ی گوشی ۹۵۰۰ ، ۱۴۸x۵۷x۲۴ میلی متر بود .)
باید خاطرنشان نمود كه یك وسیله در چنین اندازه ای برای استفاده هر روز خیلی راحت و مناسب نمی باشد (البته اگر با گوشی خیلی حرف می زنید) شاید امروزه تنها راه حل این مشكل استفاده از هندزفری های بلوتوث دار باشد . مثلا اگر گوشی در كیف شما باشد و بلوتوث آن در مقابل دیدگان شما ؛ وقتی كه زنگ می خورد شماره را می بینید و اگر خواستید جواب می دهید و یا می توانید تماس را رد كنید .
با این مشخصه ها بهترین آیتم برای استفاده كننده ، هدست بلوتوث سونی اریكسون می باشد و با وجود این وسیله ، دیگر نباید نگران ابعاد گوشی خود باشید . البته در آینده ای نزدیك Communicator هایی با قابلیت های ارزنده قرار است تولید شوند و چندین بار هم نمونه هایی در نمایشگاه ها نشان داده شده ولی هنوز نمی توان گفت كه اولین تولید كننده ، چه شركتی می باشد . البته موتورلا قول چنین دستگاهی را برای سال ۲۰۰۶ داده است .
مهمترین مطلب در رابطه با این گوشی ها ، ایدئولوژی مصرف آنها است . در اینجا كارایی های گوشی و Communicator به طور كامل از یكدیگر جدا می باشد ؛ قسمت كامپیوتر گوشی همواره روشن بوده مگر با خروج باتری از دستگاه و دكمه مجزایی برای روشن و خاموش دارد . یعنی در نمای بیرونی شما تنها یك گوشی موبایل با ابعاد بسیار بزرگ می بینید و كافی است دستگاه را به صورت افقی گرفته و باز كنید تا یك كامپیوتر كوچك در دستتان باشد .
شما در باز و بسته كردن گوشی به مشكلی بر نخواهید خورد . اما مهمترین نقص در این بخش عدم تعادل وزنی است . به صورتی كه اگر در گوشی بیش از ۴۵ درجه باز شود مركز ثقل قسمت بالای به سمت گوشی بیرون افتاده و سنگین تر به نظر می آید . به همین دلیل باید دستگاه را به دقت در میان انگشتانتان در هنگام استفاده نگه دارید و نمی توانید مثل كامپیوتر بر روی آن تایپ نمائید .
● نوكیا ۹۳۰۰ در حالت تلفن :
با یك نگاه گذرا می توان دریافت كه این گوشی با تمام خوبی ها و بدی های موجود در این سری ها ، از سری ۴۰ می باشد و صفحه نمایش بیرونی دستگاه از نوع TFT با قابلیت نمایش ۶۵ هزار رنگ بوده كه دارای رزولوشن ۱۲۸×۱۲۸ پیكسل می باشد که این صفحه نمایش شبیه به همانی است كه در ۶۲۳۰ استفاده گردیده است . صفحه نمایش در نور مستقیم خورشید محو می گردد ولی نوشته ها در این حالت هم خوانا هستند .
صفحه كلید از جنس پلاستیك ساخته شده است و دكمه ها كاملا داخل بدنه گوشی قرار گرفته و احساس می شود این هم یكی از راه ها برای كم كردن ضخامت این گوشی می باشد و در حالت كلی شما تنها با این صفحه كلید شماره گیری خواهید نمود . زیرا با وجود صفحه کلید کامل دیگر سراغ کلیدهای روی گوشی نخواهید رفت .
طبق آزمایشات انجام شده ، پس از استفاده از این دستگاه در مدت طولانی ، دكمه های گوشی كمی لق شده و در جای خود بازی خواهند كرد . دكمه های حركتی نیز تا حد زیادی راحت هستند و نور پس زمینه نیز آن ها سفید می باشد كه خیلی روشن نیست ولی نگران نباشید ، چون تمام كاراكترها خوانا خواهند بود.
دكمه روشن و خاموش ، بالای دستگاه موجود می باشد و همچنین پورت ورودی pop و محل اتصال شارژر در سمت پایینی دستگاه مشاهده می شود . قسمت مربوط به مادون قرمز (Infrared) نیز در سطح كناری سمت راست گوشی دیده می شود .
گنجایش باتری دستگاه ۹۷۰mAh و از جنس Li-Ion می باشد كه بنابر گفته سازنده تا حدود ۲۰۰ ساعت در حالت استندبای روشن خواهد ماند و همچنین ظرفیت ۴ ساعت و نیم صحبت را داراست .
در یكی از آزمایشات انجام شده دستگاه ۲ روز با ۳۰ دقیقه صحبت و ۱۰ دقیقه كار با دیگر كارایی های دستگاه ، روشن باقی ماند . البته كار با ۹۳۰۰ خیلی بیشتر از این حرف ها می باشد . شارژ كامل دستگاه حدودا ۲ ساعت به طول خواهد انجامید .
● دفترچه تلفن (Phone book) :
در حالت تلفن می توانید از دفترچه تلفن استفاده كنید و بدون هیچ محدودیتی شماره هایی را كه می خواهید وارد دستگاه نمائید . تا ۵ شماره را می توانید برای هر نام اضافه كنید . و نوع شماره ها را نیز می توانید تعیین نمائید . البته اولین شماره به عنوان پیش فرض برای دستگاه تعیین می شود و به بقیه می توانید از طریق منوی ویرایش ، دسترسی پیدا کنید .
همچنین می توانید تصویر افراد را به نام آنها اضافه کنید ، ولی وقتی اطلاعات مربوط به فرد را می بینید ، نمی توانید تصویر او را ببینید ؛ و مشاهده تصویر و اطلاعات فرد در لیست كلی امكان پذیر می باشد و شما لیستی را با نام و شماره خواهید داشت و تلفن های ذخیره شده گوشی و سیم كارت در کنار هم قابل نمایش روی دفترچه تلفن دستگاه هستند .
برای شماره گیری سریع نیز ، می توانید تلفن های ضروری را بر روی شماره های ۲ تا ۹ ذخیره نمائید . تصویر نشان داده شده در هنگام مکالمه ، كمی بزرگتر از آن چه در لیست نشان داده می شود است و در حالت كلی ، عكس ، بخش كوچكی از صفحه نمایش را خواهد داشت . همچنین شما ۵ گروه برای طبقه بندی افراد خواهید داشت كه مثل تمام گوشی های نوكیا می باشد و می توانید برای هر گروه زنگ مشخصی تعیین نمائید .
● پیام ها (Messages) :
دستگاه ، پیام های هوشمند نوكیا را پشتیبانی می كند (Nokia smart messages)كه قابلیت ارسال و دریافت ملودی ها را ایجاد می كند . همچنین قابلیت ارسال پیام های تصویری سیاه و سفید را خواهید داشت همانند گوشی های سامسونگ و ال جی و گوشی های جدید موتورولا ؛ همچنین حدود ۱۰ تصویر گرافیكی به صورت پیش فرض در دستگاه موجود می باشد .
این گوشی دارای سیستم E-mail توسعه یافته بوده كه با پروتكل های POP۳ و SMTP سازگار می باشد . البته این سیستم پیوست ها (Attachments) را پشتیبانی نمی كند .
● لیست تماس ها (Call list) :
در این بخش ، لیست تماس های گرفته شده (Dialed calls) ، لیست تماس های وارد شده (Received calls) و لیست تماس های از دست رفته (Missed calls) موجود می باشد .
● پروفایل (Profile) :
از طریق منوهای مشخص یا دكمه خاموش و روشن دستگاه ، می توانید به این قسمت دست بیابید ، هر پروفایل می تواند با مشخصلات مختلفی زمان بندی نیز گردد و برای هر پروفایل می توانید یك سیستم صوتی جداگانه اعم از صدای زنگ مخصوص را تعیین نمائید .
● تنظیمات (Settings) :
در بخش تنظیمات صفحه نمایش شما رنگ كلی صفحه را تعیین می نمائید ، همچنین تعیین عکس پس زمینه و اسكرین سیور نیز در همین قسمت قرار گرفته است و انتخاب تصاویر گذاشته شده توسط نوكیا خیلی بهتر می باشد چون از كیفیت بسیار بالاتری برخوردار است و برای اسكرین سیور نیز می توانید از ساعت دیجیتالی استفاده نمائید .
و این تمام كارایی های گوشی در حالت تلفن بوده و دیگر كارایی ها در حالت اصلی می باشد .
● نوكیا ۹۳۰۰ در حالت Communicator :
▪ صفحه نمایش :
بهتر است که گوشی را به طور افقی گرفته و درب آن را باز کنیم و سپس در رابطه با صفحه نمایش آن به صحبت بپردازیم . همانطور كه مشاهده می كنیم از یك صفحه نمایش TFT ۶۵۰۰۰ رنگ با رزولوشن ۶۴۰x۲۰۰ پیكسل برخوردار می باشد و در حقیقت صفحه نمایش ۹۳۰۰ و ۹۵۰۰ بهترین صفحه نمایش در گوشی های هم ترازشان می باشند . برای مشاهده فایل های متنی و جداول طولانی ، كافی است تنها از دكمه Scroll عمودی استفاده نمائید . رزولوشن صفحه نمایش یكی از مهمترین مزایای این دستگاه می باشد .
متاسفانه زمانی كه می خواهید تصاویر را در این گوشی نگاه كنید ، تصاویر بیشتر حالت پرتره دارند و وقتی می خواهد در صفحه قرار گیرند نتیجه خوبی را به ما نخواهند داد . آیكن ها مناسب و خوب می باشد ولی تصاویر تكی با سایز بزرگ كیفیت مناسبی ندارند كه البته این دستگاه ها بیشتر با متن كار می كنند و عدم كیفیت تصویر اهمیت زیادی ندارد . صفحه نمایش در نور مستقیم خورشید به خوبی خوانا می باشد .▪ صفحه كلید :
صفحه كلید بسیار راحت بوده و تنها قابل رقابت و مقایسه با دیگر تولیدات نوكیا می باشد چون كه هیچ Communicator دیگری با چنین كیفیت صفحه كلیدی در بازار موجود نمی باشد .
ردیف بالای دكمه ها اختصاص به كارایی های روزمره و كارهایی كه بیشتر انجام می شود دارد مثلDesk ، Telephone ، Messaging Web ، دفترچه تلفن ، اسناد ، تقویم ، اطلاعات شخصی و یك دكمه آخر هم برای قرار دادن كارایی دلخواه شما موجود می باشد كه می توانید آن را تنظیم نمائید .
یك سری دكمه ها ، انجام دو كارایی را بر عهده دارند كه با رنگ آبی مشخص شده اند و با نگه داشتن دكمه Chr و فشار دادن آنها كار دوم (آبی رنگ) انجام می شود . به عنوان مثال تغییر اندازه فونت ها ، تغییر كانتراست ، روشن نمودن مادون قرمز ، بلوتوث و اتصال به كامپیوتر و تبادل اطلاعات .
به علت نبودن صفحه حساس Touchscreen ، دكمه حركتی (جهت دار) كه در سمت راست گوشی قرار گرفته است که از سرعت بالایی برخوردار می باشد و این نیاز را بر طرف می سازد . این دكمه دارای ۹ موقعیت حركتی است كه كار با آن را بسیار راحت می سازد .
▪ حافظه و پردازشگر :
شما در این گوشی از پردازشگر ARM۹ با سرعت ۱۵۰ مگا هرتز بهره می جوئید . همچنین در این گوشی دارای ۸۰ مگا بایت حافظه Rom و ۶۴ مگا بایت حافظه Ram می باشید و قابلیت استفاده از كارت حافظه MMC را برای توسعه این میزان دارید كه می توانید این كارت را در حین روشن بودن دستگاه عوض كنید . ولی حواستان باشد ، محل ورود كارت در پشت قاب عقب دستگاه می باشد . سرعت دستگاه در اجرای برنامه ها قابل قبول است . اجرای برنامه ها بر روی دستگاه حدود ۱ تا ۲ ثانیه به طول می انجامد . زمانی كه با برنامه های كم حجم تر كار می كنید سرعت دستگاه بسیار عالی است ولی در برنامه های حجیم تر از سرعت دستگاه كمی كاسته می شود .
▪ ارتباط متقابل دستگاه با كاربر :
همه چیز در این دستگاه حساب شده و مشخص است و شما می توانید كارایی های مورد نیاز خود را اجرا نمائید و با آنها كار كنید . به وسیله Joystick می توانید مابین منوها حركت كرده و انتخاب كنید و همچنین با استفاده از دكمه های دستگاه عملیات Copy و Paste را انجام داده و متون را از جایی به جای دیگر انتقال دهید .
كار كردن با این دستگاه شباهت زیادی با كاركردن با كامپیوتر دارد . همچنین برنامه های مختلفی را می توانیم در گروه های متفاوتی تقسیم بندی كنیم .
منوی دستگاه هم به صورت لیست و هم به صورت آیکن های بزرگ قابل نمایش می باشد .
● برنامه ها (Applications) :
▪ دفترچه تلفن (Contacts) :
شما هیچ محدودیتی برای وارد كردن شماره تماس ها ندارید و می توانید عكس افراد را نیز كنار شماره های آنها قرار دهید . شما قابلیت اتصال به برنامه Outlook ویندوز را نیز دارید و باید منصفانه بگوئیم كه قابلیت و كارایی دستگاه در این بخش بی نظیر است.
▪ ساعت بیداری (Alarm Clock) :
این ساعت می تواند یك و یا چند بار زنگ بخورد و همچنین می توانیم روزهای مشخصی از هفته را برای زنگ زدن مشخص كنیم .
▪ تقویم (Calendar) :
۹۳۰۰ هر نوع فیلدی که فکرش را بکنید و هر نوع برنامه ی به یاد آورنده (Reminder) را پشتیبانی می كند و تقویم را می تواند به صورت ماهانه ، هفتگی و روزانه نمایش دهد . رویدادها در تقویم می تواند با دوره انجام خود مشخص شوند مثلا هر هفته سه شنبه ساعت ۴ تا ۸ استخر ! یكی از مزایای گوشی ، نشان دادن این انواع مختلف رویدادها با رنگ های متفاوت است .
▪ لیست تماس ها (Call list) :
در این بخش نیز ، لیست تماس های گرفته شده (Dialed calls) ، لیست تماس های وارد شده (Received calls) و لیست تماس های از دست رفته (Missed calls) موجود می باشد که هیچ محدودیت در تعداد آن ها وجود ندارد .
▪ مدیر فایل ها (File manager) :
در این قسمت می توانید كارهای مختلفی اعم از جابجایی ، انتقال و .... را با فایل های درون حافظه ی دستگاه و كارت حافظه انجام دهید .
▪ متون و جداول (Documents , sheet , presentation) :
در این بخش می توانید فایل هایی را در محیط های Word و Excel ایجاد نمائید كه این فرمت ها در كامپیوتر قابل باز شدن و خواندن می باشد که این قابلیت بسیار كاربردی می باشد .
▪ ماشین حساب (Calculator) :
یك ماشین حساب عادی و یك ماشین حساب مهندسی در این گوشی موجود می باشند .
▪ پیام ها (Messages) :
این گوشی جدا از قابلیت دریافت و ارسال پیغام های کوتاه (SMS) قابلیت ارسال و دریافت SMS های به هم چسبیده (چند SMS در قالب یک SMS یکپارچه) را نیز دارا می باشد و همچنین استاندارد "Nokia smart messaging" را نیز پشتیبانی می کند .
همه چیز در این قسمت آسان و ساده و در عین حال کامل می باشد . قسمت پیغام های این گوشی دقیقا مطابق معمول دیگر گوشی های نوکیا می باشد . با این تفاوت که می توانید از صفحه کلید (Keyboard)سخت افزاری (که یک قابلیت بسیار مناسب و ایده آل می باشد) کامل آن استفاده نمائید .
▪ MMS
به راحتی پیام های MMS را با این گوشی ساخته و ارسال می نمائید .
▪ E-mail:
این بخش ، فونت ها و زبان های زیادی را پشتیبانی می كند و با سیستم SMTP همخوانی كامل دارد .
▪ پخش كننده موسیقی (Music player) :
قابلیت پخش و تولید انواع پسوند های موسیقی استاندارد در حالت استریو را دارا می باشد و شاید تنها نقص گوشی این باشد كه فقط از یك پوشه می توانید موسیقی ها را اجرا نمائید .
▪ Real player:
یك برنامه متداول و كارآمد برای پخش مولتی مدیا می باشد .
▪ Opera:
یک کاوشگر اینترنت (Browser) که به خوبی در میان گوشی های تلفن همراه جای باز کرده و همراه بی رقیب آنها برای گشت و گذار در اینترنت می باشد و از قابلیت های متعارف یک کاوشگر اینترنت بهره می برد ، کم کم به خاطر سیاست های شرکت نوکیا جای خود را در محصولات جدید این شرکت از دست خواهد داد و شاید دیگر در گوشی های آتی نوکیا اثری از این برنامه نبینیم .
▪ قابلیت اتصال (Connection possibilities) :
شما از پشتیبانی بلوتوث و اینفرارد برخوردار می باشید و از طریق این دو ، هر فایل دلخواه قابل انتقال و جابجایی به یک دستگاه دیگر می باشد . همچنین دستگاه سیستم EDGE را نیز پشتیبانی می كند .
● در نهایت :
این دستگاه قابلیت برقراری تماس در حد عادی و بدون مشكل را دارد . صدای گوشی به علت اندازه آن و قرار گرفتن در كیف گاهی اوقات كافی نبوده و شاید بهتر باشد آن را در كیف كمری حمل نمائید . سیستم منوهای این گوشی شباهت زیادی با ۹۵۰۰ دارد و یك گوشی با قابلیت های فراوان كه حجم كمی را اشغال می كند و قیمت پائین تری را نیز به نسبت ۹۵۰۰ دارد ، می باشد
هیچ رقیبی با یك صفحه كلید كامل در بازار موجود نمی باشد و در واقع ۹۳۰۰ شباهت فراوانی را با یك نوت بوك در كارهای نوشتاری و متنی دارد و برای افرادی كه سفر های تجاری دارند گوشی مناسبی می باشد كه می توانید پیام ها و E-mail های خود را در آن چك نمائید . به هر حال گوشی ۹۳۰۰ و ۹۵۰۰ گوشی هایی هستند كه از بازار ثابتی برخوردار می باشند و یك كلاس پائین تر از آنها فاصله زیادی را با آنها خواهد داشت و شاید تنها تفاوتی كه بین این دو گوشی بوده و سبب تفاوت شایان قیمت آنها شده . بودن سیستم WIFI یعنی اینترنت بدون سیم در ۹۵۰۰ می باشد ، ولی با تمام اینها این تولیدات آخرین های این خط تولید می باشند و برای تولیدات بعدی از این سنخ باید منتظر نسل جدیدتری از این گوشی ها باشیم .
منبع : سایت جی.اس.ام
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست