یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
مجله ویستا

تب تند زیباتر شدن و خطر مرگ!


تب تند زیباتر شدن و خطر مرگ!
بارها در لابه‌لای صفحات حوادث‌ها خوانده‌ایم یا از اطرافیان خود نیز شنیده‌ایم که چه بسا عمل‌های جراحی زیبایی منجر به نقص عضو و در برخی موارد حتی به فوت شخص روی آورنده به عمل زیبایی انجامیده است‌.روانشناسان و متخصصان روانکاوی همگی معتقدند عدم اعتماد به نفس و سرخوردگی یکی از مهمترین عوامل برای گرایش افراد به انجام عمل‌های زیبایی چهره می‌باشد. روانشناسان اعتقاد دارند هر چقدر که این افراد به چهره خود بیشتر نگاه کنند کمتر در انجام عمل زیبایی تردید پیدا می‌کنند زیرا کمبود عزت نفس سبب می‌شود آنان ظاهر خود را برخلاف پسند جامعه دانسته و برای ارتقای عزت نفس خود و محبوب جامعه شدن راهی مطب‌های پزشکان متخصص در امور زیبایی شوند. اما آمارها نشان می‌دهد انجام عمل‌های زیبایی چندان هم در کسب اعتماد به نفس مطلوب نیست و چه بسا افرادی که پس از انجام جراحی بر روی صورت خود حتی زیبایی خدادادی چهره خود را هم از دست داده‌اند. آنچه مسلم است هر چه بیشتر به آئینه نگاه کنیم بیشتر از چهره خود ایراد می‌گیریم.
در حال حاضر علاوه بر عمل‌های جراحی که برای زیبایی بینی ولیپوساکشن (برداشتن چربی‌های بخش‌های مختلف بدن) انجام می‌شود، حدود ۵۰ درصد از مراجعه کنندگان نیز از پوست خود ابراز نارضایتی می‌کنند.
امروزه لیفتینگ صورت (جراحی پوست) در میان زنان بویژه افراد میانسال بسیار رایج شده است.
زنان با مراجعه به مطب‌های متخصصان پوست و زیبایی حاضر هستند هزینه بالایی را بپردازند اما چهره آنان به شکل مطلوب و رضایت‌بخش درآید.
جراحی و لیفتینگ صورت در حدود یک تا سه میلیون تومان، تزریق “کلاژن” به لب‌ها و تغییر فرم آنها در حدود ۵۰۰ هزار تا یک میلیون تومان و کشیدن پلک دو تا سه میلیون تومان هزینه دارد.
“زهرا مصلحی” ۴۵ ساله که به خاطر چین و چروک‌های صورتش تصمیم دارد جراحی زیبایی انجام دهد، در این مورد گفت: کشیدن پوست صورت با تزریق آمپول انجام می‌شود که تا ۷ الی ۸ ماه به صورت موضعی، پوست را بی‌حس می‌کند. به این ترتیب فرد نمی‌تواند اخم کند و پوست صورتش جمع نمی‌شود.
وی در مورد انگیزه خود گفت: افزایش اعتماد به نفس و جوان‌تر ماندن از دلایل این کار است.
ولی باید گفت: این تزریق‌ها و به تبع آن صاف شدن پوست شاید زیبایی را برای همگان به ارمغان بیاورد ولی عوارض و تبعات آن نیز زیاد است و شاید امروز شاهد زیبایی باشیم اما فردا باید منتظر بلایای حاصل از آن باشیم.
دکتر “تورج مکرمی” متخصص پوست، مو و زیبایی درباره خطرات برداشتن موهای زاید یا جوان کردن پوست با استفاده از لیزر گفت: ملتهب و گرم شدن پوست از اثرات طبیعی استفاده از این روش است که با استفاده از کرم برطرف می‌شود ولی مشکل ما در مورد افرادی است که به لیزر حساسیت شدید دارند. وی افزود: در برخی از افراد پس از این عمل شاهد آوردن گوشت اضافه در صورت بودیم که بسیار وحشتناک است.
به گفته این متخصص هر چند این افراد با حساسیت بالا نادر هستند ولی این امر ممکن است اتفاق بیفتد.
دکتر “فریال فانیان” متخصص پوست و زیبایی که خود اقدام به لیفتینگ پوست می‌کند، در مورد مشکلات بعد از عمل زیبایی پوست گفت: من فقط چین و چروک‌های میان ابرو و صورت را عمل می‌کنم و کنار لب و دهان را انجام نمی‌دهم، چون جواب نمی‌دهد.
وی افزود: در صورت انجام عمل بر روی کناره لب و دهان، بعد از مدتی پوست این قسمت جمع می‌شود و به صورت غده در می‌آید.
از سوی دیگر بسیاری از روانشناسان افزایش جراحی زیبایی اعم از بینی، پوست، شکم و غیره را در میان زنان و مردان ناشی از مشکلات روانی می‌دانند. دکتر “علی رستم‌پور” روانشناس در این مورد گفت: امروزه جوانان برای زیبا یا زیباتر شدن به مرگ هم راضی هستند، شاید فرهنگ‌سازی غلط جامعه عامل مضاعفی شده است تا این تب تند که امروزه به صورت یک اپیدمی در جامعه در آمده است حالا حالاها فروکش نکند.
وی افزود: امروزه شاهدیم اکثر هنرپیشه‌های تلویزیون و سینما با انجام اعمال مختلف جراحی زیبایی، خود به خود و طی جریان ناخواسته برای جراحان زیبایی تبلیغ می‌کنند.
رستم‌پور با اشاره به اینکه جراحی زیبایی در زنان بیشتر است، اظهار داشت: در ایران زنان نمی‌توانند نواقص چهره خود را با آرایش مو پنهان کنند، بنابراین کوچکترین نقص در چهره بویژه در بینی به عنوان برجسته‌ترین عضو صورت به شکل بارز نمایان می‌شود.
این روانشناس ادامه داد: تحقیقات نشان داده است آنهایی که خوشبینانه‌تر تن به چنین جراحی‌هایی می‌دهند، معمولا از نتیجه عمل هم بسیار راضی‌تر هستند.
رستم‌پور با بیان اینکه تحقیقی نشان نداده است که تمام کاندیداهای جراحی زیبایی پس از عمل به اعتماد به نفس بیشتری دست پیدا می‌کنند، گفت: خصوصا آن دسته از بیمارانی که از افسردگی رنج می‌برند، بسیار بعید است که با چنین کارهایی بهبود چشمگیری در حال و روزشان ایجاد شود.
این روانشناس، پایین بودن اعتماد به نفس، وجود فضاهای مجازی در جامعه، بی‌هویت شدن آدم‌های مجازی، پایین آمدن کیفیت زندگی و افزایش کمیت آن را از مواردی دانست که موجب گرایش به نیازهای کاذب در جامعه بویژه در نسل جوان می‌شود.
دکتر “علی نجفی توانا” روانشناس نیز ریشه جراحی زیبایی یا اقدامات جدی برای زیبایی را عمدتا در تمایلات فرد برای رفع نقایص ظاهری جسمی دانست.
وی گفت: شخص به دلیل مقایسه خود با سایر افراد در برخی از حالات جسمی مانند گوش، بینی، صورت و غیره در سن جوانی کمبود احساس می‌کند و با انجام این عمل قصد از بین بردن نقص جسمی و ظاهری دارد.
نجفی توانا با بیان اینکه فرهنگ چشم و هم‌چشمی نیز از دلایل رو ‌آوردن افراد بویژه زنان به جراحی برای زیبایی است، گفت: این افراد سعی در جلب کردن نظرها به سوی خود دارند.
وی ادامه داد: گروهی از افراد نیز با پا به سن گذاشتن برای جوان‌تر شدن به جراحی زیبایی روی می‌آورند.
به گفته این استاد دانشگاه ریشه‌های این کارها در اعتماد به نفس پایین، ضعف شخصیت و میل به جلب نظر بیشتر برمی‌گردد.
ف. اسحاقی
منبع : روزنامه رسالت