دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
مجله ویستا
گوشت قرمز سرطانزاست
از چه گوشتی بیشتر استفاده میكنید؟ سفید یا قرمز؟ كدام برای سلامتی مفیدتر است؟ همه ما میدانیم كه گوشت قرمز سرشار از آهن است اما مصرف بیاندازه آن خطرناك است. بهتر است عاشقان گوشت قرمز بدانند كه گوشت قرمز به طور قابل توجهی خطر سرطان سینه را در زنان یائسه افزایش میدهد. ۷ سال تحقیقات دانشمندان دانشگاه لیدز روی ۳۵ هزار زن نشان میدهد، زنان سالمندی كه ۵۷ گرم در روز گوشت قرمز مصرف میكنند، در مقایسه با آنهایی كه كمتر مصرف میكنند ، ۵۶ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پستان هستند. به نوشته مجله سرطان، زنانی كه مقدار بیشتری از گوشتهای فرایند شده نظیر سوسیس، ژامبون و همبرگر مصرف میكنند، ۶۴ درصد بیشتر از افرادی است كه از این مواد غذایی استفاده نمیكنند، در معرض خطر سرطان پستان قرار دارند. دكتر جانت كید سرپرست این مركز میگوید، گوشت قرمز سرشار از چربیهای اشباعشده است و چربیهای اشباع در مقدار كلسترول بدن تاثیر میگذارد و از آنجایی كه كلسترول ماده اولیه ساخت استروژن است ممكن است خطر سرطان پستان در آنها افزایش یابد.
علاوه براین پختن گوشت در دمای زیاد میتواند باعثشكلگیری ذرات سرطان زا یا كارسینوژنیك شود. محققان به زنان توصیه میكنند، از مصرف مقدار زیاد گوشت قرمز اجتناب كنند. یافته محققان حاكی از آنست كه مصرف مقادیر فراوان گوشت، خطر ابتلای زنان به سرطان سینه را در همه مقاطع سنی افزایش میدهد.در راستای این تحقیقات مشخص شد كه خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان قبل از یائسگی كه مقادیر فراوانی الیاف (فیبر) استفاده میكنند، به نصف كاهش مییابد. تحقیقات دانشگاه لیدز همچنین نشان میدهددر ابتلا به سرطان سینه، عوامل دیگری مانند سن، وزن و میزان تحرك بین افرادی كه گوشت قرمز مصرف میكنند و افرادی كه از این نوع گوشت استفاده نمیكنند موثر بوده و ممكن است در افزایش خطر ابتلا به این سرطان نقش داشته باشد. بر اساس تحقیقات پژوهشگران آمریكایی در نوامبر گذشته، مصرف مقادیر فراوان گوشت قرمز میتواند خطر ابتلای زنان جوان به سرطان سینه را دو برابر كند.
علاوه براین پختن گوشت در دمای زیاد میتواند باعثشكلگیری ذرات سرطان زا یا كارسینوژنیك شود. محققان به زنان توصیه میكنند، از مصرف مقدار زیاد گوشت قرمز اجتناب كنند. یافته محققان حاكی از آنست كه مصرف مقادیر فراوان گوشت، خطر ابتلای زنان به سرطان سینه را در همه مقاطع سنی افزایش میدهد.در راستای این تحقیقات مشخص شد كه خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان قبل از یائسگی كه مقادیر فراوانی الیاف (فیبر) استفاده میكنند، به نصف كاهش مییابد. تحقیقات دانشگاه لیدز همچنین نشان میدهددر ابتلا به سرطان سینه، عوامل دیگری مانند سن، وزن و میزان تحرك بین افرادی كه گوشت قرمز مصرف میكنند و افرادی كه از این نوع گوشت استفاده نمیكنند موثر بوده و ممكن است در افزایش خطر ابتلا به این سرطان نقش داشته باشد. بر اساس تحقیقات پژوهشگران آمریكایی در نوامبر گذشته، مصرف مقادیر فراوان گوشت قرمز میتواند خطر ابتلای زنان جوان به سرطان سینه را دو برابر كند.
منبع : روزنامه سلامت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست