شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا
خلاء اندیشه جامع الاطراف
در چند مدت اخیر رسانه ملی مباحث پیرامون و مرتبط با عرفان و حاشیه های آن را در دستور کار قرار داده است که در آن فرقه های نوظهور مورد چالش و بحث کارشناسان قرار گرفته است.
گویا این بار نیز مماشات و خلاء اندیشه ی جامع الاطراف کارد را به استخوان رسانیده که شاهد این قبیل روشنگری ها!از تلویزیون هستیم.
آدمی همواره در اعصار مختلف و در طول حیات در این کره خاکی در پی جستن معنا برای زندگی خویش بوده است وهماره درصدد رمز گشایی از جهان ورا و ماوراء وبه دنبال چگونگی ارتباط ، جایگاه ونقش آفرینی خود درهستی برآمده است؛ که در این راه نیاز به الگو، مدل و مشرب فکری ضروری و کتمان ناشدنی ست که بتوان از طریق آن به شناخت و معرفت ماهوی به احوال(عرفان)و قدرت تمیز میان حق و باطل،معنا و لهو و سره از ناسره نایل شد که اصولاً چرایی پیدایش مکاتب،ایدئولوژی ها و نحله های فکری متکثر منبعث از همین نیاز بشر بوده است.
لکن در این مقال سعی بر آن نیست که از مشرب فکری خاصی دفاع و ازنقصان و کاستی های دیگر قالب وجریان های فکری سخن به میان آید ؛ بحث بر آن است که به عنوان مثال آیا نگاه سلبی صرف در نقد فرقه ها نوظهور که توسط دوستان در رسانه ملی ارائه و ابراز میشود چقدر راه گشاست؟ و اینکه اذهان عمومی با دیدن تصاویر شطرنجی و محو و صداهای زیر وبم و سایر ترفند های رسانه ای در برابر این جریان های ضاله چقدر واکسینه و ایمن میشوند سوالی ست که ذهن را به خود مشغول می دارد.
نکته دیگر رنگ و لعاب امنیتی بخشیدن و طرح توطئه خواندن چنین جریان هایی است که در غالب امور و با تحقیق از سرکردگان این فِرَق صحت آن مسجل می شود لکن آیا اصرار بر این دلیل از اهمیت توجه به بستر فراهم موجود در جامعه و غفلت از آن که منجر به پذیرش و نفوذ اینچنین جریان هایی می شود را خواهد کاست؛ بستری که میتواند با زایش اندیشه های نو و متعهد و بدور از افراط و تفریط وبا استفاده ازغنای عرفان اسلامی ناب و روشنگری اهل آن از تهدید به فرصت مغتنمی مبدل شود که النهایه منتج به شکوفایی و خردورزی اصیل و فاخر دینی در جامعه شود.
متاسفانه این نوع نگاه در بسیاری از شعوب اندیشه ومهندسی فرهنگی کشور نیز جریان دارد و عملاً در برخورد با مسائل مرتبط با حوزه اندیشه و فرهنگ که در جامعه پدید می آید یا صورت مسئله پاک میشود وبا نگاه سلبی وطرح توطئه به آن نگریسته می شود و یا علاج واقعه بعد از وقوع در پیش گرفته میشود که قطعاً هزینه هایی را در پی خواهد داشت
محمّد پوراسمعیلی
منبع : مطالب ارسال شده
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست