چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
چگونه می توانیم تغذیه سالمی داشته باشیم؟
یک تغذیه سالم شامل خوردن موادی از گروههای غذایی مختلف می باشد:پروتئین مانند گوشت، تخم مرغ، لبنیات، میوه و سبزیجات، غلات مانند نان و پاستا و چربی و شیرینی. همیشه رعایت رژیم غذایی مناسب مفید نمی باشد،زیرا ممکن است شما از یک گروه که علاقه بیشتری داشته باشید بیشتر بخورید و گروه دیگر را اصلاً در برنامه غذایی خود استفاده نکنید.
اگر با دقت به چیزی که می خورید توجه داشته باشید متوجه می شوید که از مواد مغذی کافی در غذاهای روزانه خود استفاده نمی کنید.بنابراین توجه به غذایی که می خورید مهم است و همچنین باید توجه داشته باشید که چه گروه غذایی در رژیم شما وجود ندارد.
برای دانستن کمبود مواد مورد نیاز در رژیم خود به مدت یک هفته از غذاهایی مصرفی خود یادداشت برداریدو به این نکته که آیا همه گروههای غذایی در رژیم شما قرار دارد یا نه آگاه شوید. سپس متوجه می شوید که با تغییرات کوچکی در غذای خود از رژیم غذایی سالمی بهره مند می شوید.
● آیا باید در رژیمهای غذایی تغییرات زیادی ایجاد کرد؟
زمانیکه از گروههای غذایی جا افتاده در رژیم خود آگاه شدید و یا اینکه متوجه شوید که هیچ توازنی در رژیم غذایی خود ندارید می توانید برای تغییرات کوچکی در رژیم خود اقدام کنید.بعنوان مثال:خوردن ماست به عنوان یک غذای مختصر می تواند جایگزین شیر شود و یا خوردن یک موز نیاز به خوردن میوه را تامین کند.
توجه به میزان مصرف نیز ضروری است و باید از میزان دقیق مواد در مصرف روزانه آگاه باشید.
بخاطر داشته باشید که غذا خوردن یکی ار لذت بخش ترین بخشهای زندگی است.همه غذاها اگر به اندازه خورده شوند، می توانند بخشی از رژیم سالم باشند.
اگر غذاهای مورد علاقه شما مقدار زیادی نمک ،چربی ، شکر و کالری داردمیزان مصرف آن را کم کنید و یا غذاهای سالمتری را جایگزین آن نمایید.کلید داشتن رژیمی سالم و متعادل ، حفظ تعادل در خوردن غذا است.سعی کنید میزان وسیعی از مواد مغذی مانند میوه، سبزیجات ، غلات و محصولات کم چربی، ماهی ، گوشت و مرغ استفاده کنید.
● آیا مصرف غذای سالم بدن را از بیماریها در امان نگه می دارد؟
مصرف مواد غذایی سالم میزان ابتلاء به بیماریها را کاهش می دهد.
برای جلوگیری از بیمارشدن ، گروهی از مشاوران آمریکایی در سال ۲۰۰۵ مصرف میوه، سبزیجات، غلات و محصولات بدون چربی را تجویز کردند.
همچنین مشاوران توجه به میزان کالری موجود در مواد را برای جلوگیری از اضافه وزن ، توجه به میزان کلسترول ، چربی ، نمک و شکر را مهم دانستند. همچنین فعالیت را یکی از ارکان سلامتی دانستند. آنها فعالیتی حدود ۳۰تا ۹۰ دقیقه در روز را پیشنهاد کردند.
رژیم غذایی سالم می تواند در جلوگیری در ایجاد مشکلات زیر مفید باشد:
مصرف مواد کم چرب مانند غلات، میوه، سبزیجات و محصولات کم چرب می تواند ابتلاء به بیماریهای قلبی ، فشار خون بالا، دیابت و سکته را کاهش دهد.حتی می تواند از ابتلاء شدن به انواع سرطانها نیز جلوگیری کنند.
محدود کردن مواد پرچربی موجود در حیوانات که در گوشت ، پنیر، خامه و کره وجود دارد می تواند باعث کاهش کلسترول ، کاهش بیماریهای قلبی و فشار خون بالا شود.
جایگزین نمودن مواد پرچرب با مواد بدون چربی مانند زیتون و روغن کانولا می تواند به کاهش کلسترول کمک کند.
استفاده از امگا ۳ و امگا ۶ که در چربیهای اشباع نشده در غذاهایی مانند ماهی ، مغزها، سویا و دانه گیاهان وجود دارد می تواند از ابتلاء شدن به بیماریهای قلبی جلوگیری کند.
از رژیمی که سرشار از میوه و سبزیجات که حاوی آنتی اکسیدان می باشند مانند ویتامین E , C و بتا کاروتن استفاده کنید که این مواد باعث کاهش بیماریهای قلبی ، سرطان و فشار خون بالا می شوند.
مترجم:مهرنوش نصوری
منبع : سایت سیمرغ
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست