چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
مجله ویستا
وضعیت میکروبی آجیل و خشکبار
آجیل و خشکبار از دانه و میوههای حاصل از درخت، درختچه و گیاهان به دست میآیند که به صورت خام یا بو داده و خشک مصرف میشوند. از این فراوردهها به صورت اجزای متشکله در فراوردههای قنادی، کیک شیرینی و بستنی و غیره استفاده میگردد. خشکبار و آجیلها منبع انواع مختلف میکروارگانیزمها میباشند که ممکن است برخی از آنها از نظر بهداشت عمومی اهمیت داشته باشند.تعداد و نوع میکروارگانیزمهای موجود بستگی به شرایط برداشت میوه و دانه، طرز نگهداری و فرایند آنها دارد.
از باکتریهایی که از بادام و گردو جدا شدهاند میتوان جنسهای انتروباکتر، اشریشیا، باسیلوس، کلستریدیوم، پسودومونالس، لوکونوستک، استرپتوکوکوس، میکروکوکوس و انواعی از کورینه فرمها (خصوصا در بادام زمینی) را نام برد. کپکهای پنی سیلیوم، آسپرژیلوس و فوزاریوم اغلب از این فراوردهها جدا شدهاند. به طور کلی خشکبارهایی که دارای پوسته سخت هستند دارای تعداد کمتری باکتری نسبت به فراوردههایی میباشند که دارای پوست نرم میباشند. دانهها و میوههایی که از مراتع و چراگاهها بر داشت میشوند امکان دارد آلودگی زیادی و به اشریشیاکلی داشته باشند
منبع : واحد مرکزی خبر
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست