جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا
باقلا Faba bean
باقلا گیاهی است علفی و یكساله كه ارتفاع آن تا ۸۰ سانتیمتر میرسد. برگهای آن متناوب و مركب است كه دارای برگچههائی به شكل تخم مرغ میباشد. گلهای باقلا درشت و سفید كه دارای لكههای سیاه و یا بنفش است. میوه آن كه همان باقلا است دارای غلافی پوشیده از كرك به طول تقریباً ۱۲ سانتیمتر است. در هر غلاف تعدادی دانه قرار دارد. گل و شاخه گلدار، میوه و تخم باقلا مصارف طبی دارند.
تركیبات شیمیائی:
در صد گرم دانه باقلا سبز و خام مواد زیر موجود است:
آب ۷۲ گرم
پروتئین ۸/۴ گرم
مواد چرب ۰/۴ گرم
نشاسته ۱۵/۸ گرم
كلسیم ۲۸ میلی گرم
فسفر ۱۵۵ میلی گرم
آهن ۲/۲ میلی گرم
سدیم ۴۰ میلی گرم
پتاسیم ۴۷۰ میلی گرم
ویتامین آ ۲۲۰ میلی گرم
ویتامین ب ۱ ۰/۳ میلی گرم
ویتامین ب ۲ ۰/۱۸ میلی گرم
ویتامین ب ۳ ۱/۵ میلی گرم
ویتامین ث ۳۰ میلی گرم
ارسنیك ۰/۰۲ میلی گرم
ضمناً باقلا دارای مادهای بهنام فیتین Phytine میباشد كه بسیار مغذی است و تقویتكننده بدن است. این ماده كلسیم بدن را تأمین میكند باقلا غذای خوبی است برای دوران نقاهت.
خواص داروئی:
باقلا از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است و گل آن گرم میباشد.
۱) دمكرده گل باقلا ضد تشنج و ادرارآور است.
۲) دمكرده گل باقلا سنگ كلیه را دفع میكند و برای قولنجهای كلیوی مفید است.
۳) جوشانده باقلا برای ورم مثانه مفید است.
۴) جوشانده باقلا اثر خوبی در رفع رماتیسم دارد.
۵) از جوشانده باقلا برای درمان نقرس استفاده كنید.
۷) باقلا را اگر با آب سركه و آب بپزید و با پوست بخورید اسهال مزمن را درمان میكند.
۸) برای رفع گرفتگی صدا آرد باقلا را با روغن بادام و قند مخلوط كنید و بخورید.
۹) برای رفع كوفتگی و ورم پستان، آرد باقلا را با آب جو مخلوط كرده و با سركه و نعناع بپزید و ضمادی را كه بهدست میآید روی ورم و كوفتگی قرار دهید.
۱۰) ضماد در باقلا را با شنبلیله و عسل برای نرم كردن دمل و ورم بناگوش و زیر چشم مفید است.
۱۱) ضماد باقلا جوش و كورك را می رساند و چرك را خارج می كند.
۱۲) برای درمان تكرر ادرار از جوشانده ریشه باقلا استفاده كنید.
۱۳) جوشانده سرشاخههای باقلا مستی مشروبات الكلی را برطرف میكند.
۱۴) برای رفع التهاب و درد نوك انگشتان و ناخن باید یك مشت برگ باقلا را با نیم لیتر آب جوشانید و بگذارید كمی سرد شود و انگشتان خود را به مدت دو ساعت در آن قرار دهید تا برطرف شود.
۱۵) نان خوشمزه به مقدار ۲% در باقلا به آن اضافه كنید.
مضرات:
باقلا در بعضی از اشخاص تولید نفخ و سنگینی سر و معده میكند برای جلوگیری از این عوارض باید ابتدا باقلا را پوست كنده و بجوشانید و آب آن را دور بریزید. سپس به آن مقداری آب اضافه كرده و بعد از پختن با روغن بادام و ادویه گرم مانند دارچین و فلفل بخورید.
مصرف باقلای تازه ممكن است تولید مسمومیت و حساسیت شدید بكند كه گاهی موجب مرگ میشود بنابراین باید در خوردن باقلای تازه و خام احتیاط كنید. معمولاً اشخاصی كه به باقلای تازه حساسیت دارند فاقد یك آنزیم مخصوص هستند.
منبع : روزنامه جوان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست