دوشنبه, ۲۱ آبان, ۱۴۰۳ / 11 November, 2024
مجله ویستا
نخل اره ای ایرانی
تاکنون حدود ۴۰ مورد تحقیقاتی چای در مورد میوه نخل اره ای وجود دارد که میزان موادی را که بدن ما به منظور هورمون سازی نظیر هورمون تستوسترون و استروژن بدان نیاز دارد، کاهش می دهد.
هر چند تستوسترون با مردان و استروژن با زنان تداعی می شوند، اما هم مردان و هم زنان در بدن خودشان دارای دو هورمون هستند لیکن سطح آن متفاوت است.
گفته میشود در مردان، زیادی بیش از حد ماده ای به نام دی هیدروتستوسترون (DHT) که عامل اختلالی به نام هیپرپلازی خوش خیم پروستات (BPH) است. البته استروژن هم ممکن است در این عارضه دخیل باشد. در BPH، سلولهای غده پروستات (غده کوچکی است که در پشت پیشابراه قرار دارد) به سرعت رشد می کنند. در نتیجه غده مزبور متورم و سبب وارد شدن فشار به پیشابراه می گردد و بدین خاطر است که همیشه احساس ضرورت ادرار به بیمار دست
می دهد. داروی معمولی درمان BPH همانا پروسکار (Proscar) است که به منظور کندکردن روند یا حتی توقف BPH سبب کاهش میزان DHT می گردد.
تحقیقاتی که اخیراً به عمل آمده است نشان می دهد که نخل اره ای می تواد به اندازه پروسکار در درمان پاره ای از علایم بیماری BPH نظیر دفع ادرار و همچنین احساس همیشگی داشتن ادرار مؤثر واقع شود. تفاوت بین دو نوع درمان این است که پروسکار می تواند اندازه پروستات را کوچکتر کند، اما نخل اره ای چنین خاصیتی را ندارد. بدین خاطر است که اگر برای درمان علایم و عوارض BPH مصرف نخل اره ای را در نظر گرفته باشید، مهم است که این کار را تحت نظر پزشک معالج خود انجام دهید و ملاقاتهای مرتب و منظم با وی داشته باشید تا میزان پیشرفت و بهبودی تحت نظارت وی باشد. میوه نخل اره ای همیشه برای درمان عوارض BPH مورد استفاده قرار نمی گرفته است، چون بومیان آمریکا از آن به عنوان بخشی از برنامه غذایی خود استفاده می کردند و برای افزایش میل جنسی نیز میوه مزبور مورد استفاده قرار می گرفت.
● معرفی گیاه
نخل اره ای نوعی نخل زینتی است که می تواند تا ۱۰ پا در آب و هوای گرم رشد کند. این گیاه در ایالات متحده در آب و هوای گرم جنوب شرق از کارولینای جنوبی تا می سی سی پی گرفته و در سراسر فلوریدا می روید. برگهای آبدار و سبز این گیاه از ساقه های تیغ دار آن می رویند. این گیاه دارای گلهای سفیدی است که نهایتاً تبدیل به میوه های زرد رنگ بیضی شکل میشود. میوه این گیاه وقتی رسیده باشد رنگ سیاه مایل به آبی به خود می گیرد و برای مصارف درمانی و پزشکی خشکانده میشود.
● ترکیبات گیاه
عناصر فعال نخل اره ای عبارتند از اسیدهای چرب و استرولهای گیاهی. با این وجود؛ احتمال بیشتر می رود که اسیدهای چرب و استرولهای گیاهی موجود تنها عناصر موجود در میوه این گیاه نیستند که بر تولید هورمون اثر می گذارند، بلکه پی بردن به عملکرد دقیق نخل اره ای مستلزم تحقیقات علمی تر است. میوه این گیاه همچنین حاوی پلی کاساکارید دارای مولکولهای سنگین وزن است که معمولاً دارای خواص و اثرات ضد التهاب یا محرک ایمنی بخش است.
● اشکال موجود
می توانید نخل اره ای را به صورت میوه خام خشک، چای، کپسول پودری، انواع قرصها، تنتورهای مایع و عصاره های لیپوسترولیک تهیه کنید. در پی دستیابی به آن دسته از فرآورده های مربوط باشید که در برچسب موردنظر استاندارد بودن و محتوای ۸۵ تا ۹۵% اسیدهای چربی و استرولهای گیاهی قید شده باشد.
● نحوه مصرف
نخل اره ای عوارض و علایم BPH مرحله I و II را از بین می برد. علایم معمولی این مرض عبارت است از نیاز پی در پی به ادرار، چکه چکه کردن پس از ادرار و بیداری مکرر در طول شب برای دفع ادرار، اکثر مردان بالای ۶۰ سال با علایم و عوارض ادراری منتسب به BPH مواجه هستند که سبب ایجاد اختلال در خواب، اثر نامطلوب روی اعتماد به نفس، بروز اضطراب خفیف یا حتی درد میشود و می تواند تا مرحله عفونت مثانه و کلیه پیشرفت کند. اگر تصور می کنید که به مرض BPH مبتلا هستید یا اینکه پزشک معالجتان مصرف نخل اره ای را تجویز کرده است، نحوه اثر آن روی بدنتان دنبال و ثبت کنید. پی بردن به تأثیر آن در بدن زیاد طول نمی کشد.
میزان مصرفی توصیه شده برای BPH مرحله I و II ۱۶۰ میلی گرم عصاره حل شدنی نخل اره ای در چربی روزی سه بار است که ماده استاندارد حاوی ۵۸ تا ۹۵% اسیدهای چربی و استروژنهای گیاهی است.
● نکات احتیاطی
نخل اره ای گیاهی ملایم است. عوارض جانبی آن خیلی نادر است و ابراز ناراحتیهای خفیف معده تنها واکنش های ثبت شده در اثر مصرف آن است. انجمن فرآورده های گیاهان دارویی آمریکا این گیاه را از نظر بی خطری درجه یک ارزیابی کرده است و این ارزیابی بدین معناست که مصرف آن طبق دستورالعمل مربوط خطری ندارد.
از مصرف سلیقه ای و خوددرمانی به وسیله آن برای معالجه مرض BPH بپرهیزید. نخل اره ای تنها عوارض این مرض را از بین می برد هر چند که میزان تولید DHT و تستوسترون را تغییر می دهد. این ماده گیاهی سبب جمع و کوچک شدن پروستات نمی شود. لازم است که پزشک معالج شما بر روند BPH نظارت داشته باشد. نخل اراه ای نباید در طول دروة بارداری یا شیردهی مصرف شود.
● تداخل های احتمالی
نخل اره ای ممکن است اثر قرصها و لکه های (Patch) ضد بارداری و درمان از طریق جایگزینی هورمون را تغییر دهد، چون این ماده گیاهی روی میزان هورمونها اثر می گذارد.
گروه دانش آموزی IT دبیرستان شاهد ثارالله(گروه زیست شناسی)
منبع : سازمان آموزش و پرورش استان خراسان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست