یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
مجله ویستا
تلفنهای دوربیندار دوربینهای دیجیتالی را کنار میزنند
تلفنهای دوربیندار هماکنون از کیفیت پایینتری نسبت به دوربینهای دیجیتال برخوردارند ولی پیشبینی میشود بهزودی به کیفیت لازم دوربینهای دیجیتالی دست پیدا کنند.
تعداد فروش تلفنهای دوربیندار در سال ۲۰۰۴ در حدود ۱۹۰ میلیون دستگاه بود که به راحتی بازار دوربینهای معمولی و دوربینهای دیجیتال را پشت سرگذاشته است.
وقتی کداک برونی در سال ۱۹۰۰ به بازار آمد، شعار آن این بود، شما فقط دکمه را فشار دهید و ما بقیه کارها را انجام میدهیم. عکاسان دیگر نباید حتما دانشمندانی آماتور باشند که ماهرانه مواد شیمیایی را با یکدیگر در تاریکخانهها مخلوط میکنند، عکاسی در حال حاضر یک پدیده شایع با بازار انبوه است. کمی بیشتر از یک قرن بعد، همین مساله برای دوربینهای دیجیتال و عکاسی دیجیتال در حال رخ دادن است. دوربینهای دیجیتال در دهه ۹۰ برای کمپانیهای بزرگ، خیلی جدی بود. برای اینکه بتوانید از این دوربینها استفاده کنید نه تنها باید بر خود دوربین احاطه داشته باشید، بلکه باید انبوه نرمافزارهای کامپیوترهای شخصی را نیز بشناسید، چیز دیگری لازم نیست.
حالا دیگر این موضوع ممکن است که شما دستور چاپ تصاویر و عکسهای دیجیتال را از یک لپتاپ کوچک بدهید. حتی ارزانترین دوربینهای دیجیتال هم عکسهای شفاف و با کیفیت خوب در اندازههای ۶*۴ اینچ میتوانند بگیرند. بعضی دوربینها به طور مستقیم به پرینتر وصل میشوند، به همین دلیل نیازی نیست که دوروبرتان را با کامپیوتر شلوغ کنید و مهمتر اینکه دوربینهای دیجیتال، به قول کریس شوت یکی از تحلیلگران و کارشناسان بازار دیجیتال، از مد روز دیجیتالی بهره میبرند و بهنوعی روی بورس هستند. وقتی مردم میبینند وابستگان و آشنایان آنها به استفاده از دوربینهای دیجیتال روی میآورند، آنها هم بیشتر ترغیب میشوند تا محصولات دیجیتال را آزمایش کنند. در سال ۲۰۰۴، برای اولین بار دوربینهای دیجیتال نسبت به دوربینهای متعارف که از فیلم برای عکاسی استفاده میکنند، فروش بیشتری داشتند، در سال ۲۰۰۵ انتظار فروش ۸۳ میلیون دلاری برای دوربینهای دیجیتالی میرود که دو برابر فروش دوربینهای معمولی خواهد بود.
اما این نقطه عطف در تاریخ عکاسی به وسیله یک روند بسیار قدرتمند تحتالشعاع قرار میگیرد: رشد و افزایش تلفنهای موبایل دارای دوربین میتوانند به تدریج رقابت داغی را با دوربینهای دیجیتال ایجاد کنند.
از حدود ۶۰۰ میلیون دستگاه موبایلی که در سال ۲۰۰۴ فروخته شد، حدود یک سوم آنها به دوربین مجهز بود، به عبارت دیگر فروش تلفنهای دوربیندار چیزی حدود ۱۹۰ میلیون دستگاه بوده است که به راحتی از تعداد فروخته شده دوربینهای معمولی و دوربینهای دیجیتال (روی هم رفته) فراتر رفته است.
انتظار میرود در سال ۲۰۰۵ فروش تلفنهای دارای دوربین به بیش از ۳۰۰میلیون دستگاه برسد.
در حال حاضر بسیاری از تلفنهای دوربیندار به طرز ناامیدکنندهای کیفیت کمتری نسبت به دوربینهای دیجیتال دارند.
آنها عکسهایی با کیفیت کمتری تولید میکنند. برای مثال آنها کمتر از یک Mega Pixel، عکس را میتوانند در خود ذخیره کنند که در مقایسه با ۴MegaPixel که اولین دوربینهای دیجیتال میتوانستند در خود ذخیره کنند، بسیار کمتر است.
و از آنجا که قطعه یا تراشه Processor در موبایلهای دوربیندار وجود دارد تا در کنار عکاسی، کارهای دیگری هم انجام دهد، اغلب وجود این تراشه و وظایف متعدد آن، تاخیر طولانی ایجاد میکند وقتی شما دکمه شاتر را فشار میدهید، تا عکس را بگیرید.
به همین دلیل بسیاری از افراد دوربینهای تلفنها را به عنوان آخرین گزینه انتخاب میکنند و در صورتی آنها را انتخاب میکنند که دوربین دیگری در دسترس نباشد، آنها خیلی خوشحال خواهند شد که تلفنهایشان عکس بگیرند، یک عکس تار ومبهم بهتر از این است که اصلا عکسی وجود نداشته باشد.
این بدین معناست که موبایلهای دوربیندار نمیتوانند با دوربینهای دیجیتال رقابت کنند، به این دلیل که دوربین موبایلها اساسا یک بار مصرف تلقی میشوند و مردم وقتی هیچ چارهای نداشته باشند، سراغ آنها میروند. موسسه IDC پیش میکند که فروش چنین دوربینهایی در ۲۰۰۴ به ۴۶۰ میلیون دستگاه خواهد رسید، سپس به موازات آنکه موبایلهای دوربیندار تولید و تکثیر شوند باعث کاهش فروش دوربینهای دیجیتال خواهد شد. در ۲۰۰۶ فروش دستگاههای دیجیتال (دوربینها و موبایلهای دوربین دار) فراتر میرود از فروش دستگاههایی که از فیلم استفاده میکنند (دوربینها و دوربینهای یک بار مصرف).
آیا کیفیت دوربین موبایلها بهتر خواهد شد به نحوی که بتواند با دوربینهای دیجیتال رقابت کند؟ در زمان حاضر این امر اندکی محال به نظر میرسد.
موبایلهای دوربین دار غیر از تولید عکسهای با کیفیت پایین اشکالات دیگری هم دارند. سازندگان تلفن باید دودسته از مصرفکنندگان با علائق متفاوت را راضی کنند. اپراتورهای شبکه موبایل و نیز مشترکان را برای مثال بسیاری از مردم، علاقهمندند که تلفن خود را به کامپیوتر وصل کنند و عکسهای خود را به آن منتقل کنند. اما اپراتورهای شبکه ترجیح میدهند که عکسها را از طریق سیستم بیسیم بفرستند، زیرا در آن صورت آنها میتوانند برای این کار پول دریافت کنند. بنابراین، این موضوع است که دان لود کردن عکس از دوربینهای موبایلها در کامپیوتر را مشکل میسازد.
سازندگان دوربین هم بیکار نمینشینند و سعی میکنند تا بازار را برای خود حفظ کنند، مثلا با ارائه کردن مدلهای دوربین با Mega Pixel بالاتر ویژگی دقت بیشتر. اما نهایتا ممکن است موبایلهای دوربیندار عکسهای با کیفیت بهتر تولید کنند برای مردم، آیا در این صورت باز هم این مردم، دوربینهای مستقل و مجزا خواهند خواست؟
پاسخ به این سوال، بخشی از بحث وسیعتر و بزرگتری درباره این است که آیا موبایلهای دوربیندار آماده هستند تا تبدیل به همتا و رقیب دیجیتال برای چاقوهای ارتش سوییس شوند که جایگزین دستگاههای چند کاره مثل دوربین موسیقی پلییر وارگانیزرهای دستی شوند. در حال حاضر فروش کامپیوترهای دستی Hand- hold یا PDAS از وقتی <تلفنهای هوشمند> با کیفیت بالای خیلی قدرتمند شدند در حال افول است. آیا دوربینهای دیجیتال به سرنوشت این کامپیوترها دچار میشوند؟
شاید جنگ میان PDAS و تلفنهای هوشمند یک برنده آشکار و واضح نداشتPDA : سازان، طرحهای تلفنی را به دستگاههای خود اضافه کردند و مدلهایی از ارگانیزرهای شخصی به تلفنهای هوشمند اضافه شد. یکی چنین چیزی برای دوربینهای دیجیتال در حال رخ دادن است. مشتریان میتوانند انتخاب کنند میان یک دوربین با طرح تلفن ساده و یک تلفن با یک دوربین ساده یا پیوندی از هر دو را انتخاب کنند. یا آنها علاقهمند خواهند بود که هر یک از این دستگاهها را جداگانه داشته باشند. به هر حال وقت آن است که برای تکثیر انواع و اشکال جدیدی از دوربینها آماده شوید.
نویسنده : امیر کوچک سرابندی
منبع : مرکز توسعه و تبادل دانش فناوری اطلاعات
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست