پنجشنبه, ۱۳ دی, ۱۴۰۳ / 2 January, 2025
مجله ویستا
نقش املاح معدنی در فشارخون
● پتاسیم
علائمی وجود دارد كه نشان میدهد ممكن است پتاسیم در جلوگیری از فشارخون مؤثر واقع شود. در طی تحقیقاتی كه در دانشگاه «دویك» به عمل آمد، وقتی كه به یك عده از افرادی كه مبتلا به فشارخون بودند پتاسیم داده شد، فشار خونشان سقوط كرد بنابراین افرادی كه مبتلا به فشارخون هستند باید میوههائی كه دارای پتاسیم زیاد هستند (مانند گریپ فروت و موز) بخورند تا فشارخونشان پائین بیاید. طالبی، سیبزمینی، آناناس، گوجهفرنگی، گلابی، سیب، هلو، شیر و آجیل بینمك از نظر پتاسیم در درجه دو قرار دارند.
كسانی كه به بیماری كلیه مبتلا هستند نباید از پتاسیم اضافی استفاده كنند. مصرف زیاد پتاسیم هم ضرر دارد بحدی كه ممكن است شخص را مبتلا به حملات قلبی نماید.
● كلسیم اضافی
مصرف كلسیم اضافی میتواند در بعضی از موارد فشارخون را پائین بیاورد. تحقیقات نشان داده است افرادی كه دچار فشارخون میشوند به اندازه ۱۲ الی ۲۵ درصد نسبت به كسانی كه فشارخون ندارند باید كلسیم كمتر مصرف كنند. علائم كمبود كلسیم در بدن هم بیحسی، و یا درد و تشنج در عضلات است.
چون مصرف زیاد كلسیم زیانآور است، بجای استفاده از كلسیم مصنوعی، غذاهای طبیعی كلسیمدار مانند لبنیات، سبزیجات و بادام خام باید خورد مخصوصاً كسانی كه به بیماری سنگ كلیه حساسیت دارند نباید كلسیم مصنوعی بخورند.
● ماگنیسم اضافی
طبق تحقیقاتی كه اخیراً به عمل آمده است گاهی فشارخون بالا به كم بودن ماگنیسم مربوط میشود. به عبارت دیگر وقتی كه سطح ماگنیسم بالا میرود، سطح كلسیم پائین میآید و موجبات بروز فشارخون را فراهم میكند.
سبزیجات، لوبیا چشمبلبلی، موز، سیب، هلو، خوراكهای دریائی از نقطهنظر ماگنیسم منابع خوبی هستند. بعضی آبها هم دارای ماگنیسم است.
● كولین
كولین (choline) از املاح دیگری است كه در كنترل فشارخون بالا مؤثر است. منبع خوب كولین لوبیا، سویا، تخممرغ، جگر، تخم گل آفتاب گردان، جوانهٔ گندم و پسته شام است.
● بالا رفتن مقدار ویتامین «د» در بدن
بالا رفتن مقدار بعضی ویتامینها مانند ویتامین «د» كه ممكن است در اثر آفتاب زیاد خوردن روی به افزایش بگذارد و یا خوردن قرص ویتامین به مقدار زیاد و یا مصرف ویتامین «ث» اضافی ممكن است موجبات بالا رفتن فشارخون را فراهم كند.
● مسمومیت از سرب
مسمومیت از سرب ممكن است فشارخون را بالا ببرد و به مغز و استخوان و كلیه و كبد و سیستم مركزی اعصاب آسیب برساند.
بنابراین در محیطی كه با سم سرب آغشته است كار نكنید و چنانچه لولههای آب منزلتان با سرب جوشكاری شده آن را عوض كنید.
● اثرات سوء نوشابههای الكلی
افراط در نوشیدن نوشابههای الكلی باعث افزایش فشارخون میگردد. حتی خوردن بیش از یك اونس نوشابه فشارخون را بالا میبرد. نوشابههای الكلی به قلب، كبد و كلیه صدمه میرساند ضرر آن مخصوصاً بعد از ورزش كردن بیشتر است.
حذف مطلق نوشابههای الكلی از برنامه زندگی كار عاقلانه بسیار خوبی است.
● استفاده از سیر
سیر در پائین آوردن فشارخون بسیار مؤثر است. چنانكه خوردن روزی چهارگرم سیر خام علاوه بر آنكه فشارخون را پائین میآورد، چربی خون و كلسترول را هم تحت كنترل قرار میدهد ولی خوردن نمك سیر بالعكس ضرر دارد و نباید از آن استفاده كرد.
● كافئین
كافئین میتواند فشارخون را خیلی بالا ببرد بطوری كه مصرف فقط دو فنجان قهوه میتواند فشارخون را خیلی بالا ببرد.
كافئین در نوشابههای غیرالكلی، بعضی كولاها، قهوه، چای و شكلات به مقدار زیاد وجود دارد.
منبع : موسسه اطلاعرسانی طعام اسرار
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست