دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
مجله ویستا
عیبیابی شبکهها
بررسی فعالیت كلی Segment ها اگر ترافیك شبكه در جریان باشد. LinkRunner آن را به صورت نوارهایی روی صفحه نمایش خودش نشان می دهد. اگر می خواهید شبكه ای را آزمایش كنید كه در آن به جای سوییچ از هاب استفاده شده است, آنگاه این شبكه از نظر حجم ترافیك, شبیه شبكه ای خواهد بود كه در حالت HalfDuplex كار می كند. شبكه اترنت HalfDuplex (یا اصطلاحاً یك طرفه) به تعداد ایستگاههایی كه به طور همزمان می توانند داده ها را ارسال كنند, محدود است و همچنین اندازه frame های این شبكه نیز محدود خواهند بود و احتمالاً می دانید كه اگر تعداد زیادی از ایستگاهها به طور همزمان شروع به تبادل داده بنمایند, به علت پدید آمدن مكرر پدیده تصادم یا Collision , كار آیی كل شبكه به شدت افت خواهد كرد. البته بروز تعداد متعادلی پدیده تصادم در شبكه های اترنت Half Duplex امری طبیعی است ولیكن هنگامی كه تعداد این تصادم ها رو به افزایش می گذارد, ترافیك شبكه نیز بالا می رود و بالا رفتن ترافیك شبكه كه به علت ارسال مجدد پكت ها می باشد, افت كیفی شبكه را به دنبال دارد. در چنین شبكه ای منحنی كارآیی شبكه به یك باره سقوط می كند و نحوه تغییر این منحنی به تعداد فریم های ارسالی , تعداد تصادم ها و تعداد پكت هایی كه به ارسال مجدد نیاز دارد, بستگی دارد.
با كاهش كارآیی شبكه ,كار كردن برای كاربران شبكه مشكل می شود و انتقال داده ها نیز با وقفه و كندی صورت می گیرد. برای انجام رفع فوق, شناخت قطعات یا Segment های شبكه و بررسی ترافیك آن ها ضروری است. Link Runner برای انجام این تست ها , ابزاری مناست است. استفاده از DHCP به عنوان ابزار تشخیص دهنده اگر لینك شبكه برقرار باشد و به آزمونهای اولیه پاسخ دهد, در نتیجه كاربر می تواند آزمایشهایی را با ping انجام دهد. اگر از Link Runner استفاده می كنید, این دستگاه در اینجا سعی می كند كه ابتدا یك IP Address از سرور DHCP شبكه به دست بیاورد. DHCP در واقع یكی از معمولترین روشهای مبتنی بر انتشار (Broadcast) است. به طور معمول, برای هر subnet, یك سرور DHCP مجزا نیاز است(كه این امر پر هزینه است و از نظر مدیریت نیز مشكل می باشد ) و یا اینكه DHCP رله كننده پراكسی هایی است كه وظیفه نقل وانتقال در خواست ها را بین كلاینت ها وسرورها برعهده دارند( هنگامی كه كلاینت ها و سرورها به طور فیزیكی در یك subnet قرار ندارند). این انتشار جهت دار می تواند راهنمای خوبی برای اطلاع از اوضاع ترافیك شبكه باشد.
عدم مؤفقیت هر كلاینت یا Link Runner در اتصال خودكار به DHCP می تواند نشانه ای از بروز مشكل در سیستم رله كننده DHCP باشد. DHCP در اغلب شبكه های امروزی وجود دارد و دستگاه نیز می تواند با پیكر بندی IP دستی یا ایستا نیز كار كنند. پروسه كاری نیز شامل به دست آوردن یك نشانه DHCP برای سنجش صحت كار كرد كابل های محلی, هاب محلی, پورت سوییچ و نهایتاً كل زیر ساخت شبكه باشد. Ping محلی Ping , پركاربردترین ابزار عیب یابی شبكه ها است و تقریباًهمه كسانی كه درگیر رفع اشكال شبكه هستند با این دستور و نحوه استفاده از آن آشنا می باشند, اما چرا این ابزار ساده, این قدر مفید است؟ ping را می توان به دستگاه سونار زیردریایی ها تشبیه كرد كه از آن به منظور شناخت جغرافیای عمق اقیانوسها استفاده می شود. Ping سیگنالی را سمت مقصد ارسال می كند (كه به طور معمول یك فریم «Echo Request » مربوط به ICMP است) تا در مقصد نیز یك «Echo Request » در پاسخ به آن در خواست تولید شود تا به در خواست كننده بگوید كه سیستمی در اینجا وجود دارد و این كه رفت و برگشت این پیام چه قدر به طول انجامیده است. وقتی كه LinkRunner یك آدرس سرور DHCP به دست می آورد,بلافاصله با سرور DNC و روتر پیش فرض آزمایش, ping را انجام می دهد كه آدرس آنها را قبلاً از طریق DHCP به دست آورده است. Ping كردن مؤفقیت آمیز سرویس های اصلی شبكه نظیر Web applicationها و User authentication نشان خواهد داد كه سرویس ها به تنهایی از محل كلاینت ها قابل دسترسی هستند. در واقع مؤفقیت انجام یك ping ساده نشان می دهد كه ارتباط مستقیم یا End-to-End بین دو دستگاه درلایه ۳ مشكلی ندارد. انجام كامل این عمل در شبكه می تواند نمایی كامل از وضعیت شبكه را به دست بدهد. البته درخواست های ICMP در ترافیك داده ها اولویت پایینی دارند و اگر روتری در مسیر دستگاههای پر كاربرد باشد , ممكن است آن دستگاهها را به موقع ارسال ننماید. سرورهای خارج از شبكه یك سازمان بزرگ نیز می تواند از جانب كلاینت ها به عنوان مقصد Ping برای بررسی صحت ارتباط شبكه WAN مورد استفاده قرار گیرند. اگر سرورهای سمت داخلی فایروال به ping پاسخ دهند اما سرورهایی كه پشت فایروال هستند, تقاضای ping را نادیده بگیرند, تكنسین های شبكه را به این نتیجه می رسانند كه باید نگاهی به مسیریاب ها یا سایر ادوات مربوط به زیر ساخت شبكه بیندازند و اشكال را در آنها جستجو كنند اگر نتیجه برعكس باشد یعنی سرورهای پشت فایروال به ping پاسخ می دهند ولی سرورهای سمت داخل, تقاضای ping را نادیده می گیرند, آنگاه تكنسین شبكه باید در پی پاسخ این سؤال باشد كه چرا بعضی از بخشهای شبكه در دسترس نیستند. اگر حالت سوم روی دهد یعنی همه سرورهای دو طرف فایروال به ping پاسخ دهند, اما كلاینت ها به درستی پاسخ نمی دهند , نتیجه می گیریم كه در نقل و انتقال فیزیكی داده ها اشكالی وجود دارد. قدم بعدی چیست؟ اگرنتوانستیم مشكل پیش آمده را به درستی تشخیص دهیم یا از طریق «آزمون مستقیم» آن را حل كردیم, می توانیم به دو نتیجه مشخص برسیم:
• اگر آزمایش ها نشان داده كه امكان برقراری یك لینك اترنت وجود ندارد, آنگاه باید به طور جدی به بررسی كابل شبكه بپردازیم.
• اگر همه «آزمون مستقیم» مؤفقیت آمیز بودند, لینك ها به درستی نشان داده می شدند و سطح ترافیك Segment ها مطلوب بود, آدرس IP سرور DHCP پیدا شد و ping به سرورهای اصلی شبكه جواب داد, آن گاه نتیجه می گیریم كه باید مشكل را در جاهای دیگری از شبكه جستجو كنیم و به سراغ مدیر شبكه كه account كاربران را در اختیار دارد برویم یا از متخصص دیگری كه اطلاعات خوبی را درباره پیكر بندی ایستگاههای كاری دارد, كمك بگیریم. تست كابل اولین كابلی كه باید سلامت آن مورد بررسی قرار گیرد Patch Cable است كه ارتباط ایستگاه كاری یا هرگونه تجهیزات شبكه را با پریز دیواری برقرار می كند. برای این كار, یك طرف Patch Cable را به پورت شبكه دستگاه Link Runner و طرف دیگر آن را به پورت Wiremap متصل می كنیم تا سلامت آن بررسی شود. قدم بعدی دنبال كردن مسیر كابل ها برای یافتن ,ایراد است. در این وضعیت به سوییچ و رك می رسیم. اگر رك بزرگ و شلوغ باشد, معمولاً یافتن كابل مورد نظر در آن مشكل است خصوصاً اگر به درستی نیز علامت گذاری نشده باشند. برای رفع این مشكل, دستگاه Link Runner دو گزینه دارد. اول آنكه دستگاه یك آوای صوتی را روی كابل منتشر میكند.این صدا با tone probe قابل شنیدن است. از این طریق می توان كابل مرتبط را یافت و به خصوص برای موقعی مناسب است كه نمی دانیم كابل به سوییچ متصل است یا خیر. به غیر از این وقتی طرف دورتر كابل مشخص است, آداپتور Wiremap دستگاه می تواند برای بررسی سلامت كابل افقی و نحوه اتصالات آن مورد استفاده قرار گیرد. در همین حال, دستگاه اقدام به ارسال سیگنال نیز میكند. در این صورت چراغ مربوط به آن پورت روی سوییچ, هر ۳ ثانیه یك بار چشمك می زند و به این طریق می توان فهمید كه كدام پورت از سوییچ به كابل مورد نظر ما متصل است. وقتی محل پورت مشخص شد, كابل را می توان روی پورت بدون استفاده دیگری تست كرد. اگر اشكال از پورت روی سوییچ باشد, ممكن است با تغییر كابل از پورتی به پورت دیگر , مشكل شبكه حل شود. اگرپورت های هاب یا سوییچ نیز سالم باشند, آنگاه باید به سراغ ایستگاههای كاری رفت, با اتصال مستقیم Link Runner به كارت شبكه می توان به درستی كاركرد آن را بررسی كرد. Link Runner با اتصال به كارت ,لینكی را برقرار می كند و نوع و سرعت لینك را بررسی و گزارش می كند.اگر كارت شبكه سالم باشد , باید ایستگاه كاری را بوت كرد و از خط فرمان وبا استفاده از دستوری مانند ping , این امكان را فراهم كرد كه Link Runner ترافیك شبكه را مشاهده كند. اگر دستگاه وجود هیچگونه ترافیكی را گزارش نكرد باید به تنظیمات خود PCدقت كرد كه ممكن است اشكال در آنجا نهفته باشد.
اگر گزارش لینك و ترافیك همه چیز را به خوبی نشان دهد, آن گاه باید به تنظیمات شبكه ای PC مشكوك شد. تست پیشرفته تر اگر ایستگاه كاری می تواند با شبكه لینك برقرار كند, باید بررسی كنید كه آدرس دهی ایستگاه كاری متناسب با subnet مرتبط با آن است یا خیر. سپس بررسی اینكه از protocol stack درستی استفاده می كند و به درستی نیز پیكربندی شده است یا نه. سپس باید همه اجزای برنامه های مورد نیاز را بررسی نمود. این كار معمولاً از طریق حذف كردن پروتكل ها یا حذف تنظیمات كارت شبكه و نصب مجدد آنها صورت می گیرد تا از صحت كاركرد آنها اطمینان حاصل شود. اگر همه این موارد نیز به درستی كار میكنند, احتمالاً رفع مشكل به دانش تخصصی بیشتر و پیشرفته تری نیاز دارد. نتیجه گیری هر كاری ابزار مناسب خود را طلب می كند. Link Runner ابزاری است كه باید همواره همراه تكنسین شبكه باشد و با آن مجموعه آزمونهایی كه گفتیم را انجام هد. رفع مشكل روز مره كاربران شبكه كه می تواند از كار افتادن ایستگاههای كاری آنها یا اختلال در كارهایشان, صدمات و خساراتی را به شركت یا سازمان وارد كند, گاهی اوقات كاری ساده اما حساس است كه با داشتن ابزارهای مناسب , این مسیر كوتاه تر و كم هزینه تر خواهد شد.
منبع : شبگرد
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست