جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
مجله ویستا

نسل جدید لانچیا


نسل جدید لانچیا
لانچیا دلتا در پاییز سال ۱۹۷۹ متولد شد. این خودرو به دلیل برخورداری از طراحی نوآورانه و ویژگی های فنی و ظاهری مناسب توانست خیلی زود به خودرویی محبوب و پرطرفدار تبدیل شود به طوریکه در سال ۱۹۸۰ موفق به دریافت عنوان « خودروی سال » از طرف روزنامه نگاران شد. این خودرو در ابتدا با سیستم انتقال قدرت به چرخ های جلو- کمک فنرهای مستقل فرمان راک اند پینیون و دو موتور ۳/۱ و ۵/۱ لیتری که به ترتیب ۷۵ و ۸۵ اسب بخار قدرت تولید می کردند وارد بازار شد. اما کم کم موتورهای جدیدتر و قدرتمندتری نیز به خانواده موتورهای این خودرو افزوده شد به طوریکه در سال ۱۹۸۲ گونه GT این خودرو توانست با یک موتور ۶/۱ لیتری ۱۰۵ اسب بخاری به سرعت ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت نیز دست یابد.
لانچا دلتا اگرچه در کلاس اتومبیل های متوسط جای داشت ولی امکاناتی که در این خودرو وجود داشت متعلق به خودروهای لوکس بود (نظیر سیستم پاور ویندوز که در سال ۱۹۷۹ به صورت استاندارد بر روی دلتا نصب می شود). تولید این خودرو در سایت «لینگوتو » واقع در شهر تورین ایتالیا آغاز شد اما بعدا به سایت « چیواسو » که یکی از پیشرفته ترین خطوط رنگ جهان را نیز دارا بود منتقل شد. همچنین در این سایت مدل اختصاصی LX نیز تولید می شد و در سال ۱۹۸۲ تولید مدل GT نیز به این سایت محول گردید. در سال ۱۹۸۳ یعنی چهار سال پس از معرفی این خودرو اولین اتومبیل تولیدی توربوشارژر دار لانچا یعنی دلتا HF Turbo پا به عرصه وجود گذاشت. موتور این خودرو دارای ۱۵۸۳ سی سی حجم بود و قدرت آن به ۱۳۰ اسب بخار میرسید. حداکثر سرعت آن نیز ۱۹۰ کیلومتر در ساعت بود. سه سال بعد یعنی در سال ۱۹۸۶ خانواده ی دلتا دارای چهار عضو شده بود: دلتا GT با ۱۰۸ اسب بخار قدرت یک مدل با موتور ۲ لیتری دیزلی و ۸۰ اسب بخار قدرت مدل HFبا ۱۴۰ اسب بخار قدرت و مدل HF ۴WD که دارای چهارچرخ متحرک بود. لانچیا دلتا بین سال های ۱۹۸۷ تا ۱۹۹۲ توانست شش عنوان بین المللی در رقابت های رالی جهانی بدست بیاورد که حقیقتا رقم قابل توجهی است. لانچیا دلتا در انگلستان از سال ۱۹۷۸ تا ۱۹۹۴ عرضه می شد و این شرکت موفق شد ۴۸۰۰۰۰ دستگاه از این خودرو را در این مدت به فروش برساند. اینک پس از گذشت ۹ سال از توقف تولید این خودرو شرکت لانچیا تصمیم گرفت تا بار دیگر این اتومبیل را احیا کند.
● طراحی خارجی:
اولین چیزی که در لانچیا دلتای جدید جلب توجه میکند طراحی خشن و جذاب آن است که پیرو سبک طراحی ایتالیایی و در مرکز طراحی لانچیا صورت گرفته است. بالا بودن « خط کمر » (waist line یا همان خطی که شیشه های بغل را از بدنه جدا می کند) باعث شده تا جذابیت طرح افزایش یابد و این خودرو همانند سایر اتومبیل های مدرن دیگر جذاب به نظر برسد. خطوط بدنه و کاپوت نیز در قسمت جلوی خودرو حالت خشن و تهاجمی بیشتری به اتومبیل بخشیده است و در کنار چراغ های کشیده و تیز نمای بیرونی لانچیا را جذاب تر ساخته است. جلوپنجره این خودرو به خوبی توانسته ترکیبی از جدید بودن و سنت را به معرض نمایش بگذارد. البته نباید در این میان از نقش نوار کرومی که به دور جلوپنجره کشیده شده و جلوه خاصی به خودرو بخشیده است صرف نظر کرد. خطوط قسمت جلو هنگام رسیدن به ستون C و گلگیرهای عقب حالتی ملایم تر به خود میگیرد و بیشتر سعی در حجیم و عضلانی جلوه دادن این بخش دارد. این سبک طراحی در جذاب تر نشان دادن« دلتا » نقش قابل توجهی دارد.
منبع : روزنامه ابرار اقتصادی