سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا
حفاظت از اطلاعات محرمانه در هنگام استفاده از خدمات آنلاین مالی و اعتباری
روند انتشار كدهای مخرب بسیار نگران كننده تر از حالتی ست كه كاربران معمولی و خانگی اینترنت تصور می كنند. با افزایش تعداد افرادی كه بطور تفریحی و یا جدی به نفوذ در سیستم ها و تخریب آنها مشغولند، تنوع كدهای مخرب با ریسك های تخریبی متنوع، به نحو چشمگیری افزایش یافته است.
با این وجود، به نظر می رسد كه كاربران اینترنت، به ویژه كاربران خانگی آن، در رابطه با حمله های مخرب این كدها نگرانی اندكی دارند و شرایط فعلی، انگیزه مناسبی را برای حفاظت از رایانه ها و اطلاعات موجود در آن ها ایجاد نمی كند .
بر خلاف عقیده كاربران غیر حرفه ای اینترنت، سرفت اطلاعات مالی و اعتباری افراد در هنگام استفاده از خدمات بانكی آنلاین، تنها به علت كلاهبرداری (فیشینگ) و یا عملكرد جاسوس افزارها نمی باشد بلكه عوامل و شرایط دیگری نیز در این خصوص باید مورد توجه قرار گیرند.
یكی از این عوامل مهم، اعتماد بیش از حد كاربران اینترنت به عدم قرارگرفتن در معرض حملات مخرب است.
بیشتر افراد گمان می كنند كه امكان حمله هكرها به رایانه و تخریب سیستم آنها توسط كدهای مخرب بسیار اندك است. "واقعا كدام هكر به خود زحمت می دهد تا اطلاعات بانكی من را كه پول كمی در آن وجود دارد سرقت كند." "هكرها بیشتر به سراغ میلیونرهایی می روند كه در حساب بانكی شان پول های فراوانی با ارقام نجومی وجود داشته باشد."
اما این عقیده ای كاملا نادرست است. كاربران باید به خاطر داشته باشند در هنگام اتصال به شبكه اینترنت آنها تنها توسط آدرس های IP خود شناسایی می شوند و نه خصوصیات شخصیتی و یا موجودی حساب بانكی.
اصولا برای یك هكر و یا خرابكار اینتنرتی، نفوذ و حمله به رایانه ای با آدرس ۱۲.۳۴.۵۶.۷۸ (مثلا در آمریكا) با ورود غیر مجاز و تخریب رایانه دیگری به آدرس ۸۷.۶۵.۴۳.۲۱ (در بلژیك) كاملا یكسان است. اگر در هر كدام از این آدرس ها، حساب های بانكی وجود داشته باشند كه بصورت آنلاین و اینترنتی مورد استفاده قرار بگیرد، حتی با وجود كم بودن موجودی ، باز هم انگیزه خوبی برای هكرها و خرابكاران اینترنتی است كه اطلاعات محرمانه مربوط به آن را در اختیار داشته باشند.
كاربران رایانه باید بدانند كه بسیاری از مجرمان اینترنتی به پول های اندك نیز قانع اند، و برای آنها مقداری اندك همیشه بهتر از هیچ است.
خطرات و ریسك های امنیتی مربوط به خریدهای اینترنتی، نقل و انتقال پول و بررسی حساب های بانكی بسیار زیاد است. اما خوشبختانه راه های كنترل و حذف این خطرات نیز(در صورت توجه و عملكرد صیح كاربران) وجود دارد.
بیشتر كاربران اینترنت برای پیشگیری از ریسك های امنیتی در معاملات اینترنتی، معمولاً به نصب و استفاده از برنامه های امنیتی با قابلیت ردیابی جاسوس افزارها و تروژان ها اكتفا می كنند. اما متاسفانه آمارهای موجود، نشان دهنده شرایطی است كه از وضعیت مورد تصور كاربران بسیار وخیم تر می باشد: خلق و انتشار بیش از هزار گونه مختلف از بدافزارهای رایانه ای به صورت روزانه؛ یعنی تقریبا یك بدافزار در هر دقیقه !! این بدان معناست كه كاربران باید تمام وقت خود را تنها به امن كردن محیط كاری خود اختصاص دهند در حالیكه هیچ وقتی برای انجام كارهای دیگر ندارند!
برخی از كاربران نیز برای دریافت خدمات آنلاین مالی و اعتباری و یا انجام خریدهای اینترنتی، ابتدا نرم افزار امنیتی خود را بروز می كنند. این حداقل كار صحیحی و مناسبی است كه انجام می شود زیرا دست كم آنها محیط سیستم خود را از وجود كدهای مخرب شناخته و ثبت شده پاكسازی می كنند. اما تهدید دیگری نیز وجود دارد: خلق و انتشار ویروس های بسیار جدیدی كه فقط در عرض چند دقیقه در شبكه اینترنت پراكنده می شوند و تا لحظه شناسایی، ثبت و تولید كد خنثی كننده آنها، قادر به نقوذ در سیستم و ایجاد حمله های مخرب می باشند.
با توجه به تمام شرایط و موارد فوق، توصیه آخر كارشناسان امنیتی به كاربران خدمات بانكی آنلاین، این است كه قبل از ورود به وب سایت بانك ها و موسسات مالی و دریافت خدمات آنلاین از آنها، حتما با استفاده از آخرین نسخه بروز رسانی شده یك نرم افزار قدرتمند امنیتی، رایانه و محیط سیستم خود را از وجود بدافزارهای فعال پاكسازی كرده و از فن آوری های حفاظت پیشگیرانه مانند TruPrevent برای ردیابی و خنثی سازی كدهای مخرب بسیار جدید، ناشناخته و سریع الانتشار استفاده كنند.
بسته به حجم دیسك های سخت مورد استفاده در رایانه های فعلی و نیز حجم برنامه های مختلف موجود در آنها معمولا زمان بررسی، جستجو و پاكسازی رایانه ها ممكن است قدری زمان بر و طولانی باشد.
برای رفع این مشكل نیز كاربران رایانه می توانند از نرم افزار NanoScan استفاده كنند، این برنامه با قابلیت های پیشرفته و عملكرد سریع خود می تواند در مدت زمان بسیار كوتاهی محیط شبكه و سیستم كاربران را برای انجام معاملات اینترنتی و استفاده از خدمات بانكی آنلاین، امن و نفوذ ناپذیر نماید: www.nanoscan.com
نویسنده : اسماعیل ذبیجی
منبع : تراشه
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست