شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

کمبود آب، از هر سه انسان یک نفر را تحت تأثیر قرار می دهد


کمبود آب، از هر سه انسان یک نفر را تحت تأثیر قرار می دهد
یك سوم از جمعیت جهان از مشكل كمبود آب رنج می برند و این روند در كشورهایی مانند چین، هند و آمریكا رو به افزایش است.
به گزارش شبكه خبری آب ایران، درسال ۲۰۲۵ ، به علت بحران كمبود آب، از هرسه انسان، یك نفر با مشكل كمبود آب مواجه خواهد شد .
«فرانك ریجز برمن»، مدیرانستیتو بین المللی آب، دراین زمینه گفت: بــرای حل مشكلات ناشی ازكمبود آب و جلوگیری ازافزایش این بحران باید راه كارهای تجاری را تغییر داد.
حدود یك چهارم از جمعیت جهان به علت عوامل فیزیكی با كمبود آب مواجه هستند كه ازاین عوامل می توان به بلاهای طبیعی، استفاده بیش از حد از منابع آب و مدیریت ضعیف در كشاورزی اشاره كرد كه منجر به خشكی زودرس آب رودخانه ها و منابع آبهای زیرزمینی شده است.
همچنین حدود ۱ میلیارد نفر نیز به علت عوامل اقتصادی با مشكل روبرو هستند كه می توان به ضعف مدیریتی در ساخت زیربناهای ضروری جهت ذخیره و استفاده از آب رودخانه ها و سفره های آب خیز اشاره كرد.
كلیه این داده ها برطبق گزارشاتی است كه توسط ۷۰۰ كارشناس خبره درطی ۵ سال گردآوری شده است.
طبق این گزارش ها میزان آب مصرفی دركشاورزی ۷۰ مرتبه بیشتر از آبی است كه درامور خانگی از قبیل پخت و پز مصرف می شود.
به عنوان مثال، میزان آب مصرفی برای تهیه غذا در تایلند ۲۸۰۰ لیتر و در ایتالیا ۳۳۰۰ لیتر درروز می باشد.
كمبود آب در برخی از كشورها از جمله مصر باعث شده است تا بیشتر از نصف مواد غذایی مورد نیاز این كشور ازطــریق واردات تامین شود. چرا كه میزان آب موجود در مصر جهت تولید مواد غذایی كافی نمی باشد.
در استرالیا نیز بحران آب درحوضچه آبریز « موری دارلینگ » مشكل ساز شده است. چرا كه بخش اعظم منابع آب جهت كشاورزی مورد استفاده قرار گرفته و میزان آب باقیمانده بسیار ناچیز است.
آمریكا نیز بر سر آب رودخانه «كلرادو » همچنان با مكزیك مشكل دارد.
طبق اصول بین الملل، ازعوامل مهم در تشدید كمبود آب می توان به فسادهای مالی موجود دربین افراد اشاره كرد. در واقع بین ۲۰ تا ۴۰ درصد ازسرمایه گذاری های عظیم دربخش آب باعث می شود تا بقیه افراد به آب تمیز و بهداشت دسترسی نداشته باشند.
پروژه های بزرگ آب از قبیل ساخت شبكه های آبی باعث ایجاد فساد مالی درابعاد مختلف می شود.
دراین مورد از فسادهای رایج در جوامع می توان به عمل "رشوه خواری" اشاره كرد. به عنوان مثال، برخی از افراد در قبال دادن رشوه به مأموران دولتی هزینه های كلان صورت‌حساب های آب را كاهش می دهند كه نتیجه این موارد نیز در نهایت به ضرر افراد عادی تمام می شود.
منبع : سایت خبری وزارت نیرو