دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

عطر دل انگیز چای


عطر دل انگیز چای
ما ایرانیان هنوز طب سنتی را در درمان بسیاری از بیماری ها باور داریم و به دانشمندان بزرگ خود چون شیخ الرئیس بوعلی سینا افتخار می كنیم.
با عطر دل انگیز گل گاوزبان و سنبل طیب آشناییم، خوب می دانیم طعم خوش چای دارچین چیست؟ در این زمینه مطلبی درباره خواص و طرز مصرف بعضی از انواع چای ایرانی، تهیه شده كه در پی می آید.
برای تهیه انواع چای، بعد از مخلوط كردن مواد، برای دم كشیدن به مدت ۱۵ دقیقه قوری را در حرارت غیرمستقیم، بر روی كتری یا سماور قرار می دهیم كه البته اگر مدت دم كشیدن را افزایش دهیم بهتر است، چای را صاف كرده و مصرف می كنیم بعد از دم كشیدن چای به مدت چند روز قابل مصرف است.
▪ چای بهار نارنج
خواص: آرام بخش، مفرح و نشاط آور، مسكن سردردهای عصبی، تقویت كننده قلب و اعصاب، اشتهاآور
طرز تهیه: یك قاشق غذاخوری در یك قوری + ۲ لیوان آب سرد + نبات
▪ چای چلتوك برنج: طبیعت: گرم.
خواص: این چای سرشار از ویتامین است و از ریزش مو و سفید شدن آن جلوگیری می كند. ضد یبوست مزمن است اما خانم ها بهتر است از آن استفاده نكنند.
طرز تهیه: یك قاشق غذاخوری در یك قوری + ۲ لیوان آب سرد+ نبات
▪ چای پونه: طبیعت: اوایل بهار گرم و در پاییز خشك.
خواص: دارای خواص آنتی بیوتیك است، ضد شب ادراری، مقوی قوی معده و قلب، جهاز هاضمه، بهترین ادرار آور، رقیق كننده خون، ضدسرفه حساسیت، خلط آور، صفرابر، مصرف آن بعد از مصرف لبنیات توصیه می شود، برای درد سینه و آزاد كردن اخلاط مفید است. مفید برای درمان نفخ و نقرس، برای به تأخیر انداختن عادت ماهانه مفید است.
طرز تهیه: یك قاشق غذاخوری در قوری+ ۲ لیوان آب سرد + نبات
▪ چای میوه گل نسترن، طبیعت: معتدل و خشك.
خواص: پایین آورنده فشار خون، ضد قند خون، ضد ورم، مسكن درد كلیه، ضد اسهال، ضد سرماخوردگی، مقوی معده ،سرشار از ویتامین ٍٍٍث
طرز تهیه: ۱۵ عدد در یك قوری+ ۲ لیوان آب سرد + نبات
▪چای بادرنچوبه، طبیعت: بسیار گرم
خواص: مقوی قلب و اعصاب، در بعضی مزاج ها بالا برنده فشار خون، خون ساز، تقویت كننده سلول های مغز، فوق العاده آرام بخش، مقوی مغز، خواب آور، نشاط آور، ضد بیماری كلیه، ضد بوی دهان
طرز تهیه: یك قاشق غذاخوری در یك قوری + ۲ لیوان آب سرد + نبات
▪چای زیره سیاه: طبیعت: گرم
خواص: بالا برنده فشار خون، سوزاننده چربی اضافی، تصفیه خون، مقوی قلب و عروق، ادرار آور، ضد چاقی، ضد زردی پوست، زیاد كننده شیرمادر، ضد نفخ معده، مقوی معده، رفع ناراحتی های روده
طرز تهیه : یك قاشق غذاخوری در یك قوری + ۲ لیوان آب سرد + نبات
▪ چای نعنا: طبیعت: معتدل
خواص: مفرح و مقوی قلب، ضد نفخ، از بین برنده سكسكه، رقیق كننده خون، مسكن ناراحتی های گوارشی، ضد حالت تهوع و نفخ معده است و كمك به هضم غذا می كند، مقوی اعصاب معده، اشتهاآور، رفع اسهال
طرز تهیه: یك قاشق غذاخوری در یك قوری+ ۲ لیوان آب سرد + نبات
▪ چای گلپر: طبیعت: گرم و خشك
خواص: ضد صرع، ضد فراموشی، ضداسهال، تقویت كننده عالی حافظه، تقویت كننده معده، ضد جوش و دمل، اشتهاآور، كمك به هضم غذا
طرز تهیه: یك قاشق غذاخوری در یك قوری+ ۲ لیوان آب سرد + نبات
▪چای زیرفون: طبیعت :گرم.
خواص: ضد ناراحتی های عصبی و تشنج، ضد بیخوابی، مسكن سردرد، مصرف آن برای اشخاصی كه به هر یك از بیماری های زكام، آرتروز، روماتیسم، نقرس و سیاتیك دچار هستند توصیه می شود، مصرف آن برای خانم های باردار ممنوع است
طرز تهیه: یك قاشق غذاخوری در یك قوری+ ۲ لیوان آب سرد + نبات
▪چای آویشن: طبیعت: معتدل
خواص: بالا برنده فشار خون، تقویت كننده اعصاب، كمك به رفع كولیت های مزمن، ادرار آور، ضد انگل و رطوبت بدن، ضد صفرا، ضد زكام، سرفه، آسم، ضد غلظت خون، مقوی جهاز هاضمه، تقویت بینایی
طرز تهیه: یك قاشق غذاخوری در یك قوری + ۲ لیوان آب سرد + نبات
▪چای اكلیل كوهی: طبیعت: گرم و معتدل
خواص: مقوی اعصاب، ادرارآور، ضد عفونت كلیه، ضد صفرا، ضد دلهره و اضطراب، ضد زكام و آسم و سیاه سرفه، تقویت بدن، مقوی معده، ضد دردهای روماتیسمی، استخوان و كمر، ضد سنگ كلیه و كیسه صفرا
طرز تهیه: یك قاشق غذاخوری در یك قوری+ ۲ لیوان آب سرد + نبات
▪چای گزنه: طبیعت: گرم و خشك
خواص: كاهش دهنده قند خون، غلظت خون، چربی، ضد صفرا و سنگ كلیه، ضد سرطان و امراض كلیوی، ادرار آور، ضد خونریزی ها، ضد ریزش مو، رفع خستگی، زیاد كننده شیر مادر
طرز تهیه: یك قاشق غذاخوری در یك قوری+ ۲ لیوان آب سرد + نبات
▪چای هوفاریقون: طبیعت: گرم و خشك
خواص: مقوی اعصاب، مقوی قلب، دافع اخلاط فاسد
طرز تهیه: یك قاشق غذاخوری در یك قوری+ ۲ لیوان آب سرد + نبات
▪چای زعفران: طبیعت: گرم و خشك
خواص: مفرح، مقوی قلب، محرك قوای مغزی، نشاط آور، آرام بخش، ضد پوسیدگی دندان، ادرارآور، ضدسرفه، ضد حساسیت، خلط آور
طرزتهیه: یك قاشق چایخوری كوچك زغفران كوبیده در یك قوری+ ۲ لیوان آب سرد + نبات
▪ چای زنجبیل: طبیعت: گرم و خشك
خواص: بالابرنده فشار خون، ضد ضعف اعصاب، تقویت حافظه، تنظیم ادرار، ضدبلغم و صفرا، خون ساز، ضد درد مفاصل، مقوی جهاز هاضمه، ضد مسمومیت غدایی، مقوی معده، مسكن
طرز تهیه: یك قاشق چایخوری زنجبیل كوبیده در یك قوری+ ۲ لیوان آب سرد + نبات
▪ چای دارچین: طبیعت: گرم و خشك
خواص: محرك اعصاب، ادرارآور، دفع خلط، مفرح، تأثیرش تا ۱۵ سال در بدن می ماند
طرز تهیه: چند قلم آسیاب نشده در یك قوری متوسط+ ۲ لیوان آب سرد + نبات
▪چای به لیمو: طبیعت: گرم
خواص: مفید جهت مصرف اشخاصی كه از میگرن و سردرد، تپش قلب، نفخ، آسم رنج می برند. آرام بخش، خواب آور شب، تقویت حافظه و معده
طرز تهیه: یك قاشق غذاخوری در یك قوری + ۲ لیوان آب سرد + نبات
▪چای بابونه: طبیعت: معتدل
خواص: آرام بخش اعصاب معده و روده و تقویت آنها، ضد یبوست، مقوی اعصاب و مغز، اشتهاآور، ضد بلغم و صفرا، ادرارآور قوی
طرز تهیه: یك قاشق غذاخوری در یك قوری+ ۲ لیوان آب سرد + نبات
▪ چای گل گاوزبان و سنبل الطیب:طبیعت: گرم
خواص: آرام بخش، ضد سودا و صفرا، ضد قولنج و اسپاسم، ضد تشنج و صرع
طرز تهیه: ۴ قاشق چایخوری گل گاوزبان + یك قاشق سنبل طیب + یك عدد لیموعمانی+ ۲ لیوان آب سرد + نبات
▪چای مرزنجوش: طبیعت: گرم
خواص: آرام بخش اعصاب، بهترین داروی میگرن كهنه و درد شقیقه و سردردها، ضد ورم معده، صد نفخ معده، ضد اخلاط مضره، ضد سرماخوردگی، ضد اسهال، خلط آور، تب بر، اشتهاآور
طرز تهیه: یك قاشق غذاخوری در یك قوری + ۲ لیوان آب سرد + نبات
▪چای استخودوس: طبیعت: گرم و خشك
خواص: آرام بخش اعصاب، تقویت كننده سلول های مغزی، مفید جهت مصرف اشخاصی كه از بیماری میگرن، زكام، آسم، برونشیت رنج می برند، مفید جهت درمان روماتیسم، ادرارآور، ضد اگزما
طرز تهیه: یك قاشق غذاخوری در یك قوری+ ۲ لیوان آب سرد + نبات
▪ چای فلوس: طبیعت: معتدل
خواص: پایین آورنده فشار خون، از بین برنده برفك دهان، ملین، مسهل قوی، ضد صفرا، ضد یبوست های مزمن، ضد تورم امعا واحشاء
طرز تهیه: یك قاشق غذاخوری مغز فلوس در یك قوری+ ۲ لیوان آب سرد + نبات
آرین دخت فرنادپور
منبع : روزنامه همشهری