پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

سم چیپس و سیب زمینی سرخ کرده


سم چیپس و سیب زمینی سرخ کرده
● كشفیات جدید در مورد سم چیپس و سیب زمینی سرخ كرده
دانشمندان مواد غذائی، موفق به كشف ماده بسیار سمی بنام آكریلامید شده اند كه بخصوص در سیب زمینی سرخ كرده و چیپس به وفور یافت می شود كه تنها در آلمان سالیانه بیش از ٨هزار نفر قربانی می گیرد!
از همین روی، ترس از (آكریلامید) یا به قولی سم چیپس و سیب زمینی بحث داغ رسانه های روز بخصوص در اروپا و در آمریكا شده است.
طبق پژوهش دانشمندان مختلف، آكریلامید در مقایسه با مواد سمی دیگر شناخته شده در گوشت گاو و یا انواع بیماریهای پوستی میتواند برای انسانها تا١٠٠ برابر خطرناك تر باشد.
تمامی محصولات غذائی كه دارای قند، آلبومین و یا آسپاراگیان هستند دارای آكریلامید می باشند. آكریلامید اما در زمانی خود را نمایان می كند كه محصولات غذائی بر اثر گرما و خشكی تغییر حالت دهند.
▪ برای جلوگیری از جذب آكرولامید بهتر است به چند مورد كلی و ساده توجه كنید:
ـ بجای مصرف از چیپس سیب زمینی، از چیپس ذرت استفاده كنید.
ـ بجای چیپس می توانید از بادام زمینی و یا چیپس (ناچوس) استفاده كنید.
ـ بجای بیسكوبیت های معمولی، كه آنان نیز سرخ می شوند، از بیسكوبیت های ویفری استفاده كنید.
ـ بجای نان سیاه و یا برشته شده می توانید از نان برشته نشده استفاده كنید، در نان برشته شده مقدار زیادی آكریلامید وجود دارد به همین دلیل حداكثر از نانهای نازك برشته نشده استفاده كنید در ضمن نان سوخاری هم می تواند آلترناتیو خوبی بجای نان برشته شده باشد.
ـ از آنجا كه قهوه نیز دارای آكریلامید می باشد، توصیه می شود، از مصرف بیش از ١ فنجان و یا نهایتا ٢ فنجان قهوه در روز صرف نظر كنید، در مقابل قهوه، چای آلترناتیو خوبی برای نوشیدنی گرم می باشد.
ـ بر خلاف مواد غذائی كه در بالا ذكر شد مواد غذائی زیر عاری از هرگونه آكریلامید می باشند، برای همین سعی كنید كه در مواد غذائی خود بیشتر از اینگونه مواد غذائی استفاده كنید. این مواد غذائی عبارتند از: گوشت، كالباس، سوسیس، ماهی، شیر، پنیر، ماكارانی، برنج، سبزیجات و انواع میوجات.
ـ تا حد ممكن از شامپوهای شیمیائی و كرم های بدنی استفاده نكنید بلكه توجه كنید كه محتوای آنان بیشتر گیاهی و یا طبی باشند.
۱) برای پختن كیك و یا پیتزا و دیگر غذاهائی سرخ كردنی در فر، بجای اینكه سینی فر را چرب كنید در آن كاغذ مخصوص بگذارید.
۲) حرارت فر را بیشتر از ۲۰۰ درجه نكنید. بعنوان مثال از برشته شدن حاشیه ی پیتزا بشدت پرهیز كنید. در صورت برشته شدن آن، حاشیه برشته شده را مصرف نكنید.
۳) سیب زمینی را هیچگاه در یخچال نگهداری نكنید.
۴) سیب زمینی هائی كه كمی لك پیدا كرده اند، مطلقا برای سرخ كردن مناسب نیستند.
۵) نانهای تست را یا تست نكنید و یا با درجه حرارت كم و با زمان كوتاه تست كنید.
۶) قبل از استفاده و پخت سیب زمینی، سیب زمینی را پوست كنده و لااقل بمدت یكساعت در آب قرارشان دهید. آب، قند موجود در سیب زمینی را به خودش جذب كرده و به این طریق احتمال تشكیل آكریلامید پائین می رود.
۷) شما می توانید حتی اگر سیب زمینی را در آب نگذاشتید آنرا قبل از سرخ كردن آب پز كنید. سیب زمینی آب پز شده در هنگام سرخ كردن از خود آكریلامید تولید نمی كند.
۸) برای سرخ كردن بجای روغن مایع و یا جامد، از مارگارین استفاده كنید. مارگارین آب را در خود نگه داشته و سبب می شود كه روغن بیش از حد داغ نشود.
۹) سیب زمینی را حتما كوتاه سرخ كنید و آنرا طلائی از روی آتش بردارید. سیب زمینی هرچه بیشتر سرخ و برشته شود میزان آكریلامید موجودش بالاتر می رود.
۱۰) تا حد امكان برای سرخ كردن سیب زمینی ها، آنان را كلفت برش دهید، زیرا هرچه سیب زمینی ها باریكتر باشد امكان ایجاد آكریلامید در آنان بالاتر می رود.
منبع : طعام اسرار


همچنین مشاهده کنید