دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

صعود تیم ملی والیبال ایران به مسابقات جهانی ۲۰۰۶


صعود تیم ملی والیبال ایران به مسابقات جهانی ۲۰۰۶
مسابقات گروه سوم مقدماتی والیبال قهرمانی جهان (۲۰۰۶ ژاپن) در قاره آسیا و اقیانوسیه با شرکت چهار تیم ایران، استرالیا، قطر و ازبکستان در تالار والیبال ورزشگاه آزادی تهران برگزار گردید. این رقابت‌ها با انجام شش پیکار طی سه روز پایان یافت و تیم ملی والیبال ایران با اقتدار تمام و کسب سه پیروزی (۳-صفر) به طور مستقیم جواز صعود به مسابقات قهرمانی جهان در سال ۲۰۰۶ را دریافت کرد و تیم‌های استرالیا، قطر و ازبکستان به ترتیب دوم تا چهارم شدند. شانزدهمین دوره رقابت‌ های والیبال قهرمانی مردان جهان با شرکت ۲۴ تیم از روز هفدهم نوامبر لغایت سوم دسامبر سال ۲۰۰۶ در شهرهای مختلف ژاپن برگزار خواهد شد.
● نتایج مسابقات
▪ چهارشنبه اول تیرماه ۱۳۸۴ - تالار والیبال آزادی
ـ ایران ۳ - استرالیا صفر (۲۵-۱۹، ۲۵-۲۰، ۲۵-۱۹)
ـ داور اول: آل‌صباح (بحرین) داور دوم: فهد (قطر)
ـ ایران: امیر حسینی(پاسور)، سیدمهدی بازادگرد، پیمان اکبری(کاپیتان)، محمد ترکاشوند، علیرضا نادی، محمد منصوری، فرهاد ظریف(لیبرو)
ـ تعویض‌ها: علیرضا بهبودی، مجتبی عطار، امیرحسین منظمی
ـ سرمربی: پارک کی وون مربی: عباس برقی، حسن منصوری
در حضور بیش از سه هزار تماشاگر مشتاق و پرشور، تیم ایران در مهمترین بازی خود با پیروزی قاطع بر استرالیا گامی مهم در جهت صعود برداشت. در این دیدار مهدی بازارگرد درغیاب بهنام محمودی که به علت آسیب‌دیدگی قادر به همراهی هم‌تیمی‌هایش نبود بازی بسیار خوبی به نمایش گذاشت و با اسپکهای محکم یکی از ارکان اصلی این پیروزی بود. سرویس‌های عالی محمد منصوری، درخشش علیرضا نادری در حمله و دفاع روی تور، تک دفاع‌های مؤثر پیمان اکبری، دریافت‌های عالی فرهاد ظریف در کنار تجربه ترکاشوند و پاس‌های طلایی امیر حسینی موجب برهم ریختن توان جسمی و روحی تیم استرالیا شد تا تیم ایران با هدایت پارک‌کی‌وون نمایشی تحسین برانگیز و پیروزی بخش را ارائه نماید.
▪ قطر ۳ - ازبکستان صفر (۲۶-۲۴، ۲۵-۱۵، ۲۵-۱۹)
ـ داور اول : علی پروین (ایران) داور دوم: ترنر (استرالیا)
قطری ها با دفاع های روی تور عالی و حملات کارسازتر توانستند تیم ازبکستان را در ۶۳ دقیقه مغلوب نمایند. داوری عالی علی پروین از نقاط قوت این مسابقه بود.
▪ پنج شنبه دوم تیرماه ۱۳۸۴
ـ ایران ۳ - ازبکستان صفر (۲۵-۲۱، ۲۵-۱۶، ۲۵-۲۱)
ـ داور اول: ترنر (استرالیا)، داور دوم: جابر (بحرین)
ـ ایران: امیر حسینی(پاسور)، مهدی بازادگرد، محمد منصوری، علیرضا نادی، پیمان اکبری، امیرحسین منظمی، فرهاد ظریف(لیبرو)
ـ تعویض ها: مهران زارع، محسن عندلیب، علیرضا بهبودی
ـ سرمربی: پارک کی وون
دراین مسابقه امیرحسین منظمی از ابتدا جانشین محمد ترکاشوند شده بود تا در قطر قدرتی پیمان اکبری قرار گیرد. در این پیکار هم مانند بازی با استرالیا، تیم ایران با برتری کامل در برابر حریف خود به پیروزی رسید.
▪ استرالیا ۳ - قطر صفر (۲۶-۲۴، ۲۵-۲۱، ۲۵-۱۳)
ـ داور اول: علی پروین (ایران)، داور دوم: آل صباح (بحرین)
استرالیا که برای قرار گرفتن در مکان دوم این گروه و صعود به مرحله انتخابی نیاز به پیروزی داشت، در مقابل قطر تنها در ست اول در تگنا قرار گرفت. پس از پیروزی در این ست که با حملات پرقدرت روی تور و دفاع های مؤثر به دست آمد، در ست های دوم و سوم برتری استرالیایی ها در نهایت پیروزی آنها را رقم زد تا همچنان امیدوار به حضور در مسابقات قهرمانی جهان باشند.
▪ جمعه سوم تیرماه ۱۳۸۴
ـ ایران ۳ - قطر صفر (۲۵-۱۶، ۲۵-۱۸، ۲۵-۱۹)
ـ داور اول: جابر (بحرین)، داور دوم: ترنر (استرالیا)
ـ ایران: امیر حسینی(پاسور)، سید مهدی بازارگرد، پیمان اکبری(کاپیتان)، محمد ترکاشوند، علیرضا نادی، محمد منصوری، فرهاد ظریف(لیبرو)
ـ سرمربی: پارک کی وون
تیم ایران در آخرین پیکار گروه سوم مرحله مقدماتی قهرمانی جهان در مقابل قطر قرار گرفت و با ارائه یک بازی پرقدرت در حمله و دفاع روی تور و جاگیری مطلوب و شایسته در پوشش دفاع، در نهایت موفق به شکست سه بر صفر قطر شد. پیمان اکبری کاپیتان ایران در دفاع روی تور و دریافت و سرویس کارش را به شکل بسیار مطلوبی انجام داد و در حمله هم محمد ترکاشوند و مهدی بازارگرد پرقدرت ظاهر شدند. هدایت قابل تقدیر پارک کی‌وون سه پیروزی بسیار عالی را برای ایران رقم زد تا بار دیگر بتوانیم در مسابقات قهرمانی جهان حضور داشته باشیم.
● شانزدهمین دوره مسابقه های والیبال قهرمانی جهان (۲۰۰۶ - ژاپن)
شانزدهمین دوره رقابت های والیبال قهرمانی جهان با حضور ۲۴ تیم برتر دنیا در آذر ماه ۱۳۸۵ در کشور ژاپن برگزار شد. تیم ملی والیبال ایران که برای سومین بار جواز حضور در رقابت های جهانی را کسب کرده بود، در مرحله اول با تیم های بلغارستان، ایتالیا، جمهوری چک، ایالات متحده و ونزوئلا در یک گروه قرار گرفت و به علت کمی تجربه علی رغم باری های خوب، با قبول پنج شکست از دور رقابت ها کنار رفت.
▪ بازی های تیم ایران
ـ ایران صفر - جمهوری چک ۳
(۲۳-۲۵، ۱۹-۲۵، ۲۲-۲۵)
ـ ایران یک - ونزوئلا ۳
(۲۰-۲۵، ۲۵-۲۳، ۱۷-۲۵، ۲۰-۲۵)
ـ ایران یک - ایتالیا ۳
(۱۵-۲۵، ۲۵-۲۱، ۲۱-۲۵، ۱۹-۲۵)
ـ ایران صفر - بلغارستان ۳
(۱۹-۲۵، ۱۸-۲۵، ۲۳-۲۵)
ـ ایران صفر - ایالات متحده ۳
(۱۹-۲۵، ۲۲-۲۵، ۲۳-۲۵)
ـ اعضای تیم ایران: امیر حسینی (پاسور)، محمد ترکاشوند، بهنام محمودی، پیمان اکبری، محمد منصوری، علیرضا نادی، فرهاد ظریف (لیبرو)، محمد شریعتی، داود مقبلی، مهدی بازارگرد، محمد محمدکاظم، آرش صادقیانی
ـ سرمربی: میلوراد کیاچ. مربیان: ایرج مظفری، امیر حیدری. سرپرست: امیر خوش خبر
▪ رده بندی نهایی مسابقه ها:
۱) برزیل
۲) لهستان
۳) بلغارستان
۴) صربستان و مونته نگرو
۵) ایتالیا
۶) فرانسه
۷) روسیه
۸) ژاپن
۹) آلمان
۱۰) ایالات متحده
۱۱) کانادا
۱۲) پرتوریکو
۱۳) آرژانتین، جمهوری چک
۱۵) کوبا، تونس
۱۷) چین، یونان، کره جنوبی، ونزوئلا
۲۱) ایران، استرالیا، مصر، قزاقستان
منبع : سایت پارس اسپورت