دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
مجله ویستا
وراثت تولید تخم مرغ
![وراثت تولید تخم مرغ](/mag/i/2/veru4.jpg)
۱- بلوغ جنسی زودرس.هرچه مرغها درسنین پائین تر شروع به تولید کنند،دریک سال تخمگذاری شان تخم مرغ بیشتری تولید خواهند کرد . ولی این یک ارزش منفی بحساب می آید و باید از تولید گله تخمگذار در سنین پائین جلوگیری شود چون تخم مرغهای تولید شده در سنین پائین کوچکتر از آنهائی خواهند بود که در سنین بالاتر گذاشته می شوند . با برنامه های محدودیت غذائی و کنترل نور از تخمگذاری در سنین پائین میتوان جلوگیری نمود ، ولی بهرحال از نظر ژنتیکی ژن مربوطه هنوز وجود دارد .
۲- شدت تخمگذاری . بروز این صفت بدین صورت است که مرغها توانائی تخمگذاری با سرعت زیاد را خواهند داشت چون مرغها تخم مرغشان را در فازهای فعال[۱][۱] می گذارند ، یعنی در روزهای متوالی هر روز یک تخم مرغ تولید می کنند . طول دوره فاز فعال تخمگذاری یک فاکتور ژنتیکی مهم است.وقتی تولید یک مرغ ۸۰ درصد است باید درهر پنج روز،چهار تخم مرغ بگذارد . دیده شده است که پرندگانی در ۲۰۰ روز متوالی بدون از دست دادن حتی یک روز تخمگذاری کرده اند.
۳- طولانی بودن سیکل تخمگذاری . طولانی تر بودن سیکل تخمگذاری پیش از آنکه مرغ به دوره تولک رفتن برسد باعث افزایش تولید آن مرغ خواهد شد . این صفت یک فاکتور ژنتیکی مشخص در ارتباط با تولید تخم مرغ است . در ابتدای شکل گیری صفعت پرورش طیور تخمگذار تجاری یک دوره ۱۲ ماهه تولید را کافی می دانستند ، ولی امروزه مرغهائی که در دوره های بیش از ۱۳ ماه تولید داشته باشند را ترجیح می دهند .
۴- موارد توقف تخمگذاری . توقفهای طولانی تر از ۲ تا ۳ روز بین فازهای تخمگذاری پدیده ای است که در طی دوره تولید بر تعداد کل تخم مرغ تولیدی اثر دارد . این توقفهای طولانی معمولا" نتیجه بعضی از استرسهاست ، ولی ممکن است بخاطر خصوصیات ژنتیکی هم باشد .
۵- تعداد دوره های کرچی . اگرچه در خیلی از گونه های طیور کرچی کاهش داده شده و یا حتی حذف گردیده است ولی این صفت بخصوص در گونه های طیور گوشتی هنوز هم فاکتوری مهم بشمار می آید . طیور در زمان کرچی تولید طبیعی خود را از دست می دهند . تولید تخم مرغ توارث پذیری ناچیز و در حدود ۱۵ درصد دارد ، بعبارت دیگر ۸۵ درصد توانائی تولید تخم مرغ به مدیریت بستگی دارد . فاکتورهای مدیریتی متعددی در این امر اثر دارند که بحث آنها در اینجا تکراری است . هر عاملی که باعث بهبود محیط پرورش طیور گشته و از استرس و تلفات زیاد جلوگیری کند و شرایط فیزیولوژیک مساعدی بوجود آورد ، بطور غیرمستقیم منجر به بهبود تولید هم خواهد شد .
اقتباس از کتاب راهنمای کامل پرورش طیور ترجمه دکتر محسن فرخوی و همکاران
منبع : موسسه مرغداری ایران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست