چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

سفید کردن دندان ها


سفید کردن دندان ها
دندان های شما به دلایل گوناگونی ممکن است زرد باشند.زردی دندان ها می تواند ارثی ومادرزادی باشد یا در اثر مصرف چای وقهوه زیاد ویا سیگار کشیدن ایجاد شده باشد.
به هر حال علت تیرگی دندان شما هر چه باشد برای درمان آن هم راه های بسیار مفیدی وجود دارد
جرم گیری وبروساژ دندان ها اولین مرحله برای از بین بردن زردی دندان ها است ولی اگر پس از این کار نیز نتیجه مطلوب حاصل نشد روش های سفید کردن دندان(بلیچینگ .
سفید کردن دندان ها با لیزر یکی از بهترین ومؤثرترین این روش ها است که در یک جلسه بدون هیج عارضه جانبی انجام می شود.
روش کار بدین صورت می باشد که پس از پوشاندن لثه ها با یک محافظ ویژه، ژل مخصوص لیزر بر روی دندان های شما قرار می گیرد وپس از آن به مدت چند دقیقه لیزر به دندان ها تابانده می شود.این کار در یک جلسه حداکثر یک ساعته چندین بار تکرار می شود تا سفیدی دند ان ها به دست آید.
برای انجام سفیدکردن دندان ها باید به نکات زیر توجه داشته باشید:
ـ سفید کردن دندان ها درمانی زیبائی وانتخابی توسط شخص است نه درمانی که از نطر سلامتی برای شخص لازم باشد.
ـ سفید کردن دندان ها بر روی کامپوزیت(ماده ترمیمی همرنگ دندان) مؤثر نیست.بنابر این بهتر است از سفید کردن دندان هائی که با این مواد ترمیم شده اند خودداری کرد.
ـ قبل از سفید کردن دند ان ها باید از سلامت دندان ولثه مطمئن شد.سفید کردن دندان ها را نمی توان در مورد کسانی که لثه های ملتهب دارند ویا دچار پوسیدگی دندان هستند به کار برد.
ـ بهداشت دهان ودندان یکی از مهم ترین موارد در زیبائی ودوام سفیدی دندان است.مسواک زدن مرتب ونخ کشیدن دندان تأثیر زیادی در جلوگیری از پوسیدگی وبیماری لثه ونیز حفظ سفیدی وشفافیت دندان ها دارد.
ـ تشکیل جرم وپلاک میکروبی بر روی دندان ها ظاهر آن هارا تغییر می دهد وباعث زردی می گردد.برای دوام زیبائی دندان هایتان مراجعه هر شش ماه یک بار به دندانپزشک برای تمیز کردن حرفه ای دندان ها توصیه می شود.
ـ پس از سفید کردن ممکن است دند ان ها تا مدتی به سرما وگرما حساس باشند.در این موارد بهتر است از خوردن غذاها وآشامیدنی های داغ ویا سرد خودداری کنید تا این حالت زودتر برطرف شود.
ـ به علت باز شدن منافذ دندان در هنگام سفید کردن دندان تا بیست وچهر ساعت پس از سفید کردن از خوردن وآشامیدن غذاها ونوشیدنی های رنگی مثل خورشت های رب دار، قرمه سبزی ، نوشابه وچای خودداری کنید.
● روش تشخیص پوسیدگی بین دندان ها
پوسیدگی دندان ها شایع ترین علت از دست رفتن دندان ها در جوانان است وبسیار مهم است که با کاربرد روش ها ی پیش گیری از این مسثله جلوگیری کنیم.یکی از مهمترین روش ها ی جلوگیری ازآسیب های ناشی از پوسیدگی به دندان ها تشخیص به موقع این پوسیدگی ها و ترمیم آن هاست.متأسفانه اکثر افراد موقعی به دندان پزشک مراجعه می کنند که دندان ها دچار درد شده اند .در این مرحله میزان تخریب دندانی بسیار زیاد است وحتی در صورتی که این د ندان ها ترمیم شوند نمی توان انتظار داشت که مثل یک دندان طبیعی عمر کنند.
بسیاری از پوسیدگی ها توسط بیماران قابل تشخیص نیستند واین دندانپزشک است که با معاینات دوره ای منظم می تواند این پوسیدگی هارا متوجه شود واز تخریب بیشتر ان ها جلوگیری کند.
پوسیدگی بین دندان ها یعنی در ناحیه تماس دندان ها بسیار شایع است ولی تقریبا" تشخیص این نوع پوسیدگی ها توسط خود شخص غیر ممکن است مگر این که تخریب وسیعی در دیواره های دندانی ایجاد کرده باشند.در این مواقع غذا در هنگام جویده شدن در ناحیه بین دودندان فشرده می شود و درد ایجاد می کند یا نخ دندان در بین دندان ها گیر کرده وپاره می شود.
پوسیدگی در ابتدا بر روی مینا ودر یک نقطه کوچک شروع می شود ولی با گسترش ان به ناحیه عاجی وسعت ناحیه درگیر زیادتر شده و دندان را از داخل مورد هجوم قرار می دهد.
بهترین روش تشخیص این نوع پوسیدگی ها که توسط دندانپزشک به کار می رود استفاده از یک نوع رادیوگرافی خاص است که رادیوگرافی بایت وینگ نامیده می شود.رادیوگرافی بایت وینگ در ناحیه دندان های آسیا انجام می شود وتاج دندان های پائین وبالای یک طرف در یک کلیشه قابل تشخیص است.حتی پوسیدگی های در حد مینا را می توان با این نوع رادیوگرافی تشخیص داد.این نوع رادیوگرافی باید در چک آپ های دوره ای روتین شش ماهه انجام شود تا با تشخیص به موقع وترمیم این دندان ها از بروز مسائل بعدی جلوگیری به عمل اید.
دکترسیدحسین رجالی
http://dentistry.blogfa.com