چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
اضطراب و صوت درمانی استرس
وقتی اضطراب حالتی پایدار و ثابت پیدا كند ، به استرس تبدیل میشود. آثار فیزیولوژیك استرس عبارتند از انقباض عضلانی ، افزایش ضربان قلب و تنفس سخت ، فعالیت بیش از حد سیستم آدرنال و بالا رفتن فشار خون.
استرس ، با ایجاد اختلال در روند طبیعی مصرف انرژی بدن ، موجب كاهش انرژی نیز می گردد. میزان انرژی بدن بواسطه عملكرد سیستم شیمیایی و پیام های عصبی تنظیم می شود و پتانسیلی كه برای تحریك سیناپس های عصبی لازم است به میزان انرژی ذخیره شده در مغز بستگی دارد. مغز مانند یك باتری الكتریكی عمل نموده و مدام شارژ و تخلیه می شود.
دكتر Tomatis معتقد است كه مهمترین عملكرد گوش ، شارژ نمودن مغز بوسیله تحریكات صوتی است؛ پس عملكرد نامناسب گوش در شارژ طبیعی مغز موجب ایجاد خستگی و فرایند های ذهنی ناكارآمد می شود.
نویز ( Noise ) نیز یكی از اصلی ترین عوامل ایجاد استرس و خستگی است. بدلیل اینكه گوش بواسطه مسیر های عصبی خاص با برخی از ارگان های بدن به طور مستقیم در ارتباط است ، اصواتی را كه می شنویم اثری سریع بر تمام سیستم بدن دارند.
بدلیل اینكه اكثر سلولهای حسی شنوایی گوش داخلی ، در منطقه فركانس های زیاد ( High frequency ) واقعند ، گوش تمایل بیشتری به شنیدن اصوات با فركانس زیاد ( اصوات زیر ) دارد.در واقع ، این اصوات زیر ( high tone ) هستند كه مسئولیت شارژ انرژی مغزی و فعال نمودن كورتكس و افزایش توانایی فكر كردن را به عهده دارند.
متاسفانه ، بسیاری از اصوات محیطی امروزی ، از نوع كم فركانس یا اصوات بم هستند. ترافیك ، كارخانه ها ، لوازم خانگی مانند یخچال و لامپ های فلورسنت و حتی كامپیوتر ها ، همگی اصوات با فركانس كم ( اصوات بم ) را تولید می كنند كه در نهایت موجب تهی شدن مغز از انرژی و ایجاد استرس می شود.
برای سالم و فعال ماندن مغز ، هر انسان باید به طور متوسط ، سه بیلیون تحریك برای مدت چهار ساعت و نیم در هر روز دریافت كند. دستیابی به این سكح از تحریكات فقط زمانی قابل دسترسی است كه گوش را به طور منظم در معرض اصوات با فركانس زیاد قرار دهیم.
همگی ما این تجربه را داریم كه پس از گذراندن ساعاتی در طبیعت و شنیدن صدای آب جاری و باد و پرندگان ، تغیرات قابل ملاحظه ای در روحیاتمان بوجود آمده است ؛ زیرا اصوات طبیعی ، همگی از اصوات با فركانس زیاد هستند و انرژی فراوانی را به مغز رسانده و موجب می شوند تا سیستم عصبی فعالیت كاراتری داشته و سطح انرژی بالا رود و در نتیجه ، استرس كاهش یابد.
گردد از جان مرد موسیقی شناس لحن موسیقی خلقت را سپاس
● صوت درمانی چگونه می تواند كمك كند ؟
صوت درمانی ، فرصتی را برای ما فراهم می كند تا حتی در یك محیط شلوغ و پر سر و صدا ، بتوانیم به اصوات شفابخش فركانس زیاد گوش فرا دهیم.
نوار های صوت درمانی ، از موسیقی های كلاسیك كه فركانس های كم ( Low ) آنها فیلتر شده و فقط اصوات بالاتر از ۸۰۰۰ Hz آن باقی مانده است ، استفاده می كنند.
گوش دادن به این نوارها برای سه ساعت در روز ، می تواند جبران كننده اثرات زیان بخش و استرس زای سر و صدای محیطی باشد.
اكثر كسانی كه از این نوارها استفاده كرده اند، بعد از مدت شش هفته تا سه ماه ، اثرات فوق العاده قابل توجهی در میزان انرژی خود و كاهش سطح استرسشان ذكر نموده اند. .
منبع : وبلاگ موسیقی درمانی، صوت درمانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست