پنجشنبه, ۱۳ دی, ۱۴۰۳ / 2 January, 2025
مجله ویستا
به من محبت کن!
معمولاً اوقاتی پیش میآید که فرزندمان از بیحوصلگی شکایت میکند و با تداوم این حالت، پرخاشگر و گاهی نیز افسرده میشود، اما خوب است بدانید میتوان با روشهایی ساده از بروز این حالات جلوگیری کرد.
برای سرگرم کردن و خشنودی فرزندتان باید ابتکار عمل به خرج دهید و در موقعیتهای مختلف، راهحلهای مختلف ارایه دهید. مثلاً همه اسباببازیهای او را همیشه در اختیارش قرار ندهید سعی کنید بعضی از آن ها را برای مدتی پنهان کنید و در زمانهای بیحوصلگی با ایجاد تنوع در بازی این حالت را از بین ببرید. چون در آن موقع آن اسباببازیها برای فرزندتان جدید وجالب به نظر میرسد. همچنین او میتواند در زمانهای مختلف با اسباببازیهای مختلف، بازیهای متفاوت و متنوع و خلاقانهتری داشته باشند. داشتن چند کتاب داستان تازه و مورد علاقه او برای چنین مواقعی کمک قابل توجهی به شما خواهد کرد.
با فرزندتان بازی کنید، در این صورت ضمن افزایش تحرک و نشاط در خانواده به عنوان مهربانترین و دوستداشتنیترین پدر و مادر، در قلب فرزندتان جای میگیرید. در بازیها اجازه دهید تا او رهبری را در دست بگیرد. در بعضی موارد بهتر است شما کمتر به فرزندتان دستور دهید و فرصت استفاده از تصورات و خلاقیت را به او بدهید. با فراهم کردن موقعیتهای جدید و تازه، فرصت کسب تجاربی را به طور مستقیم برای آنان فراهم سازید، بنابر این مسئولیتها و انجام کارهای جدیدی را متناسب با سن، ویژگی و علاقه به عهده آنان بگذارید و در صورت شکست از سرزنش و تحقیر آنان جداً خودداری کنید.
به او اجازه دهید تا خشم و احساسات خود را بروز دهد، اولین قدم برای از بین بردن غم و غصه و بیحوصلگی این است که از صمیم قلب به احساسات فرزندتان گوش کنید، خشم و عصبانیت او را در مورد مسایل بپذیرید و قبول کنید که احساسات فرزندتان برای او واقعی و مهم است، حتی اگر آنها برای شما اهمیتی نداشته باشند.کمتوجهی و یا بیتوجهی به کودک گاهی منجر به اظهار بیحوصلگی از جانب او میشود و در شرایط جدیتر، پرخاشگریهایی نیز به همراه دارد. به خاطر داشته باشید که همه بچهها زمانی احتیاج دارند تا در آغوش شما باشند. وقتی فرزندتان شروع به بهانهگیری میکند شما به خودتان بگویید ممکن است امروز همان روزی باشد که فرزندم نیاز دارد تا در آغوش من بنشیند و مورد نوازش قرار گیرد.
توجه کنید موقعیتهای پرخاشگری و بیحوصلگی، بسیار حساس است و باید با دقت نظر و خونسردی کامل با آن مواجه شوید. به کودکتان نشان دهید که شما حمایتکننده و دوستدار او هستید و از هر گونه شوخی با تمسخر یا لحن تمسخرآمیز پرهیز کنید، جدی ولی آرام باشید. در فضای آرام میتوانید بین او و انتظارات خود و پیآمدهای رفتاری کودک رابطه برقرار کنید و سعی کنید راهحل مناسب را با حفظ آرامش و مقام کودک پیدا کنید. تغییر محیط نیز در این مواقع از عوامل تاثیرگذار محسوب میشود. بهتر است دست از کار بکشید و با اختصاص وقت و بذل نگاه محبتآمیز به فرزند خود ثابت کنید که برای او ارزش و اهمیت بسیاری قایل هستید.
میترا قاضی
منبع : روزنامه اطلاعات
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست