چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
مجله ویستا
بیوتکنولوژی ستاره فردای تایوان
یكی از دستاندركاران صنعت بیوتكنولوژی تایوان اعلام كرد تمایل شركتهای بزرگ به تولید در مناطق كم هزینهتر، كسب و كار شركتهای داخلی را افزایش و بخش بیوتكنولوژی را تا حد صنعت الكترونیك در این كشور ارتقا خواهد داد.
از این پس با افزایش گرایش دنیای امروز به تولید صنایع بهداشتی در جاهای كمهزینهتر شركتهای داخلی تایوان محركی خواهند بود كه بیوتكنولوژی را به ستاره بعدی صنایع این كشور تبدیل كنند و به عقیده دستاندركاران، صنعت الكترونیك را هم پشت سر خواهند گذاشت.
دیوید سیلور، مدیرعامل شركت بیوتك ایست در مهمانی ناهاری كه اتاق بازرگانی اروپا در تایپه ترتیب داده بود گفت: شركتهای چند ملیتی بیوتكنولوژی و دارویی هرچه بیشتر و بیشتر تولید خود را به كشورهای دیگر منتقل میكنند و شركتهای داروسازی تایپه بإ؛ جدیت میخواهند از این گرایش بهره گیرند.
شركت بیوتك ایست واقع در تایپه در سال ۲۰۰۱ افتتاح شده و شركت مشاوری است كه تحقیقات و خدمات و تسهیلات تجاری را در اختیار چین بزرگ قرار میدهد.
به نظر سیلور حوزههایی مطلوب مانند تولید اجزای مهم دارویی یا داروهای پروتئینی متداول حوزههایی هستند كه شركتهای محلی در آنها سرآمد هستند. به گفته او تاكنون پیشرفت نسبتا كند بوده است چرا كه كشورهای همسایه مانند كره جنوبی، سنگاپور و چین در سالهای اخیر رشد ناگهانی داشتهاند.
برای مثال پارك علمی و زیست پزشكی بیوپولیس در سنگاپور خیلی سریع به مجموعه امكانات بینالمللی بدل شد و دانشمندان را از سراسر جهان به خود جلب كرده است. جدیدترین پارك با محوریت بیوتكنولوژی با سرمایهگذاری دولت تایوان نانكانگ بیوتك پلاز است: مركز تحقیقاتی كه در سال ۲۰۰۳ بنا شده و در پارك نرمافزار نانكانگ واقع است.
سیلور در این باره گفت: تایوان هنوز آستانه رقابتپذیری خود را حفظ كرده است. سیلور ادامه داد: تایوان شالوده مستحكمی دارد كه از آینده موفق بیوتكنولوژی در آن محافظت میكند و مشوق ورودیهای بینالمللی به آن، همكاری و معاملاتی است كه برای موفقیت ضروری هستند.
سیلور كه بیش از ۳۵۰ مقاله درباره علوم زیستی نوشته است اشاره كرد: مزیتهای تایوان دانشمندان با استعداد، محیط تحقیقاتی و محققان خلاق و نیز دسترسی به منابعی مانند اطلاعات بیوانفورماتیك منحصر به فرد است.
تایوان نوامبر گذشته درخواست مجوز تولید تامی فلو را عنوان كرد كه نام آن به نام روشه هلدینگز ثبت شده است. مجوز به این كشور البته با بیمیلی داده شد تا این دارو در درمان آنفولانزای مرغی به كار گرفته شود.
سیلور در این باره گفت: این مسئله به جامعه داروسازی جهانی نشان میدهد كه موسسه تحقیقاتی سلامت ملی تایوان كه تامی فلو را تولید میكند، دانشمندان مستعدی دارد. با این حال پافشاری تایوان در انجام این كار - به رغم مخالفتهای روشه - بر تلاشهای دولت برای جلوگیری از دزدی مالكیت معنوی تاثیر گذاشت. سیلور با پیشنهاد این كه مقامات محلی گامهای جدی برای ارتقای صنعت بیوتكنولوژی بردارند گفت: احترام به حقوق مالكیت معنوی برای جذب داروسازان بینالمللی یا شركای بیوتكنولوژی ضروری است.
نكته مثبت این كه همزمان كه شركتهای داخلی روابط مستحكم و عمیقی با غولهای دارویی بینالمللی برقرار میكنند، شراكت موفق كنونی صنعت بیوتكنولوژی تایوان را به جایگاه بالاتری میرساند. شركتهای محلی مهم تایوان در این زمینه میكرولایف، شركت داروسازی سینفار و شركت شیمیایی و داروسازی استاندارد هستند.
سحر شقاقی
منبع : مجله گسترش صنعت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست