سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا
کم تجربه اما سرنوشتساز
درخشش خیرهکننده تئوولکوت ۱۹ ساله در پیروزی ۱ - ۴ اخیر تیم ملی فوتبال انگلیس در زمین کرواسی در دور مقدماتی جامجهانی ۲۰۱۰ هم قدر و ارزش وی را بالا برده و هم جای دیوید بکام معروف را که فاصله کمی تا ۳۴ ساله شدن دارد و با ولکوت تقریبا «هم پست» است، در این تیم تنگتر و محدودتر کرده است.
فابیو کاپه لو، مربی معروف و ایتالیایی تیم ملی انگلیس تصمیم به استفاده از ولکوت آرسنالی به جای بکام هافبک سابق رئال مادرید و منچستریونایتد و ستاره کنونی تیم گالکسی آمریکا در ترکیب ثابت تیمش گرفت و ولکوت هم با زدن ۳ گل از ۴ گل انگلیسیها چشمها را خیره کرد و صحت انتخاب مربی پیشین باشگاههای میلان، رم، یوونتوس و رئال مادرید را به اثبات رساند.
در نهایت بکام فقط در ۵ دقیقه پایانی دیدار با کرواسی به کار گرفته شد که به درد تثبیت موقعیت و پرواز مجدد او نمیخورد و فقط شمار بازیهای ملی او را به عدد ۱۰۵ رساند که برابر با دستاوردهای بیلی رایت بازیکن دهه ۱۹۶۰ و ابتدای دهه ۱۹۷۰ فوتبال انگلیس و چهارمین رکورد برتر در خصوص بازیهای ملی در انگلیس است.
۴ بازی اضافی برای بکام کافی است تا وی از رکورد ۱۰۸ بازی ملی بابی مور، نفر سوم جدول دارندگان فزونترین مسابقه های ملی در انگلیس بالاتر برود و خود حائز این رده شود.
صدرنشین این جدول پیترشیلتون دروازهبان معروف و بازنشسته انگلیسی است که ۱۲۵ بازی ملی را در کارنامهاش دارد.
● کمکهای فراوان
با احتساب درخشش ولکوت در دیدار مورد بحث و حضور جوانان مستعد دیگری مانند آرون لنون تاتنهامی در پست هافبک راست. امکان حضورهای فیکس بکام در تیم ملی کشورش کمتر از گذشته شده است، ولی تجربه او فاکتوری است که هر مربیای تمایل دارد در تیمش در اختیار داشته باشد و در مواقع لزوم از آن سود جوید. البته حضور صرف بکام در اردوی ملی و راهنماییهای او به جوانترها در اردو نیز امری سازنده و مفید است و میتواند به این بازیکنان روحیه بخشد و راه لازم و بهتر را به آنها نشان بدهد.
ولکوت در همین خصوص میگوید: بکام نکات جالب و باارزشی را به من گفت و مهمترین توصیهاش به من این بوده که در حول و حوش ۱۸ قدم حریفان و داخل این محوطه حریصتر و سریعتر و قاطعتر باشم. ظاهرا در این کار و هدف کاملا موفق بودهام، زیرا بکام در پایان مسابقه ما با کرواسی گفت که من بیش از حد حریص بودهام! باید تاکید کنم که بکام واقعا به من کمکهای زیادی کرده و رفتارش عالی بوده و حرفها و اقدامات او به من اعتماد به نفس بیشتری را ارزانی داشته است. تعریفهای او از من نیز اسباب مباهات و واقعهای باور نکردنی است. وقتی کودک و نوجوان بودم به تماشای بازیهای او مینشستم و چیزهای زیادی از وی یاد میگرفتم و این که امروز همبازیاش باشم و با او تمرین کنم و در یک تیم بازی کنیم، فوقالعاده است.
● در آینده
کرواسی همان تیمی بود که با دو بار پیروز شدن بر انگلیس و بخصوص با برد دوم خود که با حساب ۲ - ۳ در ویمبلی حاصل آمد، بارزترین سهم را در حذف انگلیسیها دردور مقدماتی جام ملتهای اروپا ۲۰۰۸ داشت و بنابراین نتیجه اخیر در زاگرب یک انتقام آشکار از این حریف تلقی شده است.
ولکوت میگوید: ما عالی بازی کردیم و نه فقط من، بلکه کل اعضای تیم درخشان بودند. این نتیجه و نحوه بازی ما نشان داد که چقدر پر قدرت هستیم و حرفهای ناامیدکنندهای که بعداز حذف ما در «یورو ۲۰۰۸» پیرامون تیم ما عنوان شده بود، صحیح نبوده است. با وجود این ما باید حتما به ریتم مثبت فعلیمان ادامه بدهیم و در آینده نیز به همین شکل بازی کنیم.
ولکوت در دوره مربیگری استیومک لارن و پیش از وی اسون گوران اریکسون سوئدی نیز مورد توجه تیم ملی قرار گرفته بود و به تصمیم اریکسون در ۱۷ سالگی به جامجهانی ۲۰۰۶ نیز اعزام شد، اما به رغم سر و صدای فراوانی که انتخاب وی برپا کرد، در آلمان حتی یک دقیقه نیز به او بازی داده نشد.
با این حال نمایش ولکوت در دیدار اخیر زاگرب به حدی خوب بود که حتی مربی تیم رقیب (اسلوان بیلیچ) نیز نتوانست از تحسین او خودداری کند. مربی بلند قد تیم ملی کرواسی که تا ۵ سال پیش در پست مدافع وسط همین تیم بازی میکرد و توفیق دور از انتظاری در حرفه خود داشته است، میگوید: ولکوت نشان داد که چه بازیکن موثر و سریعی است و بازی خوانی و فن او هم در سطحی بالاست. ۲ گل از ۳ گل او در شرایط و زوایایی نامطلوب و دشوار به ثمر رسید، ولی او موقعیتها و زوایا را بسیار خوب میدید. گرفتن و مهار وی و اجرای یارگیری روی او نیز بسیار دشوار است، ولی لابد همین مسائل و خصلتهاست که باعث شده او ملیپوش باشد و در باشگاهی مثل آرسنال عضویت یابد.
● از آغاز
کاپهلو نیز میگوید: اصرار داشته است در دیدار با کرواسی و در حالی که همگان از لزوم به کارگیری یک مهره بسیار پر تجربهتر همچون بکام در ترکیب ثابت یاد میکردند، از ولکوت در این آرایش استفاده کند و از آغاز طراحیها و برنامهریزیهایش برای این مسابقه، به چنین نتیجهای رسیده بود.
«من چه در روزهای تمرین پیش از مسابقه و چه براساس آنچه در دیدار با اندورا (بازی قبلی انگلیس) روی داده بود، به این نتیجه رسیده بودم و این را به صلاح تیم خود میدانستم. او چه به لحاظ روحی و چه فیزیکی در شرایطی عالی قرار داشت و معمولا طوری پا به توپ میشود و حرکت میکند که مهارش برای حریفان بسیار دشوار میشود.
او بازیکنی است که به خاطر تکنیک عالیاش میتواند در بسیاری از دقایق گشایشهایی غیر منتظره در بازی تیمش بهوجود آورد و راهها را به روی یارانش باز کند و سرنوشتساز باشد. با این حال همه باید بدانند که نه ولکوت و نه کل تیم انگلیس نمیتوانند همیشه همانطور بازی کنند که در دیدار اخیر با کرواسی دیدیم. ولکوت بسیار تیزهوش و با کلاس است، اما این که تصور کنیم او میتواند همیشه همینطور بازی کند و به دفعات در یک بازی ۳ گل بزند، اشتباهی بزرگ است.
از طرف دیگر او به سبب کمتجربه بودنش فقط تا حدی میتواند بدرخشد که امکانش را به او ببخشند. به واقع وی فقط براساس میزان حمایتی که دریافت میدارد، خواهد درخشید و نه بیش از آن و اینجا است که سهم ما در قضیه و در حمایت از وی عمدهتر میشود.
بیش از اندازه بزرگ کردن وی و عمدهتر جلوه دادن کاراییهای او، در حالی که ولکوت باید حتما به لحاظ تاکتیکی تغذیه و راهنمایی شود، بزرگترین ضربه و ظلم به او خواهد بود. این چیزی است که من میکوشم در اردوی ملی انگلیس برای وی روی ندهد.»
مترجم: وصال روحانی
منبع: mirror
منبع: mirror
منبع : روزنامه جامجم
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست