دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا
باقلا Faba bean
باقلا گیاهی است علفی و یكساله كه ارتفاع آن تا ۸۰ سانتیمتر میرسد. برگهای آن متناوب و مركب است كه دارای برگچههائی به شكل تخم مرغ میباشد. گلهای باقلا درشت و سفید كه دارای لكههای سیاه و یا بنفش است. میوه آن كه همان باقلا است دارای غلافی پوشیده از كرك به طول تقریباً ۱۲ سانتیمتر است. در هر غلاف تعدادی دانه قرار دارد. گل و شاخه گلدار، میوه و تخم باقلا مصارف طبی دارند.
تركیبات شیمیائی:
در صد گرم دانه باقلا سبز و خام مواد زیر موجود است:
آب ۷۲ گرم
پروتئین ۸/۴ گرم
مواد چرب ۰/۴ گرم
نشاسته ۱۵/۸ گرم
كلسیم ۲۸ میلی گرم
فسفر ۱۵۵ میلی گرم
آهن ۲/۲ میلی گرم
سدیم ۴۰ میلی گرم
پتاسیم ۴۷۰ میلی گرم
ویتامین آ ۲۲۰ میلی گرم
ویتامین ب ۱ ۰/۳ میلی گرم
ویتامین ب ۲ ۰/۱۸ میلی گرم
ویتامین ب ۳ ۱/۵ میلی گرم
ویتامین ث ۳۰ میلی گرم
ارسنیك ۰/۰۲ میلی گرم
ضمناً باقلا دارای مادهای بهنام فیتین Phytine میباشد كه بسیار مغذی است و تقویتكننده بدن است. این ماده كلسیم بدن را تأمین میكند باقلا غذای خوبی است برای دوران نقاهت.
خواص داروئی:
باقلا از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است و گل آن گرم میباشد.
۱) دمكرده گل باقلا ضد تشنج و ادرارآور است.
۲) دمكرده گل باقلا سنگ كلیه را دفع میكند و برای قولنجهای كلیوی مفید است.
۳) جوشانده باقلا برای ورم مثانه مفید است.
۴) جوشانده باقلا اثر خوبی در رفع رماتیسم دارد.
۵) از جوشانده باقلا برای درمان نقرس استفاده كنید.
۷) باقلا را اگر با آب سركه و آب بپزید و با پوست بخورید اسهال مزمن را درمان میكند.
۸) برای رفع گرفتگی صدا آرد باقلا را با روغن بادام و قند مخلوط كنید و بخورید.
۹) برای رفع كوفتگی و ورم پستان، آرد باقلا را با آب جو مخلوط كرده و با سركه و نعناع بپزید و ضمادی را كه بهدست میآید روی ورم و كوفتگی قرار دهید.
۱۰) ضماد در باقلا را با شنبلیله و عسل برای نرم كردن دمل و ورم بناگوش و زیر چشم مفید است.
۱۱) ضماد باقلا جوش و كورك را می رساند و چرك را خارج می كند.
۱۲) برای درمان تكرر ادرار از جوشانده ریشه باقلا استفاده كنید.
۱۳) جوشانده سرشاخههای باقلا مستی مشروبات الكلی را برطرف میكند.
۱۴) برای رفع التهاب و درد نوك انگشتان و ناخن باید یك مشت برگ باقلا را با نیم لیتر آب جوشانید و بگذارید كمی سرد شود و انگشتان خود را به مدت دو ساعت در آن قرار دهید تا برطرف شود.
۱۵) نان خوشمزه به مقدار ۲% در باقلا به آن اضافه كنید.
مضرات:
باقلا در بعضی از اشخاص تولید نفخ و سنگینی سر و معده میكند برای جلوگیری از این عوارض باید ابتدا باقلا را پوست كنده و بجوشانید و آب آن را دور بریزید. سپس به آن مقداری آب اضافه كرده و بعد از پختن با روغن بادام و ادویه گرم مانند دارچین و فلفل بخورید.
مصرف باقلای تازه ممكن است تولید مسمومیت و حساسیت شدید بكند كه گاهی موجب مرگ میشود بنابراین باید در خوردن باقلای تازه و خام احتیاط كنید. معمولاً اشخاصی كه به باقلای تازه حساسیت دارند فاقد یك آنزیم مخصوص هستند.
منبع : روزنامه جوان
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران غزه آمریکا شورای نگهبان مجلس شورای اسلامی انتخابات دولت حسین امیرعبداللهیان حجاب جنگ دولت سیزدهم حسن روحانی
فضای مجازی هواشناسی قتل شهرداری تهران تهران شورای شهر تهران سیلاب سامانه بارشی سلامت سازمان هواشناسی آموزش و پرورش باران
خودرو بانک مرکزی بنزین قیمت دلار بازار خودرو قیمت طلا قیمت خودرو دلار یارانه مسکن ایران خودرو حقوق بازنشستگان
مهاجرت تلویزیون نمایشگاه کتاب سینمای ایران صدا و سیما دفاع مقدس مسعود اسکویی موسیقی سریال مهران غفوریان
معماری
اسرائیل رژیم صهیونیستی حماس فلسطین جنگ غزه روسیه اوکراین امیرعبداللهیان طوفان الاقصی ایالات متحده آمریکا نوار غزه جنگ اوکراین
فوتبال پرسپولیس لیگ برتر انگلیس لیگ برتر جواد نکونام رئال مادرید سپاهان بارسلونا بازی باشگاه استقلال باشگاه پرسپولیس مهدی طارمی
باتری اپل گوگل اینستاگرام آیفون مایکروسافت ناسا عکاسی سامسونگ
ویتامین چای کاهش وزن توت فرنگی سیگار فشار خون کبد چرب