شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا
به پیتزا سلامی دوباره خواهم کرد
پیتزا در میان غذاهای سریع، علاقهمندان بسیاری دارد اما وقتی از افراد درباره نوع آن و مواد تشکیلدهندهاش میپرسیم، بیشترشان سوسیس و کالباس را پای ثابت این غذا میدانند در حالی که میتوان از هر ماده غذایی دیگری برای تنوع بخشیدن به طعم این غذا استفاده کرد و با کمک این ترفند، بدغذاترین افراد را به غذا خوردن واداشت. پیتزای سبزیجات ما، راهی است برای ورود سبزیجات متنوع به برنامه غذایی شما که بهتر است برای امتحان هم که شده یک بار آن را میل کنید...
● طرز تهیه
برای تهیه پیتزایتان، ابتدا ظرفتان را با کمی روغن کنجد آغشته کنید و پس از پهن کردن خمیر در آن، سبزیجاتی را که از قبل بخارپز کرده و کمی تفت دادهاید روی خمیر بریزید. در آخر، خامه مخلوط شده با فلفل و آویشن و نهایتاً پنیرپیتزا را اضافه کرده و به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه آن را در فر داغ قرار دهید و پس از طلایی شدن، آن را سرو کرده و از طعم هر برش آن لذت ببرید.
● هویج، ضدسرطان
حتما شنیدهاید که مصرف هویج برای سلامتی چشم بسیار مفید است زیرا غنیترین منبع پیش ساز ویتامین A (بتا کاروتن) در بین سبزیجات به شمار میرود. بتاکاروتن جزو خانواده کاروتنوییدها بوده و یک آنتیاکسیدان بسیار قوی است و باعث بهبود عملکرد ایمنی بدن میشود و از سلولهای بدن در برابر رادیکالهای آزاد محافظت کرده نهایتا خواص ضد سرطانی دارد. هویج در کاهش کلسترول خون نیز نقش به سزایی داشته و به این وسیله قادر است از بروز بیماریهای قلبی جلوگیری کند. یادتان نرود که بخارپز کردن هویج به جذب بهتر بتاکاروتن کمک میکند.
● ذرت، تقویتکننده قلب
این سبزی به دلیل اسید فولیک فراوان از بروز بیماریهای قلبی جلوگیری کرده و فیبر بالای آن حرکات رودهای را افزایش و احتمال ابتلا به سرطان کولون را کاهش میدهد. فراموش نکنید که مصرف روزانه یک لیوان ذرت تامینکننده ۲۳ درصد نیازروزانه افراد به فیبر، ۱۹ درصد نیاز روزانه به اسیدفولیک و ۱۸ درصد نیاز روزانه به نیاسین (B۳) است. ویتامین B۳ از طریق کاهش کلسترول خون در کاهش احتمال بروز بیماریهای قلبی بسیار موثر است.
● کرفس، کمکالری
کرفس پتاسیم بالایی دارد به طوری که در ۱۰۰ گرم از آن ۳۲۰ میلیگرم از این ماده معدنی وجود داشته و مصرف مرتب آن به کنترل فشار خون کمک میکند. به علاوه وارد کردن این سبزی به برنامه غذایی افراد میزان کالری دریافتیشان را به حداقل میرساند. فراموش نکنید که این سبزی فیتالدیید فراوانی داشته و این ماده یک آرامبخش کامل است.
● نخودفرنگی، رفیق قلب
این سبزی دارای پتاسیم، اسید فولیک و آهن است و در کل هر ۱۰۰ گرم از آن کالری نسبتا بالایی دارد بنابراین برای کسانی که اضافه وزن دارند توصیه میشود که کمتر از آن استفاده کنند. بهعلاوه، این سبزی حاوی مقادیر مناسبی از اسیدفولیک و ویتامین B۶ است. این دو ماده مغذی باعث کاهش ساخت هموسیستئین در خون شده و علاوه بر اینکه میزان بروز بیماریهای قلبی را کاهش میدهند.
● قارچ، کنترلکننده فشار خون
قارچ فاقد کلسترول و سدیم است. قارچ همچنین حاوی انواع ویتامینها، مواد معدنی و فیبر میباشد و در کل یک سبزی مناسب برای پیشگیری از بیماریهای قلبی به حساب آمده و خوشبختانه به ذایقه ما ایرانیها خوش میآید. جالب است بدانید که خوردن پنج عدد قارچ متوسط ۵۰ درصد از نیاز روزانه افراد را به ماده معدنی مس تامین خواهد کرد. مس در ساخت گلبولهای قرمز نقش به سزایی دارد. حتما میدانید که پتاسیم موجود در قارچ نیز در کنترل فشار خون موثر است.
● پنیر پیتزا و روغن کنجد
پنیر پیتزا ارزش غذایی بالایی دارد و منبع غنی از پروتئین، چربی، کلسیم، فسفر است. پس اگر اضافهوزن دارید، بهتر است کمتر از آن استفاده کنید.اما روغن کنجد نه فقط کلسترول بدن را بالا نمیبرد بلکه موجب کاهش آن میشود و باعث پایین آمدن سطح تریگلیسرید و کلسترول بدن و کاهش بروز بیماریهای قلبیعروقی میشود. روغن کنجد تاثیر بسیار زیادی در کاهش فشار خون در افرادی که از فشار خون بالا رنج میبرند نیز دارد.
● برای نگهداری پیتزا
شما میتوانید باقی مانده پیتزای سبزیجاتتان را به مدت سه تا چهار روز در یخچال نگهداری کنید. باید توجه داشته باشید که حداقل در عرض مدت کوتاه، حدوداً دو ساعت پس از سرو و مصرف کردن آن، به منظور کاهش خطر بیماریهایی که از طریق غذای فاسد منتقل میشود در داخل یخچال (البته در ظرفی دربسته) بگذارید.
▪ مواد لازم: (برای چهار نفر)
ـ خمیر یک چانه
ـ هویج نگینی خرد شده یک لیوان
ـ ذرت ۵ قاشق غذاخوری
ـ کرفس ۵ قاشق غذاخوری
ـ نخودفرنگی ۵ قاشق غذاخوری
ـ قارچ خرد شده دو لیوان
ـ خامه ۱۰۰ گرم
ـ پنیرپیتزا به میزان دلخواه
ـ فلفل سیاه و آویشن به میزان دلخواه
ـ روغن کنجد ۴ قاشق غذاخوری
● اگر اضافه وزن دارید
اگر چاق هستید و برشی از این پیتزا را هوس کردهاید، بهتر است خمیر استفاده شده در آن را کمی نازکتر بگیرید. از ذرت و نخودفرنگی کم کرده و به جای آنها بیشتر از هویج، قارچ، کرفس و حتی فلفلدلمهای استفاده کنید. در ضمن، خامه را به کل فراموش کرده و فقط کمی روی آن پنیر پیتزا بریزید.
● اگر فشار خون دارید
فشارخونیها بهتر است در این غذا از سس و نمک کمتر استفاده کنند و به جای آنها مقدار کرفس و قارچ را بیشتر کرده و به آن چند حبه سیر تازه نیز اضافه کنند. اینها سبزیجاتی هستند که به کنترل فشار خون کمک میکنند.
● اگرچربی خون دارید
در صورت داشتن چربی خون نیز مصرف تمامی این سبزیجات در کنار گوجهفرنگی و جوانهگندم البته با محدود کردن مقدار ذرت و نخودفرنگی میتواند غذای مفیدتری را در اختیار شما قرار دهد.
فرناز قماشچی
منبع : روزنامه سلامت
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
دولت امیرعبداللهیان حسین امیرعبداللهیان سیستان و بلوچستان مجلس شورای اسلامی شورای نگهبان انتخابات دولت سیزدهم حسن روحانی حجاب مجلس افغانستان
سیل ایران هواشناسی تهران شهرداری تهران سازمان هواشناسی باران آتش سوزی یسنا فضای مجازی هلال احمر قوه قضاییه
خودرو قیمت خودرو قیمت دلار مسکن بانک مرکزی دلار قیمت طلا تورم ارز بازار خودرو حقوق بازنشستگان ایران خودرو
صدا و سیما دفاع مقدس مسعود اسکویی مهران غفوریان بی بی سی موسیقی تلویزیون صداوسیما ساواک سریال سینمای ایران تبلیغات
رژیم صهیونیستی جنگ غزه فلسطین اسرائیل حماس روسیه آمریکا ترکیه اوکراین نوار غزه انگلیس ایالات متحده آمریکا
فوتبال پرسپولیس استقلال سپاهان لیگ برتر جواد نکونام باشگاه استقلال علی خطیر رئال مادرید بازی باشگاه پرسپولیس تراکتور
هوش مصنوعی اینستاگرام آیفون دیابت اپل عکاسی ناسا موبایل گوگل تلفن همراه
استرس کبد چرب فشار خون گرما