چهارشنبه, ۱۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 29 January, 2025
مجله ویستا
بزرگترین گنج فرانسه در روشنایی آسمان
● موزه لوور پاریس در یك نگاه
موزه لوور پاریس بزرگترین و شاید مشهورترین موزه جهان است. ساختمان موزه یك كاخ سلطنتی قدیمی است كه در وسط پاریس میان رود سن و خیابان ریولی قرار دارد. این كاخ سلطنتی متعلق به فیلیپ دوم پادشاه فرانسه بود. سرسرا و تالار ساختمان بسیار بزرگ بود بطوری كه شاه و پسرش از آن و راهروی ورودی آن جهت اسبسواری استفاده میكردند. ساخت بنا و حیاط عظیم ساختمان لوور بیش از سیصدسال به طول انجامید.
این بنا توسط پادشاهان فرانسه دایما گسترش مییافت. ریشه كلمه Lover به معنی روشنایی آسمان است.دولت فرانسه آثار هنری با ارزش لوور را در بین دو جنگ جهانی اول و دوم مخفی و بشدت مراقبت كرده. این مكان مخفی برای آنكه در مواقع ضروری دوباره قابل استفاده باشد به صورت اسرارآمیز و نهان باقی مانده است.
قسمتهای زیادی از این بنا به سبك و شیوه رنسانس فرانسه ساخته شده. در سال ۱۵۴۶ معماری با نام «پیرسكات» به دستور پادشاه فرانسیس اول مجموعه غربی لوور را ساخت.
در قرن ۱۷ آؤار مطرح اساتید و هنرمندان هلند و فنلاند به آن اضافه شد. در سال ۱۷۲۵ آكادمی نقاشی و مجسمهسازی فرانسه نمایشگاهی در یكی از سالنهای لوور برپا كرد. این آكادمی آن سالن را مكانی برای برگزاری نمایشگاههای سالیانه كرد. بازدید از بخشی از كاخ سلطنتی لوور در ۸ نوامبر ۱۷۹۳ در زمان انقلاب كبیر فرانسه برای عموم مجاز شناخته شد. در سال ۱۸۴۸ مردم فرانسه آثار هنری با ارزشی را به موزه هدیه كردند. در سال ۱۹۸۱ در زمان ریاست جمهوری فرانسیس میترلند پروژه اضافه كردن بنایی جدید به ساختمان موزه به نام Le Grand Lovere مطرح گردید. امروز بنای مجلل هرمی شكل شیشهیی مشخصه ورودی موزه است. بازدیدكنندگان میتوانند در آن آثار قدیمی و مجسمههای مربوط به دوران رنسانس تا نقاشیهای مدرن را ببینند. سقف این بنا با موزاییكها، نقاشیها و حكاكیها تزیین شده است. بعضی سفالینههای موجود در موزه قدمتی ۵۰۰۰ ساله دارند. در میان اتاقهای آن نقاشیهای بینظیری از فرانسه دیده میشود. بعضی از این نقاشیها آنقدر بزرگند كه بر روی دیوارهای خانههای ما جا نمیگیرند. لوور در برگیرنده میراث ارزشمند هنرمندان از زمان كاپتیها (دودمان كاپتیها از سال ۹۸۷ تا ۱۳۲۸ بر فرانسه فرمان راندند) تا ناپلئون بناپارت و امروز است.
از ۱۴ سپتامبر ۲۰۰۵ عكسبرداری از آثار هنری لوور ممنوع شده است. از میان هزاران نقاشی این موزه كه نمیتوان قیمتی بر آنها گذاشت میتوان مشهورترین نقاشی دنیا یعنی مونالیزای لئوناردو داوینچی و تابلوی شام آخر را نام برد. همچنین آثاری از رامبراند (نقاش هلندی)، رونیز (نقاش هلندی) و تیتیان (نقاش ایتالیایی) در این موزه نگهداری میشوند.
«ونوس جزیره میلاس» و «نایكی جزیره ساموتراس» از مشهورترین مجسمههای موجود در موزه لوور هستند.
از آنجا كه بسیاری از آثار هنری لوور در انبارهای آن قرار دارند مسئولان این موزه تصمیم گرفتهاند تا اواخر سال ۲۰۰۹ ساختمانی در یكی از شهرها تاسیس كنند و حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ اثر هنری موجود در انبارها را به آنجا منتقل كنند. از میان شهرها والن سنز و آمین از شانس بیشتری برخوردارند. پیشبینی میشود این ساختمان جدید سالانه میزبان ۵۰۰۰۰۰ بازدید كننده باشد. دروازههای آهنی موزه لوور هر روز هنگامی كه هنوز هوا تاریك است و خیابانها آرام و صدای پرندگان در هوا طنینانداز است، باز میشوند. اولین كسانی كه به این موزه وارد میشوند گروه نظافتچیان هستند كه با ورود خود چراغها را روشن میكنند. هر روز ۲۰۰۰ كارمند از دروازههای این موزه میگذرند و به مجموعهیی وارد میشوند كه برق موردنیاز برای یك شهر ۴۵۰۰ نفره را مصرف میكند. سال گذشته موزه لوور با هفت میلیون و ۵۰ هزار بازدیدكننده در مقایسه با موزههای سراسر جهان بیشترین تعداد بازدیدكننده را داشت. برای بازدید همه اشیا شگفتانگیز و حیرتآور موزه لوور به یك ماه وقت نیاز است.
● تور صوتی لوور
موزه لوور كه محور اصلی داستان كتاب «راز داوینچی» نوشته «دن براون» است. همزمان با اكران فیلم ساخته شده از روی این كتاب به طرفداران این داستان یك تور صوتی ارایه كرد.
«ژان رنو» بازیگر فرانسوی كه در این اقتباس هالیوودی نقش كارآگاه «بزوفاش» را برعهده دارد این تور را روایت میكند. انتظار میرود این تور بیش از همه مورد استقبال توریستهای امریكایی قرار گیرد زیرا امریكاییان سالانه ۲۵ درصد بازدیدكنندگان خارجی لوور را تشكیل میدهند.
در این تور ۵۰ دقیقهیی برخی از نقاشیهای این موزه معرفی میشوند و قطعاتی از خود فیلم نیز در آن است. رنو میگوید: هیچ جایی نروید، مگر اینكه من بگویم. صدای قدمهای مرا خواهید شنید، با من همراه باشید.
رنو درباره این تور صوتی گفت: خوشحالم كه میتوانم به مردم كمك كنم این بزرگترین گنج فرانسه را با دید جدیدی ببینند.
منبع : روزنامه اعتماد
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست