یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

وضعیت میکروبی آجیل و خشکبار


وضعیت میکروبی آجیل و خشکبار
آجیل و خشکبار از دانه و میوه‏های حاصل از درخت، درختچه و گیاهان به دست می‏آیند که به صورت خام یا بو داده و خشک مصرف می‏شوند. از این فراورده‏ها به صورت اجزای متشکله در فراورده‏های قنادی، کیک شیرینی و بستنی و غیره استفاده می‏گردد. خشکبار و آجیلها منبع انواع مختلف میکروارگانیزمها می‏باشند که ممکن است برخی از آنها از نظر بهداشت عمومی اهمیت داشته باشند.تعداد و نوع میکروارگانیزمهای موجود بستگی به شرایط برداشت میوه و دانه، طرز نگهداری و فرایند آنها دارد.
از باکتریهایی که از بادام و گردو جدا شده‏اند می‏توان جنسهای انتروباکتر، اشریشیا، باسیلوس، کلستریدیوم، پسودومونالس، لوکونوستک، استرپتوکوکوس، میکروکوکوس و انواعی از کورینه فرمها (خصوصا در بادام زمینی) را نام برد. کپکهای پنی سیلیوم، آسپرژیلوس و فوزاریوم اغلب از این فراورده‏ها جدا شده‏اند. به طور کلی خشکبارهایی که دارای پوسته سخت هستند دارای تعداد کمتری باکتری نسبت به فراورده‏هایی می‏باشند که دارای پوست نرم می‏باشند. دانه‏ها و میوه‏هایی که از مراتع و چراگاهها بر داشت می‏شوند امکان دارد آلودگی زیادی و به اشریشیاکلی داشته باشند
منبع : واحد مرکزی خبر


همچنین مشاهده کنید