سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا
قسام و ناتوانی اسرائیل
● موشك های قسام
سال اول انتفاضه مسجدالاقصی یعنی سال ۲۰۰۱ اولین موشك قسام تولید شد. این موشك بسیار ابتدایی بود، مهندسان كوشیدند پیشرفت هایی را در تولید آن به وجود بیاورند و نسلی جدید از موشك های قسام تولید كنند. فلسطینی ها در مرحله اولیه تولید این موشك ها با مشكلات بسیاری رو به رو شدند.
ساخت وسایل اولیه یافتن مواد منفجره مناسب از دشوارترین این كارها بود، زیرا درآن زمان مناطق فلسطین نشین تحت اشغال نظامیان اسرائیلی بود و این مسئله دسترسی فلسطینیان به مواد منفجره را با دشواری زیادی مواجه می ساخت.
براساس بیانیه گردان های قسام اولین موشكی كه ساخته شد ۷۰ سانتی متر طول و ۸ سانتی متر قطر داشت و برد آن نیز ۲ تا ۳ كیلومتر بود. كلاهك این موشك ۶۰۰ گرم تی ان تی حمل می كرد كه قدرت انفجاری زیادی داشت و به وسیله یك موشك انداز پرتاب می شد. «قسام یك» در روزهای اولیه دقت كافی در هدف قرار دادن اهداف از پیش تعیین شده را نداشت، به همین علت تولید آن متوقف شد، پس از مدت كوتاهی موشك «قسام ۲» تولید شد. مهم ترین امتیازی كه این موشك داشت افزایش برد آن بود به طوری كه می توانست شهرك های صهیونیست نشین را در عمق سرزمین های اشغالی هدف قرار دهد.
موشك قسام طولش ۱۸۰ سانتی متر و قطرش ۱۲ سانتی متر بود و می توانست كلاهك هایی با قدرت انفجاری زیاد ۹ تا ۱۲ كیلومتر حمل كند. تولید این موشك یك پیشرفت برای مقاومت محسوب می شود، چرا كه می توانست بر روی تحلیل های دشمن از میزان قدرت نظامی نیروهای مقاومت تاثیر بگذارد، «شعوموگازیت» رئیس سابق بخش اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل در این باره می گوید:«موشك «قسام ۲» چند امتیاز دارد كه مهم ترین شان دست ساز بودن، تولید آسان و كم هزینه بودن آنهاست».
در اینجا باید گفت در موشك اندازهای قسام تغییرات چندانی به وجود نیامد به جز اینكه موشك اندازهای مناسب حجم و موشك های «قسام ۲» تولید شد كه بعدها از طریق فیلم های ویدئویی به جهانیان نشان داده شد كه موشك های «قسام۲» چطور بر روی این موشك اندازها نصب می شوند.
موشك های قسام می تواند به طور دقیق به هدف های از پیش تعیین شده اصابت كنند و خیلی كم پیش می آید كه این موشك ها در شهرك های صهیونیست نشین، خسارت یا تلفاتی به بار نیاورند.
در ابتدای حملات موشكی به شهرك های صهیونیست نشین، رسانه های اسرائیلی اعلام می كردند یك خودرو، یك باب منزل مسكونی و یا یك مقر نظامی هدف قرارگرفته و خسارت های جزیی به بار آورده است، اما وقتی كه موشك ها بهینه سازی شدند، رسانه های اسرائیلی اعلام كردند، در حملات موشكی فلسطینیان چند باب منزل و تعدادی خودروی شخصی آسیب دیدند و خسارت هایی به شهرك نشینان وارد شد.
با نگاهی گذرا به حملات موشكی فلسطینیان در ۱۰سال گذشته مشاهده می شود كه این حملات در سال های اخیر از رشد ۲۰۰درصدی برخوردار بوده اند، به رغم اینكه موشك های قسام دست سازند و از فن آوری پیشرفته ای برخوردار نیستند، با وجود این، تاثیر زیادی در جامعه صهیونیستی به جای گذاشته اند، به طوری كه می توان ترس را در سخنان صهیونیست ها مشاهده كرد.
● تغییر استراتژی نظامی
موشك های قسام استراتژی نظامی میان فلسطین و اسرائیل را برهم زده است، رسانه های غربی مثل «سی ان ان» با اشاره به این موضوع اعلام كرده اند: «موشك های قسام اهرمی هستند كه در اختیار گروه های تندرو قرار دارند، این موشك ها ارتش قدرتمند اسرائیل را به زانو درآورده و توانایی هرگونه اقدامی را از آن گرفته اند.
شبكه خبری بی بی سی نیز اعلام كرد: «موشك های قسام نشان دادند كه پایه های ارتش اسرائیل پوسیده است.»
همچنین تمام مقامات سیاسی و نظامی اسرائیلی معتقدند: «موشك های قسام خطر بزرگی علیه ارتش و شهرك های یهودی نشین (صهیونیست نشین) محسوب می شوند، این موشك ها شهرك سدروت (موازی نوار غزه در اراضی اشغالی ۱۹۴۸) را هدف قرار می دهند. این بنگاه خبری می افزاید: «برتری موشك های قسام، دست ساز بودن آنهاست، زیرا دستگاه های پیشرفته ارتش اسرائیل نمی تواند آنها را رهگیری كند.»
«یوسی كوپرواسر» رئیس دایره اطلاعات ارتش اسرائیل در همین رابطه می گوید: «حماس با موشك های قسام حملات استراتژیكی علیه اسرائیل انجام می دهد. این در حالی است كه جنگجویان این جنبش می توانند سلاح های جنگی از جمله گلوله های خمپاره و موشك تولید كنند.»
كارشناسان نظامی رژیم صهیونیستی نسبت به دورنمایی مقابله با موشك های قسام بسیار بدبین هستند، به ویژه اینكه احداث دیوار حائل نتوانسته از حملات ضداسرائیلی فلسطینیان جلوگیری كند، اكنون سرویس های اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی به خاطر همین موضوع، بسیار نگرانند. برخی گزارش های این سرویس ها حاكی است كه آریل شارون نخست وزیر سابق اسرائیل به خاطر حملات موشكی فلسطینیان با مشكل بی خوابی مواجه شده بود.
«سرائیل حسون» نماینده پارلمان رژیم صهیونیستی می گوید: «اسرائیل امروزه دربند موشك های قسام فلسطینی هاست.»
«عمیر ربایورت» خبرنگار نظامی رژیم صهیونیستی نیز می گوید: «اسرائیل از سلاح های پیشرفته ای برخوردار است. اما موشك های ساده و ابتدایی فلسطینی ها كه به شهرك عسقلان شلیك می شوند، آنها را به سلاح های هوشمندی تبدیل كرده است و از همین رو یك فروند از موشك های قسام ده ها هزار اسرائیلی را به وحشت می اندازد.»
● تاثیرات مستقیم موشك قسام بر اسرائیلی ها
۱) زندگی در پناهگاه های زیرزمینی؛
۲) تعطیلی فعالیت آموزشی مدارس و موسسات آموزشی؛
۳) اجرای مقررات ممنوعیت رفت و آمد در معابر عمومی شهرك های صهیونیست نشین؛
۴) افزایش فرار ساكنان شهرك نشین از محل مسكونی خود؛
۵) اعزام گسترده روان پزشكان به شهرك های صهیونیست نشین برای درمان بیماری های روانی ساكنان آنها.
اكنون افزایش حملات موشكی فلسطینیان به شهرك های صهیونیست نشین در غزه و مجتمع های مسكونی اسرائیلی واقع در كمربند سبز- مجاور نوار غزه- بحران های سیاسی و نظامی گسترده ای برای سردمداران تل آویو به وجود آورده است. مثل تظاهرات شهرك نشینان در اعتراض به ناتوانی دولت ایهود اولمرت در متوقف ساختن حملات موشكی به شهرك های صهیونیست نشین. و این منهای خسارت های مادی فراوانی است كه به صهیونیست ها وارد شده است.
منبع: پایگاه اینترنتی شبكه تلویزیونی الجزیره
منبع : روزنامه کیهان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست