شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
مجله ویستا
File Transfer Protocol
FTP ) File Transfer Protocol رایج ترین پروتکل غیر Hypertext Transfer Protocol ( HTTP ) ، انتقال فایل مورد استفاده در اینترنت است و ابزار داخلی FTP در ویندوز XP بسیار قوی است . چندین برنامه FTP مبتنی با GUI وجود دارد ، اما می توانید خیلی مستقیم تر از خط فرمان عمل کنید و همچنین از طریق خط فرمان می توانید اسکریپت هایی بنویسید که انتقال های فایل FTP را اجرا کرده و کارهای FTP را خودکار کند . فرمان FTP محتویات زیر را باز می گرداند :
FTP [-v] [-d] [-i] [-n] [-g] [-s:filename] [-a] [-w:windowsize] [-A] [host]
از این پارامترهای فرمان استفاده می کنید تا مشخص کنید چگونه می خواهید به سرویس FTP موجود بر روی کامپیوتری دیگر وصل شوید .
▪ نکته : سرویس FTP در ویندوز XP به عنوان بخشی از Internet Information Services ( IIS ) نسخه ۵.۱ نصب شده است . سرویس FTP فقط در ویندوز XP حرفه ای وجود دارد اما کلاینت خط فرمان هم در ویندوز XP حرفه ای و هم ویندوز XP نسخه خانگی موجود است .
در اکثر موارد از کلاینت FTP استفاده می کنید و فرمان ftp host_name.domain_name.com ( EX : ftp ftp.shabgard.org ) را وارد می کنید .
سپس ممکن است از شما یک نام کاربری و کلمه عبور خواسته شود . اکثر سرورهای FTP موجود ، FTP بی نام و نشان را پشتیبانی می کنند ، به این معنی که کلمه anonymous را به عنوان نام کاربری و یک متن * معمولاً آدرس e-mail ، اما می تواند هر چیزی باشد * را به عنوان کلمه عبور وارد می کنید .
باید حتماً برای کلمه عبور چیزی را وارد کنید ، چرا که کلمه عبور خالی ، عمل نمی کند . وقتی در کنسول FTP محاوره ای وارد شوید ، ۴۲ فرمان FTPبرای مدیریت و استفاده از جلسه FTP وجود دارد . تایپ کردن ؟ در اعلان ftp> لیستی از این فرمان ها را باز می گرداند .
در زیر آنچه این فرمان ها انجام می دهند و نحوه استفاده از آنها بیان می شود :
▪ ! : این فرمان باعث می شود کنسول FTP به قالب یک کنسول فرمان ویندوز XP در آید . اگر باید بدون قطع شدن از جلسه FTP ، یک فرمان پردازنده ای دیگر ویندوز XP را اجرا نمایید ، از این دستور استفاده کنید .
▪ ؟ : این فرمان اطلاعات کمکی را درباره فرمان FTP انتخاب شده باز می گرداند و وقتی در اعلان ftp> تایپ می شود ، لیستی از فرمان های FTP را باز می گرداند . فرمان help همان کارها را انجام می دهد .
▪ append : این فرمان درست مانند فرمان append موجود در پنجره خط فرمان کار می کند . به شما امکان می دهد دو فایل را ترکیب کنید . اما در این مورد ، به شما امکان می دهد یک فایل محلی را با یک فایل موجود در سرور FTP ترکیب کنید . ساختار دستوری آن local_file_name [ remote_file_name ] می باشد .
▪ ascii : سرویس FTP خیلی باهوش نیست . می داند که توانایی انتقال فایل ها را دارد ، اما تفاوت بین فایل ها متنی ساده و فایل های باینری (Binary) را متوجه نمی شود . به طور پیش فرض ، فکر می کند فایل های ساده متنی ( ASCII ) را انتقال می دهد و اگر یک فایل باینری (برنامهها، فرمت های خصوصی سند ، DLL ها و غیره ) را در این حالت انتقال دهید ، فایل به فرمتی غیرقابل استفاده دریافت می شود . تایپ کردن فرمان ascii به برنامه FTP می گوید که تصمیم دارید که یک فایل متنی را انتقال دهید . هیچ پارامتری برای این فرمان وجود ندارد .
▪ bell : این فرمان به برنامه FTP می گوید وقتی انتقال فایل تمام شد ، صدایی را پخش کند . هر بار که bell را وارد می کنید ، وضعیت را از روشن به خاموش و بر عکس تبدیل می کند . هیچ پارامتری وجود ندارد و وضعیت پیش فرض خاموش است .
▪ binary : این فرمان سبک انتقال فایل را به باینری تغییر می دهد و امکان می دهد فایل هایی به غیر از فایل های متنی ساده را با موفقیت انتقال دهید . وارد کردن فرمان binary برنامه را برای انتقال های فایل باینری تنظیم می کند .
▪ bye : توسط این فرمان ، جلسه FTP را قطع کرده و از کنسول FTP خارج می شود . این فرمان هیچ پارامتری ندارد .
▪ cd : این فرمان دایرکتوری فعال بر روی یک کامپیوتر راه دور را تغییر می دهد ، ساختار دستوری آن شبیه به فرمان cd در پنجره خط فرمان است . تنها پارامتر نام دایرکتوری است که می خواهید تغییر دهید .
▪ close : اتصال FTP جاری را قطع می کند ، اما شما را در کنسول FTP رها می کند . هیچ پارامتری وجود ندارد . فرمان disconnect همان عمل را انجام می دهد .
▪ delete : این فرمان به شما امکان می دهد ، فایل های موجود بر روی یک کامپیوتر راه دور را پاک کنید ( فرض بر این است که حسابی که با آن به سرور وارد شده اید ، اولویت های کافی را دارد ( root ) ) . ساختار دستوری remote_file_name است .
▪ debug: در حالت اشکال زدایی ( debug ) ، تمامی جزیات مربوط به فرمان هایی که به یک میزبان FTP می فرستید در کنسول کلاینت ظاهر می شود . اگر اتصال دارای مشکلاتی است ، این اطلاعات اضافی مفید است چرا که متوجه می شوید در سلسله رویدادهای یک اتصال در کجا خرابی رخ داده است . وارد کردن فرمان debug بین روشن یا خاموش بودن اطلاعات تغییر وضعیت می دهد . وضعیت پیش فرض خاموش است و هیچ پارامتری وجود ندارد .
▪ dir : این فرمان دایرکتوری برای یک کامپیوتر راه دور است . لیستی از فایل ها و زیر دایرکتوری های موجود بر روی آن کامپیوتر را نشان می دهد . اگر فرمان dir را تایپ کنید ، لیستی از دایرکتورهای جاری ظاهر می شود . دو پارامتر موجود است ، می توانید یک زیر دایرکتوری را مشخص کنید تا فهرست شود و می توانید نام یک فایل را مشخص کنید تا اطلاعات دایرکتوری را به روی یک ماشین محلی بنویسید . برای مثال ، تایپ کردن فرمان dirsubdir remote/txt زیر دایرکتوری به نام subdir را فهرست کرده و لیست محتویات آن را در فایلی به نام Remote.txt به روی ماشین محلی می نویسد ( در دایرکتوری که کلاینت FTP در آنجا باز شده است ) . فرمان ls همان اعمال را انجام می دهد .
▪ Disconnect : این فرمان همان عملکرد فرمان close را دارد .
▪ get : این فرمان یک فایل را از یک کامپیوتر راه دور به یک کامپیوتر محلی کپی می کند . همچنین به شما این امکان را می دهد که وقتی فایل کپی شد آن را تغییر نام دهید . فرمان get file_name فایل را به دایرکتوری محلی انتقال می دهد ، get file_name local_file_name به شما امکان می دهد کپی محلی فایل را تغییر نام دهید . بخاطر داشته باشید که پیش از شروع انتقال فایل ، با استفاده از فرمان ascii و binary ، حالت انتقال فایل را مشخص کنید . فرمان recv هم اعمال را انجام می دهد .
▪ glob : کارایی است که به شما امکان می دهد کارکترهای جانشین را با سایر فرمان هایی به کار ببرید که برای مدیریت فایل FTP استفاده می شوند ، همچنین استفاده از علامت ستاره ( * ) و علامت سؤال ( ؟ ) را در نام های فایل پشتیبانی می کند . درست به همان روشی که در خط فرمان عمل می کنند . به طور پیش فرض glob فعال است . وارد کردن فرمان glob آن را بین دو وضعیت روشن و خاموش تغییر می دهد . برای این فرمان هیچ پارامتری وجود ندارد .
▪ hash : این فرمان باعث می شود کنسول برای هر ۲KB داده ای که به هنگام Upload کردن یا Download کردن انتقال می یابد ، یک علامت ( # ) چاپ شود . به طور پیش فرض hash خاموش است .
▪ help : تایپ کردن help در اعلان ftp> لیستی از فرمان های تعریف شده در اینجا را نمایش می دهد . این فرمان همان کارایی فرمان ؟ را ارایه میدهد.
▪ lcd : این فرمان به شما امکان می دهد دایرکتوری فعال محلی مربوط به کلاینت FTP را تغییر دهید . تایپ کردن lcd بدون هیچ پارامتری ، مسیر جاری دایرکتوری را نمایش می دهد . وارد کردن lcd directory_name دایرکتوری فعال محلی را به آنچه مشخص شده تغییر می دهد .
▪ literal : این فرمان به شما امکان می دهد یک رشته فرمان خاص را به سرور FTP ارسال کنید . اگر سرور ویژگی های دیگری را پشتیبانی کند که کنسول FTP معمولی ویندوز XP آنها را نمی فهمد ، باید با استفاده از ساختار دستوری لیترال Command_string ، آن فرمان ها را به سرور ارسال کنید .
▪ ls : این فرمان dir یونیکس است . همان کارایی فرمان dir اجرا می کند .
▪ mdelete : این فرمان همان فرمان delete است با این توانایی اضافه که می تواند لیستی از اسامی فایل ها را نیز ارسال کند . ساختار دستوری آن file۱,file۲,file۳,… mdelete است .
▪ mdir : همان فرمان mkdir است .
▪ mget : همان فرمان get است ، اما امکان بازیابی چندین فایل را می دهد . به شما امکان نمی دهد فایل ها را در طول download تغییر نام دهد .
▪ mkdir : اگر حسابی که از آن استفاده می کنید دارای اولویت های کافی است ، فرمان mkdir به شما امکان می دهد یک دایرکتوری جدید را بر روی یک ماشین راه دور ایجاد کنید . ساختار دستوری mkdir directory_name است . فرمان mdir همان عملکرد را اجرا می کند .
▪ mls : فرمان mls به شما امکان می دهد لیستی از نام فایل ها و دایرکتوری های موجود بر روی یک کامپیوتر راه دور را نمایش دهید ، بدون اینکه اطلاعات مربوط به آنها را ظاهر کنید ( اطلاعاتی که توسط فرمان های dir و ls نمایش داده می شوند ) . باید پارامترهای فرمان را ارسال کنید تا مشخص کنید کدام فایل ها را می خواهید نمایش دهید و آیا می خواهید فایل ها بر روی صفحه نمایش ظاهر شوند یا در یک دایرکتوری نوشته شوند . استفاده از یک علامت خط فاصله ( - ) به عنوان تنها پارامتر ( mls -- ) تمامی اطلاعات را بر روی صفحه کنسول نمایش می دهد .
▪ mput : این فرمان همان فرمان put است ، اما امکان می دهد چندین فایل بدون مداخله دیگری upload شوند ، اجازه نمی دهد در طول انتقال فایل ها تغییر نام داده شوند .
▪ Open : open شما را از طریق اعلان ftp> به سرور FTP دیگری وصل می کند . ساختار دستوری آن open target computer port# می باشد . شماره پورت فقط وقتی لازم است که کامپیوتر مقصد ، سرور FTP را بر روی پورتی به غیر از پورت استاندارد TCP port ۲۱ اجرا کند .
▪ Prompt : اگر فرمان Prompt فعال شود ( پیش فرض خاموش است ) ، استفاده از فرمان های mget و mput باعث می شود که کنسول بین هر انتقال فایل جزییات خاصی را به وسیله پیام اعلان کند و به شما امکان تغییر نام یا بازگرداندن هر فایل انتقال داده شده را بدهد .
▪ put : این فرمان فایلی را از یک کامپیوتر محلی به یک کامپیوتر راه دور کپی می کند . همچنین وقتی فایل کپی شد به شما این امکان را می دهد که آن را تغییر نام دهید . تایپ کردن put file_name فایل را به یک دایرکتوری محلی انتقال می دهد ، تایپ کردن put file_name remote file_name کپی راه دور فایل را تغییر نام می دهد . به خاطر داشته باشید که پیش از انتقال فایل ، حالت انتقال فایل را به ASCII یا باینری تنظیم کنید . فرمان همان عمال را انجام می دهد .
▪ pwd : این فرمان دیرکتوری جاری را بر روی یک کامپیوتر راه دور چاپ می کند .
▪ quit : این فرمان جلسه FTP را بسته و از کنسول FTP خارج می شود .
▪ quote : این فرمان همان فرمان literal است .
▪ recv : این فرمان همان فرمان get است .
▪ remotehelp : این فرمان لیستی از فرمان هایی را نشان می دهد که بر روی سرور FTP برای آنها کمک وجود دارد . تایپ کردن remotehelp command فرمانی را مشخص می کند که برای آن کمک موجود است .
▪ rename : این فرمان به شما امکان می دهد فایل هایی را بر روی یک کامپیوتر راه دور تغییر نام دهید . ساختار دستوری rename current_name new_name می باشد .
▪ rmdir : اگر حسابی که از آن استفاده می کنید دارای اولویت های لازم باشد ، فرمان rmdir یک دایرکتوری راه دور را پاک می کند . ساختار دستوری rmdir directory_name است .
▪ send : این فرمان همان فرمان put است .
▪ status : این فرمان وضعیت جاری کنسول FTP و اتصال را نشان می دهد . برای مثال :
Connected to ftp.microsoft.com
Type: ascii ; Verbose: On ; Bell: Off ; Prompting : ON ; Globbing: On ; Debugging: Off ; Hash mark printing: Off .
▪ trace : وقتی فرمان trace فعال است ، کنسول FTP توابع FTP ی را نشان می دهد که برای هر فرمان در حال اجرا ، اجرا می شوند . این ابزار اشکال زدایی می تواند به شما نشان دهد که در یک اتصال FTP در کجا مشکلاتی رخ می دهد . هیچ پارامتری وجود ندارد .
▪ type : این فرمان نشان می دهد که در حال حاضر کاربر کدام حالت انتقال ( ASCII یا باینری ) را انتخاب کرده است . می توان از فرمان type ascii یا type binary برای تنظیم حالت انتقال استفاده کرد .
▪ user : این فرمان امکان می دهد یک کاربر خاص به یک کامپیوتر راه دور وارد شود . اگر کلمه عبور و رمز ارایه نشوند ، کنسول FTP طی پیامی آنها را درخواست می کند . ساختار دستوری user username password می باشد .
▪ verbose : این فرمان باعث می شود کنسول FTP تمامی پاسخ هایی که از سرور FTP دریافت می کند را نمایش دهد . وضعیت پیش فرض خاموش است . هیچ پارامتری وجد ندارد.
منبع : شبگرد
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست