سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

Vdsl غلبه بر Adsl


Vdsl غلبه بر Adsl
یک سیستم تلفن معمولی شامل یک جفت سیم مسی ساده هست که توسط شرکت مخابرات محلی در خانه هر مشترک نصب شده است، این خطوط مسی از نظر پهنای باند، ظرفیت بالایی علاوه بر ظرفیت مورد نیاز برای انتقال صوت (مکالمه تلفنی) را دارا هستند.
سیگنال های صوتی همواره بخش ناچیزی از این ظرفیت را اشغال می نمایند، فناوری DSL (۱) از ظرفیت باقیمانده این خطوط برای انتقال اطلاعات بدون اختلال و آسیب رساندن به مکالمات صوتی و حتی به صورت همزمان استفاده می نماید.
محدوده سیگنال های بسامدی صوت انسان در هنگام مکالمه بین ۴۰۰ تا ۳۴۰۰ هرتز است، این در حالی است که سیم های مسی توانایی بالقوه ارسال چندین میلیون هرتز را نیز دارند، پس عملاً حجم زیادی از ظرفیت این سیم ها بدون استفاده باقی خواهد ماند. فناوری DSL برای استفاده از این ظرفیت از دو بخش تجهیزاتی بهره می گیرد، یکی در طرف مشتری (مشترک خدمات) و دیگری در طرف فراهم آورنده خدمات.
- فرستنده گیرنده: در مکانی که مشتری قرار دارد یک فرستنده DSL قرار می گیرد.
- (DSLAM (۲: این وسیله که در طرف فراهم آورنده خدمات قرار می گیرد، به منظور فراهم آوردن خدمات DSL برای چندین مشترک به کار می رود.
فرستنده گیرنده DSL معمولاً توسط کاربران به نام مودم DSL شناخته می شود، اما کارشناسان شرکت فراهم آورنده یا ISP این تجهیزات را به نام ATU-R(۳) می شناسند. گذشته از نام، این وسیله، ابزاری است برای اتصال رایانه کاربران به خطوط DSL. این اتصال می تواند به چند طریق برقرار شود که متداول ترین روش، استفاده از درگاه USB رایانه هست.
● محدودیت در مسافت:
DSL فناوری است که تقریباً وابسته و حساس به مسافت است، به این معنی که هرچقدر طول اتصالات (فاصله میان مشترک تا فراهم کننده خدمات) بیشتر باشد، کیفیت سیگنال ها و سرعت ارتباط کاهش می یابد. بنابراین خدمات ADSL محدودیتی دارند که حداکثر مسافت میان مودم و ISP را تا تقریباً ۵ کیلومتر محدود می نمایند، چنانچه با افزایش فاصله از میزان یاد شده، مشترکین نمی توانند از حداکثر سرعت ممکن بهره مند گردند.
در این میان نکته ای که ممکن است باعث تعجب و سوال شود این است که این خدمات از نظر مسافت محدودیت دارند اما تماس ها و مکالمات صوتی هیچ محدودیتی در مسافت های زیاد ندارند، پاسخ این است که در مراکز تلفن، تقویت کننده هایی برای بهبود و تقویت سیگنال های صوتی به کار رفته است اما این تقویت کننده ها با سینگال های DSL سازگار نیستند و باعث آشفتگی و اختلال در روند تبادل داده می گردند. در حقیقت مدار گفته شده و نیز فیبرهای نوری به عنوان خطوط دسترسی موانعی جدی برای اتصال به شبکه DSL به شمار می روند.
امروزه اغلب تجهیزات DSL سازندگان مختلف با فناوری DMT(۴) سازگار هستند. DMT سیگنال ها را به ۲۴۷ کانال جداگانه تقسیم می کند که هر یک از آنها پهنایی برابر (khz)۴ کیلوهرتز دارند. برای درک بهتر، تصور کنید که خط مسی تلفن شما به ۲۴۷ رشته نازک تقسیم شود و به هر کدام از آنها یک مودم متصل گردد، با این روش شما قادر خواهید بود تا سرعتی معادل ۲۴۷ مودم را به یک باره بر روی رایانه خود داشته باشید. هر یک از این ۲۴۷ کانال در هر لحظه سطح کیفیت سیگنال را بررسی می نمایند و در صورتی که هر یک از کانال ها کیفیت نامطلوبی را ارایه دهد به سرعت از طریق کانال دیگری اتصال را برقرار می کنند، بنابراین در این سیستم، ارتباط، ناپیوسته و پایدار برقرار می ماند و همواره در جستجو برای یافتن مناسب ترین کانال جهت ارسال و دریافت داده فعالیت می کند.
● سرعت۵۲ (VDSL):
VDSL نیز هم چون فناوری DSL عمل می نماید، اما با این تفاوت که سرعتی باور نکردنی را برای دسترسی به شبکه فراهم می آورد. سرعتی معادل ۵۲ مگا بایت بر ثانیه برای دریافت و ۱۶ مگابایت بر ثانیه برای ارسال. چنین سرعتی چندین برابر ADSL است، اما محدودیت مسافت در VDSL بیشتر و تقریباً در حدود حداکثر یک کیلومتر است.
● انواع خدمات DSL :
- (ADSL) یا DSL نامتقارن: کلمه نامتقارن از آن جهت به این روش اطلاق می گردد که در آن، میزان سرعت دانلود (دریافتی) از سرعت آپلود (ارسالی) بالاتر است، چرا که اغلب کاربران اینترنت بیشتر دریافت کننده اطلاعات هستند تا ارسال کننده آن.
- (HDSL) مخفف DSL نرخ داده بالا: شیوه ای که نرخ تبادل اطلاعات (ارسال و دریافت) در آن یکسان هست.
- (DSL-ISDN): این روش که کمترین سرعت در میان انواع دیگر را برای ارسال و دریافت فراهم می آورد، به کاربر اجازه می دهد تا با سرعتی حداکثر برابر ۱۴۴ کیلو بایت بر ثانیه به شبکه دسترسی داشته باشد.
- (MSDSL) یا DSL متقارن با سرعت های مختلف: این روش علاوه بر یکسان بودن نرخ سرعت ارسال و دریافت، به خدمات دهنده امکان می دهد تا براساس هزینه پرداختی مشترکین، میزان سرعت دسترسی آنها را کاهش و یا افزایش بخشد. (تعریف خدمات با سرعت ها و هزینه های مختلف).
- (SDSL) یا DSL متقارن: این خدمات نیز همانند HDSL نرخ ارسال و دریافت برابر را فراهم می آورند اما نیازمند یک خط جداگانه از تلفن هستند.
- (RADSL) یا DSL با نرخ تطبیقی: این روش که عمومی ترین شیوه اتصال DSL است به یک مودم DSL اجازه می دهد تا میزان سرعت دسترسی را برحسب کیفیت سیگنال ها و مسافت مورد نظر تنظیم نماید.
- (VDSL) یا DSL با نرخ سرعت بسیار بالا: این روش حداکثر سرعت ممکنه در خدمات DSL را برای کاربران به شکل غیرمتقارن فراهم می اورد، اما مشکل اصلی آن محدودیت در مسافت است.
- (VODSL) یا صوت بر DSL: نوعی شبکه تلفنی مبتنی بر IP که در آن چندین خط تلفن منفرد، با قابلیت انتقال داده می گردد.
● ADSL تکنولوژی
در اختیار داشتن سرعت همان چیزی است که همیشه در پی آن هستیم. فن‌آوری ADSL پاسخی است به آنها که به سرعت احتیاج دارند تا با استفاده از آن زودتر به هدف برسند، و از دیگر روشهای دسترسی با استفاده از مودم‌ها و خط‌های تلفن به ستوه آمده‌اند و در پی آن هستند تا با استفاده از این راهکار و با سرعت مطلوب به پاسخ خود برسند. ADSL تکنولوژی جدیدی است که بر بستر کابل تلفن قدیمی و آشنای خودمان عمل می‌کند. نصب یک سیستم ویژه در داخل پست مخابراتی هر منطقه، مشترکین تلفن آن منطقه را به سادگی و بدون نیاز به هر نوع دخل و تصرف سخت‌افزاری و یا نرم‌افزاری، از این سرویس بهره‌مند می‌نماید.
● از این ساده‌تر ممکن نیست
این تکنولوژی بهترین و بیشترین سرعت را بدون نیاز به تدارک زیرساختهای جدید ممکن ساخته است. استفاده از سیم‌کشی‌های موجود تلفن بدون نیاز به اتصال به دستگاه‌های حجیم و پیچیده، کار مصرف‌کننده را بسیار راحت می‌نماید. برای داشتن یک اتصال ADSL در محل مصرف‌کننده تنها نیاز به یک مودم ویژه است. پس از برقراری ارتباط، تنها هزینه ثابت خط ADSL به شکل ماهانه و با توجه به پهنای باند دریافتی به عنوان هزینه دریافت می‌شود. در حالیکه از ارتباط ADSL استفاده می‌کنید ارتباط تلفنی شما همیشه آزاد و در دسترس است. هزینه تلفن تنها در صورت استفاده از تلفن محاسبه می‌شود و ربطی به استفاده از خط ADSL ندارد.
● DSL چیست
محبوب‌ترین تکنولوژی باند پهن در جهان یعنی DSL بیش از ۳۰ میلیون مشترک تا پایان بهار ۲۰۰۴ به کاربران اینترنت افزوده و تعداد بهره‌مندان جهانی را به ۷۸ میلیون در کل رسانده که این رشد بیش از دو برابر دیگر روش‌های متکی بر پهنای باند بوده است. تکنولوژی DSL یکی از انواع انتقال پرسرعت بوده است که با تلفن معمولی شما را قادر می‌سازد تا ضمن دسترسی به اینترنت پرسرعت از امکان دریافت صدا و تصویر با کیفیت بالا استفاده کنید. نوع دیگر همین تکنولوژی ADSL است که یکی از انواع فن آوری DSL است، که در این روش سیستمهای سخت‌افزاری ویژه (DSLAM) باید در پستهای مراکز مخابراتی نصب گردند. پس از نصب این سیستمها و با استفاده از کابل‌های تلفن، سرویس قابل راه‌اندازی می‌شود، بدین لحاظ از نظر هزینه برای دولت و مصرف‌کننده بسیار قابل قبول است. زیرا هزینه کابل‌کشی مجدد به هیچیک از طرفین تحمیل نمی‌شود. مصرف‌‌کننده این سرویس تنها به یک مودم ADSL احتیاج دارد.
● DSL چگونه کار می‌کند
با استفاده از زوج سیمهای مخابرات برای تلفن خانگی ما تنها از یک پانصدم امکانات بالقوه این سیمها استفاده می‌کنیم و مابقی بلااستفاده می‌ماند. ADSL پهنای باند ۱.۱ مگاهرتزی خطوط مسی را به کانال های ۴ کیلوهرتزی تقسیم می کند و آخرین کانال را جهت ارسال صدا و فاکس معمولی تخصیص می دهد و ۲۵۶ کانال دیگر را برای انتقال دو طرفه اطلاعات استفاده می کند; به این ترتیب که ۶۴ کانال را برای خط ارسال اطلاعات و ۱۲۸ کانال دیگر را جهت دریافت اطلاعات استفاده می کند. در بهترین حالت اگر ۱۹۲ کانال ۴ کیلو هرتزی موجود را استفاده کند، در تئوری سرعت باید به حدود ۹ مگابیت در ثانیه برسد.
در حال حاضر سرعت خطوط ADSL در بهترین حالت ۲ مگابیت در ثانیه می باشد.در عمل، این خطوط اطلاعات زنجیره وار دیجیتال را به اطلاعات پارالل در دو سر انتقال اطلاع تبدیل می کنند. دقیقا مشابه کاری که در مودم های خطوط عادی انجام می شود.
سرعت انتقال اطلاعات در محدوده ذکر شده به عواملی از جمله فاصله ارتباطی و نوع سیم استفاده شده بستگی دارد.حال با استفاده از سخت‌افزارهایی که بتوانند داده‌ها را فشرده‌سازی، ارسال و دریافت نمایند می‌توانیم این قابلیت بلااستفاده را هم به کار بگیریم. یکی از این سخت‌افزارها در پست مخابرات نصب و دیگری در محل استفاده‌کننده نصب می‌شود. ارتباط از طریق سیم تلفن قبلی شما برقرار می‌شود بدون اینکه اختلالی در ارتباطات تلفنی بوجود آید. حالا به شرط اینکه مودم همیشه به خط وصل و روشن باشد ارتباط شما با اینترنت همیشه برقرار خواهد بود در عین حال اینکار برای مکالمات تلفنی مشکلی پیش نمی‌آورد.
● برتری‌های فنی DSL
اتصال دائم و بی‌وقفه و مطمئن به شبکه مخابرات و شبکه جهانی اینترنت برقرار است – هزینه ثابت ماهانه بدون هزینه نصب (کمتر از ۴۰۰۰۰۰ ریال برای ۲۵۶Kbps )[ حجم ارسال و دریافت محدوده و هزینه ای ندارد ] – تجهیزات تحویلی به مشتری رایگان است – فاصله زمان درخواست تا تحویل سیستم کوتاه می‌شود – از حداقل تجهیزات در محل کار یا خانه استفاده می‌شود – سرعت سیستم به قدری بالا خواهد بود که سرویس‌های دیگر اینترنت نیز مانند صوت و تصویر متحرک، برای استفاده در دسترس خواهند بود – نیاز به کابل‌کشی مجدد نیست – می توان بیش از یک نفر از هر اتصال استفاده نمود- در شرایط ایده‌آل (نبود نویز بر روی سیمها، فاصله کم تا مرکز مخابراتی) حداکثر سرعت دریافت ۸Mbps و سرعت ارسال ۱Mbps خواهد بود – اداره و کنترل کارهای چنین اتصالی نیز به سادگی همان کاری است که با تلفن منزل انجام می‌دهیم _ به علت سرعت بالا (دریافت و ارسال) امکان برقراری جلسات و سمینارهای مجازی با سهولت میسر است – بازشدن راه برای انجام پروژه‌هایی مانند دولت الکترونیک، پزشکی الکترونیک، آموزش سمعی بصری الکترونیک، شبکه اختصاصی الکترونیک و مجموعه وسیعی از دیگر کاربردهای الکترونیک – مسافت ۸/۱ کیلومتری تحت پوشش شبکه برای تامین سرعت ۸ Mbps – ارائه انواع سرویس‌های مختلف براساس بستر شبکه DSL مانند VODSL، Video on demand، VOIP
منبع : ارجا نت


همچنین مشاهده کنید