جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا
تاریخچه فلفل
شاید دانستن تاریخ و نحوه ورود فلفل به غذاها و گسترش آن در سراسر دنیا برای کسانی که ذائقه ای تند دارند خالی از لطف نباشد. یک گروه تحقیقاتی با مطالعه بر میکروفسیل ها و تجزیه نشاسته به دست آمده از سنگ های سمباده، رسوبات و لوازم آشپزی سرامیکی زغال سوز از هفت منطقه باستان شناسی با هاما تا کشور پرو ردپای حضور فلفل قرمز را دنبال می کنند. تابه حال تصور می شد تمدن هایی مانند اینکا و ازتک ها این محصول را در سراسر منطقه گسترده اند ولی اکنون شواهدی به دست آمده است که بومیان نواحی استوایی مسوول توزیع و گسترش آن بوده اند. به نظر می رسد مردم آمریکای لاتین برای اولین بار فلفل را یافته باشند. این محصول ۶۰۰ سال است که به رژیم غذایی مردم آمریکا راه پیدا کرده و محبوبیت فوق العاده ای نیز یافته است.
فلفل قرمز سرشار از ویتامین C و مکمل مناسبی برای ماهی و غذاهای نشاسته ای مانند ذرت، لوبیا، سیب زمینی و... به شمار می رود. کریستوفر کلمب این ماده تند را پس از کشف آمریکا برای نخستین بار به اروپا برد و مزه خاص این محصول کشاورزی باعث شد به عنوان چاشنی و طعم دهنده مناسب و مطبوع غذاها به سرعت در سراسر جهان گسترش یابد. تقریبا هر غذایی را می توان به وسیله چند دانه فلفل مزه دار کرد.
منبع : روزنامه کارگزاران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست