جمعه, ۱۴ دی, ۱۴۰۳ / 3 January, 2025
مجله ویستا
کانون نهال آینده اندیشی
سازمان غیردولتی (NGO) کانون نهال آیندهاندیشی، مبتنی بر تشکیلات علمی و تخصصی، با تأکید بر رأی اکثریت و به دور از فعالیتهای سیاسی و اقتصادی میباشد که به مسایل راهبردی و کلان کشور (از قبیل فرهنگ، آموزش، انرژی، مسکن، آب، حمل و نقل، محیطزیست، بلایای طبیعی، آمایش سرزمین، مدیریت و برنامهریزی و ...)، در راستای نیل به توسعه پایدار پرداخته و با ایجاد بستری مناسب برای تبادل نظر صاحبنظران، ضمن آموزش دانشجویان و دانشآموختگان، زمینهای مناسب جهت تولید فکر راهبردی برای مسایل زیربنایی و کلان کشور فراهم میآورد.
اولین کمیته اجرایی موقت این کانون در مهرماه ۱۳۸۴ به صورت داوطلبانه شکل گرفت. کمیته اجرایی موقت با برگزاری بیش از ۲۵ جلسه و ۳ جلسه مشورتی با دانشجویان و دانشآموختگان آشنا با فعالیتهای گروهی و دانشجویی، طرحریزی اولیه برای تشکیل کانون را ارائه داد. پس از آن، اولین مجمع عمومی این سازمان غیردولتی در تاریخ ۷ خردادماه ۱۳۸۵ با حضور ۵۴ نفر برگزار گردید و شورای مرکزی دوره موقت ۶ ماهه، رسماً از آن تاریخ شروع به کار نمود. در دومین مجمع عمومی (۷ آذر ۸۵) گارکروه تخصصی آب تشکیل شد. اکنون نیز که بعد از سومین مجمع عمومی (۷ خرداد ۸۶) در دوره سوم قرار داریم این کارگروه با برنامههای مختلف به فعالیت خود ادامه می دهد.
هم اکنون که آب به عنوان مهمترین ماده حیات, بسیاری از کشورها را با مشکلات عدیدهای مواجه کرده است, ایران نیز با کمبود آب در بسیاری از مناطق روبرو میباشد و این کمبود با افزایش مصرف آب فزونی یافته است. بحرانهای آبی از جمله خشکسالی و سیل, آسیبهای جبران ناپذیر اقتصادی و اجتماعی را به کشور وارد آورده است. این مساله در حالی است که در کشورمان, سالهاست که بر روی جمعآوری آب سطحی هزینه شده است و کمتر به مسایل مدیریتی آب که منجر به مصرف صحیح آن میشود, پرداخته شده است. این گروه بدون ورود به مسایل مهندسی و محاسباتی, قصد دارد که وارد بحثهای مهم مدیریت آب از جمله مدیریت تقاضا, مدیریت خشکسالی و سیل و ... گردد و با تحقیق و اطلاعرسانی در این زمینه در کشور, نظرات صاحبنظران بخش آب را ارائه داده و کمکی به حل چالشهای پیشرو در زمینه آب کشور کند. اهداف این کارگروه به طور مختصر در زیر بیان می گردد:
۱) توسعه تفکر جامعنگر و راهبردی در بین اعضاء با توجه به برگزاری جلسات با صاحبنظران آب کشور, می توان امیدوار بود که فارغ التحصیلان بخش آب علاوه بر مسایل مهندسی که با آن در دانشگاه آشنا شدهاند تا حدود زیادی نیز با بحثهای مدیریتی آب کشور و چشمانداز آب کشور آشنا شده و در تصمیمگیری های آینده در فعالیت حرفه ای خود, تصمیمات صحیحتری را اتخاذ کنند. در کل میتوان گفت که این گروه به دنبال پرورش استراتژیست در بخش آب می باشد.
۲) بررسی چشمانداز آب کشور: با توجه به این که در چشمانداز توسعه, بخش آب به عنوان یک بخش بسیار مهم میتواند در اقتصاد کشور تاثیر گذار باشد, کار گروه در نظر دارد سر فصلهای ۱۸ گانه و مدیریتی چشمانداز را با حضور صاحبنظران بررسی نموده و نتایج این بررسیها را از طریق مقالات, گزارشات تحقیقاتی, خبرنامه کارگروه, جراید و ..., به سمع و نظر کارشناسان, مردم و مسئولین برساند.
۳) ارتباط با صاحبنظران مدیریت بخش آب: بسیاری از افرادی که در بخش آب با چالشهای پیش رو آشنا شدهاند, به دنبال راههایی برای ارائه نظرات خود میگردند. کارگروه آب, با توجه به انجام فعالیت جمعی و گسترده, این امکان را دارد تا نظرات ایشان را از طریق خبرنامه کارگروه, روزنامههای کثیرالانتشار (تاکنون نیز مقالاتی از این کارگروه منتشر شده است) و روشهای دیگر ارائه دهد.
۴) ارائه شفاف نظرات در بخش آب: با توجه به این که کانون نهال آیندهاندیشی یک مرجع و سازمان غیردولتی میباشد و به هیچ سازمانی وابسته نیست, کارگروه آب این کانون, چالشهای بخش آب را به صورت شفاف و دور از هرگونه غرض ورزی بیانخواهد کرد.
در زمینه ایجاد ارتباط گسترده با بخش آب, کارگروه آب قصد دارد که گروههای هدف از جمله دانشجویان و محققان بخش آب را شناسایی کرده و با ثبت نام آنها, علاوه براستفاده از نظرات ایشان, مزایایی را نیز از طریق عضویت برای ایشان در نظر گیرد. از جمله این مزایا می توان به فرستادن فصلنامه کارگروه, ارائه نظرات ایشان در فصلنامه کارگروه و جراید, اطلاعرسانی در زمینه کنفرانسهای داخلی و خارجی به صورت الکترونیکی, ارائه مباحث کارشناسی انجام شده در گروه برای اعضاء به صورت الکترونیکی و ... اشاره کرد. با توجه به این که امکان شرکت از سراسر کشور در جلسات این کارگروه میسر نمیباشد, مدیریت آن تصمیم به ثبتنام الکترونیکی و ایجاد ارتباط الکترونیکی گرفته است. علاقهمندان با ثبتنام در این کارگروه, میتوانند به عنوان عضوی از جامعه آب کشور به حل مسایل آن کمک کرده و خود نیز از اطلاعات بروز آب برخوردار شوند.
قابل ذکر است که کارگروه هنوز در ابتدای راه بوده و برای رشد و اعتلاء نیاز به یاری شما دارد.
نگارش یافته توسط بردیا دوستی
منبع : بنیاد آینده نگر ایران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست