یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

میوه‌ در یوگا


میوه‌ در یوگا
متاسفانه بسیاری از مردم میوه ها را به عنوان ضمیمه به غذای اصلی خود اضافه می كنند تا یك قسمت مهم در رژیم غذایی خود. عموما عادات غذایی به صورت تاسف باری بی تنوع و عاری از قوه ابتكار شده اند. غذای استاندارد اغلب شامل نان، گوشت، سیب زمینی، و یك قوطی كنسرو گرم شده سبزیجات می باشد. سیب، گلابی ،موز ، پر تقال، شلیل و مانن آن معمولا چیزهایی هستند كه ما به همراه یك مشت بیسكوییت در هنگام نهار به بچه ها داده تا شكم آنها را پر كنیم .
● میوه ها معمو لاُ به سه دسته تقسیم می شوند .
▪ میو ه های اسیددار ( ترش ) : این دسته بزرگی از میوه ها را كه شامل انواع مركبات می باشد تشكیل می دهد . مخصو صاُ در بین آنها میوه های مفیدی همچون: پرتقال، لیمو، لیمو ترش، گریپ فروت، و نارنگی بسیار معروف می باشند . آنها به صورتهای مختلف از قبیل – پوست كنده شده ، چهار قاچ شده ، ورقه ورقه شده ، وآب میوه مورد استفاده قرار می گیرد .
به لیست میوه های اسیدی موثر و سالم می تواند انواع توت های درختی، توت فرنگی و تمشك را اضافه نمود. آناناس و انار نیز در این گروه قرار می گیرند . عجیب آنكه، با اینكه این میوه ها در گروه میوه های اسیدی دسته بندی گر دیده اید، همینكه وارد بدن می شوند مشخصات و تاثیر الكالینی پیدا می كنند .
اكنون همه می دانند كه مركبات یك نیاز روزانه برای یك رژیم غذایی سالم می باشند. این به دلیل آن است كه مركبات و به خصوص پرتقال و گریپ فروت منابعی سرشار از ویتامین C می باشند. در هر حال به دلیل آنکه ویتامین C یک ویتامین محلول در آب می باشد مانند بعضی ویتامین های دیگر نمی تواند در بدن ذخیره گردیده و باید هر روز جایگزین گر دد .
در یك خانه متوسط از میو ه ها اغلب به عنوان تنقلات استفاده می شود . پس تجربه خوب و مفیدی بود كه بدانیم از یك ظرف بزرگ پر از میوه های رنگارنگ و تازه خرد شده می توانیم به عنوان یك غذای اصلی و مقوی استفاده كنیم .
شما دلایل خوب زیادی جهت استفاده از چنین غذاها یی به عنوان ناهار ، صبحانه ، و یا شام خواهید یافت. میوه ها سبك و زودهضم بوده ، احساس سنگینی و سستی به ما نخو اهند داد .
پس از یك وعده غذایی میوه ، شما بدون احساس گر سنگی میز غذا را ترك خواهید نمود و به جای آنكه نگران باشید چگونه خود را جهت ولو شدن به كاناپه برسانید احساسی مبنی بر افزایش انر ژی خواهید كرد . این به دلیل آن است كه بسیاری از میوه ها سرشار از ویتا مین های مهم ، مواد معدنی و انواع كمیاب لازم برای ساختن نیروی زندگی می باشند. آنها دارای قند طبیعی هستند كه به آسانی و فوریت تبدیل به انرژی گشته و جذب سیستم می گردد میوه ها یك عامل تمیز كننده بدن بوده و آنها خوشمزه و لذتبخش بوده و باید بصورت طبیعی خود به مقیاس مناسب در رژیم غذایی گنجانده شوند .
موضع جالبی كه در مورد این مسئله وجود دارد ، ریشه كلمه لیمی است كه اغلب در مورد دریا نوردان انگلیسی استفاده می شد. در زمانهای قدیم در كشتی های عظیم بریتانیائی كاركنان كشتی كه اغلب برای زمان طولانی روی دریا بسر میبردند با استفاده از یك رژیم غذائی محدود و كم زنده می ماندند .
در نتیجه بیماری فساد خون (اسكوروی) رواج یافت. جهت پیشگیری از این مرض كه مشخص شد از كمبود ویتامین C عارض میگردد كشتی ها مقدار زیادی لیمو ترش انبار كردند. كاركنان كشتی برای دفع این مرض كه عوارض آن لثه های اسفنجی ،افسردگی روانی ، شب كوری ،افتادن دندانها و دردهای ماهیچهای بود شروع به مكیدن لیموترش در طول سفر كردند .بدین ترتیب نام لیمی از آن زمان در تمام دنیا بر دریانوردان انگلیسی گذاشته شد .
حتی امروزه در اجتماع جاری خود ما بیماری اسكوروی وجود دارد. با این حال هم اكنون این مسئله مربوط به تك تك افراد میباشد تا یك عدم دانش عمومی.درباره آب میوه مركبات در اینجا باید توجه به مسئله ای حیاطی گنجانده شود.برای كسب حداكثر فایده، آب میوه باید تازه باشد. فساد میوه معمولاً حدود نیم ساعت پس از قرار گرفتن در معرض هوا شروع شده و خلوص و كیفیت ویتامین موجود در آبمیوه به طور قابل ملا حظه ای كاهش مییابد. بهترین كار آن است كه آب میوه را قبل از مصرف بگیرید .
بهترین راه برای شروع روز و انجام یك عمل تمیزكننده آن است كه آب نصف لیمو ترش را با حدود نصف استكان آب معدنی مخلوط كرده و بلا فاصله صبح پس از برخاستن از خواب آن را بنوشید .آنگاه پس از دقایقی تمرین جمع كردن شكم را انجام دهید .
یك روش برجسته دیگر جهت استفاده از آب لیمو ترش در سالاد می باشد. این سالاد نه تنها سالم بلكه بسیار خوشمزه خواهد بود . چنانچه مایل باشید می توانید مقدار كمی شكر به آب مركبات اضافه كنید اما مطمئن شوید كه در این كار زیاده روی نمی كنید .
میوه های نیمه اسید : همانطوری كه از نامش پیداست این گروه میوه ها شامل آنهائی است كه از نظر اسید موجود كمتر از گروه مركبات ذكر شده میباشدآنها شامل سیب ها، هندوانه، پاپایا، انگورها، آلوها، هلو ، گیلاس، موز و آوكادو می باشند. در این میوه ها به دلیل ملایم تر بودن اسید موجود میتوان آنها را به مقدار زیادتر استفاده نمود بدین ترتیب می توان آنها را در تركیبات متنوع تری تهیه نمود این میوه ها مخصوصاً به عنوان یك غذای مناسب هستند زیرا بدون احساس حجم زیاد سیر كننده می باشند .هنگامی كه در كنار پروتئینها خالص مصرف شوند به شخص احساس دگرگونی و نیروی حیاط می دهند آنها میوه های حاوی نیروی زندگی بوده و بر عكس تصور عام چاق كننده نمی باشند .
برای مثال ،آوكادو و موز چنانچه در اندازه صحیح و در كنار غذاهای دیگر كه آنها را كامل می كنند مصرف گردند پروتئین ها، چربی، روغن و موادی كه برای یك رژیم مناسب لازم است ،ایجاد می نماید .موز مشخصاً منبعی از پتاسیم است كه یك ماده كمیاب و لازم بوده و آوكادو (بسیار خوشمزه با آب لیمو ترش) از نظر مواد طبیعی و لازم بسیار غنی می باشد .
میوههای خشك شده: این گروه میوه جات بسیار متنوع بوده كه در میان آنها كشمش، خرما، زرد آلو، انجیر و هلو و آلو از همه معروفترند. آنها در تمامی اوقات سال موجود بوده و موارد استفاده آنها نیز به اندازه تنوع اشتها را بیشتر از غذاهائی مانند كیك و شیرینی جات كه بطور مصنوعی شیرین شده اند راضی می كنند .
میوه های خشك كه در هنگام شب خیسانده شوند با تركیب غلات و خشكبار می توانند صبحانه ای مقوی بسازند یك مسئله احتیاطی: یوگی سعی می كند از میوه هایی كه توسط مواد نگاهدارنده مانند دی اكسیدسولفور جهت خشك كردن آنها استفاده شده اجتناب كند .
● در خاتمه، ما به چند نكته كه باید به خاطر سپرده شود اشاره می كنیم :
همه میوه جات دارای منابع غذایی عالی بوده و فواید بسیاری در ساختن نیروی زندگی دارند. آنها باید به صورت خام در شرایط طبیعی بدون استفاده از مواد نگهدارنده و یا شربت مصرف گردند .
میوه های اسیددار و نیمه اسید می توانند بنابر میل شخص تركیب و مورد استفاده قرار گیرند و به همین صورت میوه های نیمه اسید و میوه های خشك شده. اما از تركیب میوه ها ی اسیددار و میوه های خشك در یك وعده باید خودداری گردد.
میوه های خشك را برای نرم تر شدن و قابل هضم شدن می توان هنگام شب خیس نموده – اما نباید پخته شوند زیرا عمل پخت بسیاری از مواد غذایی با ارزش را نابود می كند سیب را می توان با یك لایه عسل در شیرینی پزی استفاده كرد ولی بهتر است میوه ها به صورت خام مورد استفاده قرار گیرند .
سالاد میوه در تركیب با سبزی جات خام بسیار مقوی می باشد: برای مثال، میوه های خرد یا ورقه ورقه شده كه با سبزی جاتی مانند هویج، خیار و كاهو مخلوط می گردد. یكی از تركیبات بسیار خوشمزه مخلوطی است از میوه های تازه به اضافه دانه ها یا پنیر . تنوع استفاده تنها به هنر مندی قوه فكری و نوع ذائقه شما بستگی دارد .
چنانچه از میوه ها به عنوان یك وعده غذایی استفاده می كنید به دلیل زود هضم بودن ممكن است به زودی مجدداً احساس گرسنگی نمائید. برای اجتناب از این مسئله مقداری پودر مغز هایی مانند پسته، بادام و غیره را روی سالاد بپاشید. پروتئین موجود در این دانه ها شما را از گرسنگی در بین وعده های غذا بر حذر می دارد .
منبع : موسسه اطلاع‌رسانی طعام اسرار


همچنین مشاهده کنید