جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا
خـودت را بـاور کـن!
آیا تا به حال به ارزش واقعی خود فکر کردهاید؟ چه اندازه به خود احترام میگذارید؟ در رویارویی با مشکلات چگونه برخورد میکنید؟ با قدرت و قوت یا ضعف و انفعال؟اصولاً با شکست چگونه روبرو میشوید؟ خود را مقصر میدانید و به سرزنش و ملامت خود میپردازید یا شکست را به عنوان واقعیتی از زندگی میپذیرید؟ در مقایسه خود با دیگران چه حالتی به شما دست میدهد؟خانواده، مدرسه و دوستان چه تصوری از شما دارند؟ شما را فردی موفق میدانند یا سست و بیاراده! حتماً میپرسید طرح این سؤالها بیانگر چه موضوعی است؟
طرح این پرسشها بیانگر موضوع اعتماد به نفس است، مسئلهای که هر روز با آن مراجهیم و فردی که اعتماد به نفس دارد، خود را شایسته میداند و شایستگی، ویژگی عام شخصیت اوست، این نگرش مقطعی و زودگذر نیست.
احساس خودباوری، توانایی و نگرش واقعبینانه از خویش، از امتیازات شخصی محسوب میشود که دارای اعتماد به نفس است، این حس از بروز حالت ناامیدی و یأس و همچنین داشتن تصورنادرست از قابلیتها جلوگیری میکند. وی هرگز مدعی نیست که تمام قابلیتهای بالفعل را داراست، بلکه راه وصول را برای خود هموار و باز میبیند.
به راستی چگونه میتوان خودباوری را در خود افزایش داد و از احترام به نفس بالایی برخوردار بود؟ راههای زیر میتواند در این زمینه شما را یاری دهد:
▪ به وجود آوردن تصاویر مثبت ذهنی
با استفاده از تکنیک تلقینهای مثبت میتوان خود را در مسیر خویشتنپذیری واقعی، خودباوری واقعی و اعتماد به نفس بالا قرار داد.
چند نمونه تلقین مثبت: من خودم را دوست دارم، با خودم در صلح و آشتی هستم، من همه را میبخشم، از تحقیر و سرزنش خود و دیگران به خاطر اشتباههای گذشته، خودداری میکنم، این حقیقت را میدانم که هیچ انسانی کامل نیست و همهٔ انسانها اشتباه میکنند، انسانی که اشتباه نکند به دنیا نیامده و هرگز هم به وجود نخواهد آمد، بنابراین اشتباههای گذشته مادر، پدر، خود و دیگران را میبخشم و از فشار منفی آنها خود را آزاد میسازم، خود را در مسیر مثبت، شادابی، سلامتی و آرامش قرار میدهم.
▪ عشق به خود
عشق به خود شاید، جالبترین و زیباترین موهبتی باشد که در نهاد هر انسانی قراردارد. کسانی که خود را از زندان و اسارت خودخواهی، آزمندی، کینه، تنفر، حسادت، زیاده طلبی و... رها سازند به آزادی و عشق میرسند. پیام عشق این است: «عاشق خود و دیگران باش» در واقع وقتی خود و دیگران را دوست داشته باشیم، ذهن و جسم ما نیز سالمتر و بانشاطتر میشود.
▪ تهیه فهرست
فهرستی از جملههای مثبت تهیه و هر روز تکرار کنید مثل این جملهها: «من خودم را دوست دارم و برای خود ارزش قائل هستم»، «من شخص فوقالعاده و خلاقی هستم»، «من لیاقت بهترینها را در زندگی دارم».
این فهرست را به آینه اتاق خود بچسبانید، آن را بخوانید و مرتب به روز کنید. یافتن نکاتی مثبت و فوقالعاده در وجود خود آن هم هر روز اصلاً کاری غیرممکن نیست، با دقت نگاهی به فهرست خود بیندازید و تصور کنید فرد دیگری از همهٔ این ویژگیها برخوردار است، آیا شما از آن فرد خوشتان میآید؟ آیا دلتان میخواهد با او دوست شوید؟
▪ ارتباط با خدا
مهمترین روش در کسب اعتماد به نفس، ارتباط با خداوند است. توکل به خداوند باعث ایجاد حس بینیازی، استقلال و عزتنفس فرد میشود، در واقع انسان در اعتماد به خدا از هر چیزی که رنگ تعلق و وابستگی به غیر خدا داشته باشد، آزاد می شود.
▪ خودباوری
خودباوری مثبت یعنی قبول کنیم در درون ما قدرت نامحدود و بیکرانی قرار دارد که به کمک آن میتوانیم به آرمان و اهداف خود برسیم و قادر هستیم با تکنیکها و آگاهیهای لازم،تصمیمهای درست و شایسته بگیریم خودباوری یعنی اینکه بپذیریم توانمندیهایمان خیلی بیشترا ز ضعفها و مشکلهایمان است.
▪ جدول چهارستونی
برای بهبود تصوری که از خودتان دارید چه کارهایی میتوانید انجام دهید؟
اولین گام در مسیر حل مشکل کمبود اعتماد به نفس، درک این نکته است که شما برخی چیزها را میتوانید تغییر بدهید و برخی دیگر را نمیتوانید. کاغذ بزرگی را ابتدا به چهار ستون تقسیم کنید و سپس بالای دو تا از ستونها بنویسید: «چیزهایی که من میتوانم تغییر بدهم. و «چیزهایی که من نمیتوانم تغییر بدهم» ستون اول را پر کنید و مشخص کنید که آیا آن چیز قابل تغییر است یا نه؟ اگر از وزن خود بیزارید، میتوانید آن را تغییر بدهید. اگر از این واقعیت که قد کوتاه هستید متنفرید، بدانید که نمیتوانید آن را عوض کنید. حالا در ستون سوم دلایل خود را برای ایجاد تغییرات بنویسید. نام ستون چهارم را بگذارید «واردعمل شدن» زیر این عنوان میتوانید راههای پیشنهادی خود را برای پرداختن به چیزهای تغییرپذیر بنویسید، چیزهایی که تغییرناپذیرند جزء بخشهای بنیادی وجودتان هستند، شما میتوانید بنا به انتصاب و اختیار خود یا آنها را بپذیرید یا این که با نپذیرفتن آنها خود را حسابی گرفتار کنید.
▪ پذیرش ناکامیها
آگاهی از محدودیتها و واقعیتهای موجود میتواند تصویری واقعبینانه به انسان ارائه کند، اگرچه با شناخت تواناییها میتوان در کسب موفقیت روزافزون گام برداشت اما قبول شکست و ناکامی بهعنوان یک واقعیت در زندگی به کسب تجربه برای نیل به پیروزی کمک میکند.
▪ استفاده از عبارتهای تأییدی
عبارتهای تأییدی را روی نوار ضبط کنید، یک آهنگ ملایم و آرامبخش به آن اضافه کنید و در طول روز بارها به آن گوش دهید. عبارتهای تأییدی را به صورت شعر یا ترانه برای خود بخوانید. عبارتهای تأییدی را میتوان با خطی خوش نوشت یا اطراف آن را نقاشی و رنگآمیزی کرد و آن را بالای تخت گذاشت تا هر صبح موقع بیدار شدن اولین چیزی باشد که میبینیم و آخرین چیزی که پیش از خواب به آنها نگاه مـیکنیم.
عبارتهای تأییدی را میتوانیم روی ورق یا کارتی نوشته در کیفمان بگذاریم یا به در یخچال یا آینه بچسبانیم.
افسر ایمانی
منبع : روزنامه اطلاعات
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست