چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا
فریزر و انجماد مواد غذائی
همانطوری که در روشهای گذشته اشاره شد میتوان با استفاده از امکانات متعدد و مختلف به طول مدت نگهداری مواد غذائی افزوده ولی هیچ یک از روشهای ذکر شده ایدهآل نبوده و به همراه محاسنی که دربر دارند معایب مختلفی را نیز از خود نشان میدهند و بهطور خلاصه کاربرد این روشها باعث میگردد که مواد غذائی با از دست دادن وزن اولیه، طعم، رنگ، بو و فرم خواص طبیعی خود را از دست داده و از همه مهمتر به نسبت طول زمان نگهداری از مقدار ویتامینهای موجود و کیفیت و ارزش غذائی آنها کاسته گردد. در حال حاضر بهترین روش که جهت نگهداری مواد غذائی وجود دارد استفاده از فریزر و سردخانههای مختلف با امکانات انجماد و ایجاد برودتهای زیاد میباشد.
نگهداری با این روش به حدی مطلوب میباشد که مواد غذائی فریزر شده بعد از ماهها همان کیفیت اولیه را حفظ کرده و کوچکترین تغییراتی را نشان نمیدهند بهشرط آنکه در انتخاب و تهیه و بستهبندی و نگهداری مواد غذائی اصولی چند رعایت گردیده باشد. مواد غذائی که بهنحو صحیح منجمد گردیده باشند نه تنها کیفیت اولیه خود را از دست نمیدهند بلکه به مرغوبیت بعضی از آنها نیز افزوده میشود. مثلاً در اثر نگهداری مواد غذائی بهصورت منجمد شده به مقدار ویتامین B۶ آنها اضافه شده و جذب آهن مواد غذائی گیاهی آسانتر میگردد. علاوه بر این ویتامین ث موجود در بعضی از سبزیجات تازه به مدت بسیار کوتاهی قسمت اعظم آن از بین میرود در حالت انجماد بعد از ماهیها نگهداری مقداری زیادی از ویتامین ث سالم باقی میماند. مثلاً اسفناج تازه دو روز بعد از چیده شدن تنها بیست درصد ویتامین ث قبلی را حفظ خواهد کرد در حالیکه همین اسفناج اگر بعد از چیده شدن بهسرعت تحتشرایط مطلوبی منجمد گردد بعد از یک سال تا ۸۵ درصد ویتامین ث اولیه خود را دارا خواهد بود. از طرف دیگر بررسیهای اخیر نشان میدهد هضم و جذب اغلب مواد غذائی منجمد شده بهتر و راحتتر از منجمد نشده میباشد.
نگهداری با این روش به حدی مطلوب میباشد که مواد غذائی فریزر شده بعد از ماهها همان کیفیت اولیه را حفظ کرده و کوچکترین تغییراتی را نشان نمیدهند بهشرط آنکه در انتخاب و تهیه و بستهبندی و نگهداری مواد غذائی اصولی چند رعایت گردیده باشد. مواد غذائی که بهنحو صحیح منجمد گردیده باشند نه تنها کیفیت اولیه خود را از دست نمیدهند بلکه به مرغوبیت بعضی از آنها نیز افزوده میشود. مثلاً در اثر نگهداری مواد غذائی بهصورت منجمد شده به مقدار ویتامین B۶ آنها اضافه شده و جذب آهن مواد غذائی گیاهی آسانتر میگردد. علاوه بر این ویتامین ث موجود در بعضی از سبزیجات تازه به مدت بسیار کوتاهی قسمت اعظم آن از بین میرود در حالت انجماد بعد از ماهیها نگهداری مقداری زیادی از ویتامین ث سالم باقی میماند. مثلاً اسفناج تازه دو روز بعد از چیده شدن تنها بیست درصد ویتامین ث قبلی را حفظ خواهد کرد در حالیکه همین اسفناج اگر بعد از چیده شدن بهسرعت تحتشرایط مطلوبی منجمد گردد بعد از یک سال تا ۸۵ درصد ویتامین ث اولیه خود را دارا خواهد بود. از طرف دیگر بررسیهای اخیر نشان میدهد هضم و جذب اغلب مواد غذائی منجمد شده بهتر و راحتتر از منجمد نشده میباشد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست