سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

۲۲ ماه مه ۲۰۰۴ ـ نظر «باب وود وارد» روزنامه نگار آمریکایی درباره جورج بوش


۲۲ ماه مه ۲۰۰۴  ـ نظر «باب وود وارد» روزنامه نگار آمریکایی درباره جورج بوش
۲۲ ماه مه ۲۰۰۴ شبکه تلویزیونی «پی بی اس» مصاحبه بسیار طولانی «چارلی رز» با «باب وود وارد» روزنامه نگار آمریکایی را که عمدتا در باره جورج بوش (پسر) بود پخش کرد که وود وارد ضمن آن گفت: بوش با این که می داند پس از اشغال نظامی عراق، اسلحه کشتار و جمعی شواهدی دال بر ارتباط رژیم صدام با القاعده به دست نیامده و رسوایی شکنجه عراقی ها در ابو غریب چهره آمریکا را در جهان کدر ساخته است ؛ هنوز تصور می کند کاری که در عراق کرده و ادامه استقرار نیروی ۱۳۰ هزار نفری آمریکا در عراق درست بوده است و هیچ کس نمی تواند او را از آن چه که در مغزش می گذرد و تصور می کند که درست است منصرف کند، حتی پدرش ـ جورج بوش اول. وود وارد گفت که از مقامات کاخ سفید شنیده است که آنان و همچنین ژنرال پاول وزیر امورخارجه وقت پیش از حمله نظامی به عراق، بارها به بوش گفته بودند که تا بازرسان سازمان ملل به کار خود در عراق ادامه دهند و رسما وجود اسلحه کشتار جمعی را اعلام نکنند دستور حمله به عراق را صادر نکند و اگر شورای امنیت پس از دریافت گزارش رسمی بازرسان دایر بر وجود اسلحه اقدامی نکند، آن وقت دستور حمله را بدهد، که گوش نکرده بود. او نمی داند که دمکراسی فقط انتخابات نیست، اتخاذ تصمیمات و انجام کارها پس از مشورت با کارشناسان مربوط، اصحاب نظر و توجه به مندرجات مطبوعات هم گوشه دیگری از دمکراسی است.
وود وارد گفت: خودم به بوش گفتم که «تاریخ» حمله نظامی یکطرفه آمریکا به عراق را از زاویه ای دیگر نگاه خواهد کرد و اگر نتیجه قضاوت آن محکومیت آمریکا باشد، این قضاوت نسلها در ذهن مردم باقی خواهد ماند و نسبت به مسائل آمریکا بی تفاوت و از مشکلات آن خوشحال خواهند شد، که دستی به جیب برد و طوری قیافه گرفت، که استنباط کردم «تاریخ» و قضاوت آن را نمی شناسد و گمان می کند؛ تاریخ یعنی قرنها بعد، زمانی که او ، فرزندان و نوه هایش هم دیگر زنده نخواهند بود. حال آن که تاریخ، فردا برای وقایع امروز قضاوت می کند.
وود وارد گفت استنباط او این است که بوش اعتناء نمی کند که اگر دوباره انتخاب نشود. او می خواهد که فقط تصمیمی را که گرفته است و تصور می کند که درست است تا به آخر اجرا کند. او از بسط دمکراسی در خاور میانه حرف می زند و دیگر این را نمی خواهد بداند که مردم خاور میانه از دمکراسی چه تعبیری دارند؛ آنان نشان داده اند که دمکراسی به سبک غرب را نمی خواهند. در این زمینه بوش باید با اصحاب نظر مشورت کند و نظر آنان را بشنود ، ولی من (وود وارد) اطمینان دارم که اگر هم مشورت کند، نتیجه را نخواهد پذیرفت.
منبع : تاریخ ایران و جهان در این روز