سه شنبه, ۱۳ آذر, ۱۴۰۳ / 3 December, 2024
مجله ویستا
خشکبار و میوههای مغزدار نقش مهمی در حفظ سلامت بدن دارند
میوههای مغزدار مانند فندق، گردو، پسته و میوههایی از این قبیل نقش مهمی در تامین سلامت بدن ایفا میكنند.
محققان میگویند كه بر خلاف تصور عوام كه گمان میكنند این قبیل مواد خوراكی فاقد ارزش غذایی هستند، این میوهها منابع سرشاری از پروتئین، مواد معدنی و ویتامینهای آنتی اكسیداندار هستند.
مطالعات نشان میدهد میوههای مغزدار برزیلی یكی از مهمترین منابع غنی سلنیوم هستند كه این ریز مغذی برای تامین سلامت سیستم ایمنی بدن ضروری است؛ همچنین دارای برخی خواص ضدسرطانی است.
دانشمندان دانشگاه ایلینویز در آمریكا دریافتهاند كه یك مكمل غذایی حاوی ۲۰۰ میكروگرم سلنیوم در روز، میزان ابتلا به سرطانهای پروستات، ریه و روده را در حدود ۵۰ درصد كاهش میدهد. همچنین از پیشرفت سرطان سینه در زنان و بروز مشكلات پروستات جلوگیری میكند.
این دانههای خوراكی منابع سرشار فسفر هستند كه این ماده معدنی به ساخت استخوانها و دندانها كمك میكند و نیز منبع سرشار منیزیم است كه این عنصر نیز در ایجاد تعادل در عملكرد ماهیچهها و اعصاب نقش مهمی دارد.
همچنین وجود اسید لینولنیك در این دانههای خوراكی میتواند برای حفظ سلامت پوست و ایجاد تعادل هورمونی مفید باشد.
● در ذیل تاثیرات مثبت برخی از این دانهها ذكر شده است:
▪ بادام زمینی:
خوردن ۲۸ گرم بادام زمینی ۵ بار یا بیشتر در هفته احتمال بروز دیابت نوع دوم را در زنان كاهش میدهد.
بادام زمینی دارای مقادیر زیادی چربی اشباع نشده، منیزیم و فیبر غذایی است كه همگی خطر بروز دیابت را كاهش میدهند.
این میوه همچنین حاوی فیبر و منیزیم است كه باعش كاهش مقاومت انسولین میشوند.
وجود چربی امگا - ۲ در این میوه نیز باعث حفظ سلامت سلولها، نرمی پوست و نیز كاهش میزان كلسترول كلی در خون میشود.
بادام زمینی همچنین منبع سرشاری از آهن، روی، ویتامین E، منیزیم و فولیك اسید است كه تاثیر مهمی در مبارزه با مواد خارجی آزاد سرطان زا دارند.
▪ گردو:
بر اساس مطالعات انجام شده از سوی محققان دانشگاه ایالتی پن، گردو نه تنها كلسترول مضر را كاهش میدهد، بلكه باعث كاهش التهاب رگهای خونی میشود كه معمولا عامل بروز بیماریهای قلبی - عروقی هستند.
گردو منبع غنی دو نوع از اسیدهای چرب اشباع نشده به نامهای اسید آلفا - لانولین و اسید لینولنیك، ویتامین E، آهن، منگنز، فسفر، پتاسیم و فولیك اسید است كه در ساخت استخوانها، تامین سلامت قلب و خون نقش مهمی دارند و نیز حاوی ویتامین B-۶ است.
▪ بادام:
سرشار از پروتئین است و دارای ریزمغذیهای مهمی از قبیل منیزیم، پتاسیم، فسفر، مس، ویتامین B-۲، نیاسین و آنتی اكسیدان ویتامین E است كه این ماده اخیر نقش ضدسرطانی دارد.
بادام شامل مقادیر زیادی كلسیم است و نیز میتواند در بهبود رشد استخوانی و جلوگیری از بروز پوكی استخوان موثر باشد.
محققان كانادایی دریافتهاند كه افراد مبتلا به كلسترول بالا كه در روز یك اونس بادام مصرف میكنند، میتواند میزان كلسترول مضر خون خود را تا ۴ درصد كاهش دهند.
منبع : سایت تخصصی بدنسازی ایران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست