جمعه, ۱۴ دی, ۱۴۰۳ / 3 January, 2025
مجله ویستا
آهسته اما امیدوار کننده
امسال برخلاف معمول چند سال گذشته اجاره بهای مسکن نه تنها به روند افزایش خود ادامه نداده بلکه به نوعی ابتدا با رکود و سپس با یک روند نزولی روبه رو شد.
این در حالی است که کارشناسان مسکن معتقدند، نرخ اجاره، تابعی از قیمت ملک است و با پایین آمدن آن، قیمت رهن و اجاره نیز باید کاهش یابد.
کاهش اجاره بها در گرو افزایش واحدهای اجاره ای و ترویج اجاره داری حرفه ای است.
به طور معمول در تابستان هر ساله افزایش قیمت در رهن و اجاره وجود دارد ولی در فصل گرمای امسال، برای نخستین بار افزایش قیمت در رهن و اجاره به وجود نیامده و همین طور به دلایل ذکر شده، کاهش هم نیافت.
بررسی قراردادهای منعقد شده بنگاه های املاک امسال نشان می دهد این افزایش قیمت نیامده است.
در حال حاضر جمعیت زوج های جوان در کشور رو به رشد است و تقاضا در این بخش هرساله افزایش می یابد و در سال جاری، یکی از برنامه های دولت، حمایت از احداث و عرضه مسکن اجاره ای است.
براساس قانون و آیین نامه نهادهایی مانند: شهرداری، کمیته امداد امام خمینی (ره)، بنیاد مسکن، بهزیستی و صندوق های بازنشستگی وارد بازار اجاره می شوند و به تناسب آن حجم واحد های اجاره ای افزایش می یابد که با متعادل شدن بازار قیمت ها به سمت کاهش اجاره بها گام بر می دارد.
یک کارشناس مسکن و ساختمان می گوید: این که کاهش قیمت خانه سبب کاهش اجاره بها می شود، باید تا سال آینده منتظر ماند چرا که فصل اجاره بها تمام شده است.
رضا محمد ولی تصریح کرد: در حال حاضر نرخ اجاره با توجه به افزایش قیمتی که در ابتدای سال اعمال شد، ثابت مانده و تغییری نکرده است.
وی ادامه داد: باید منتظر ماند و دید آیا کاهش قیمتی که به رخ داده با آغاز فصل جدید ،بازار اجاره بها تایید خود را نشان میدهد یا خیر!
کارشناس مسکن اظهار داشت: افزایش کاذب و شدید مسکن در ۲ سال گذشته از یک سو و کاهش قدرت خرید متقاضیان از یک سوی دیگر موجب شد امسال روند قیمت مسکن در سراشیبی تقریبی قرار گیرد.
با بیان اینکه بازار خرید فروش مسکن در چند ماه اخیر شاهد کاهش ۲۰ در صدی قیمت ها بوده، افزوده: بالا بودن قیمت مسکن موجب کاهش تقاضا در این بخش شد که این امر در نهایت، موجب افت بهای آپارتمان های نوساز شد.
به هر حال خروج بخشی از سرمایه های سرگردان از بازار مسکن و کاهش رشد نقدینگی در نیمه ابتدای سال جاری از دیگر دلایلی است که روند نزولی بهای مسکن را تشدید کرده است.
از آنجا که قشری از سرمایه گذاران در بخش مسکن افرادی هستند که سر رشته ای در این زمینه ندارند و تنها به پشتوانه سرمایه های کلان خود وارد بازار مسکن شده اند، رکود حاکم بر این بازار و کاهش چشمگیر آمار خرید و فروش مسکن، موجب شد دوره خواب سرمایه در این بخش، طولانی شود و به همین جهت سرمایه گذاران برای فرار از خواب سرمایه و جلوگیری از ضرر و زیان احتمالی، حاضر شدند ملک خود را با سود کمتر به فروش برسانند که این امر در نهایت موجب افت بهای آپارتمان های نوساز شده است.
و به نظر می رسد باید امیدوار بود بود با تشدید نظارت دولت بر معاملات مسکن و ایجاد بانک اطلاعات انتقال مسکن و از بین رفتن واسطه گری و دلالی در این بازار، روند نزولی بهای مسکن تا واقعی شدن قیمت ها در این بخش ادامه یابد.
منبع : خبرگزاری اقتصادی ایران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست