یکشنبه, ۲۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 9 February, 2025
مجله ویستا
لباس نمازگزار
![لباس نمازگزار](/mag/i/2/w5x9y.jpg)
▪ لباسی كه نجس بودن آن مشكوك میباشد، محكوم به طهارت بوده و نماز خواندن با آن صحیح است.
● آیا نماز خواندن در كمر بند چرمی كه از آلمان خریدهام و شك دارم از پوست طبیعی است یا مصنوعی و از پوست حیوان تذكیه شده است یا خیر، اشكال شرعی دارد؟ نمازهائی كه با آن خواندهام چه حكمی دارد؟
▪ اگر شك در این باشد كه آن چرم طبیعی است یا مصنوعی، نماز با آن اشكال ندارد، ولی اگر بعد از احراز چرم طبیعی بودن آن، شك در این باشد كه آیا از حیوانی است كه شرعا ً تذكیه شده یا خیر، نجس نیست ولی نماز با آن باطل است و نمازهای گذشته كه در حال جهل به این حكم خواندهاید قضا ندارد.
● اگر نمازگزار یقین داشته باشد كه نجاستی بر بدن یا لباسش وجود ندارد و نماز بخواند. بعدا معلوم شود كه بدن یا لباس او نجس بوده است. آیا نماز وی باطل است؟ اگر در حین نماز متوجه نجاست شود نماز او چه حكمی دارد؟
▪ اگر اصلا ً علم به نجس بودن لباس یا بدن نداشته باشد و بعد از نماز متوجه آن شود، نماز او صحیح است و اعاده و قضا واجب نیست. ولی اگر در اثناء نماز متوجه آن شود، اگر برای وی ازاله نجاست از بدن یا در آوردن لباس نجس بدون ارتكاب عملی كه منافات با نماز دارد، ممكن باشد باید نجاست بدن را بر طرف یا لباس نجس را از خود دور كند و نماز خود را تكمیل نماید و اگر بر طرف كردن نجاست با حفظ حالت نماز برای او امكان ندارد و وقت هم وسعت دارد، واجب است نماز را قطع كند و با بدن و لباس پاك دوباره بخواند.
● فردی از مقلدین یكی از مراجع، مدت زمانی نماز خود را با پوست حیوانی كه تذكیه آن مشكوك بوده و نماز با آن صحیح نیست، میخوانده است. طبق نظر مرجع تقلید او، اگر جزئی از حیوان حرام گوشت همراه او باشد، احتیاط واجب اعاده آن است، آیا حیوانی كه تذكیه آن مشكوك است، حكم حیوان حرام گوشت را دارد؟
▪ حیوانی كه تذكیه آن مشكوك است، از لحاظ حرمت خوردن گوشت و عدم جواز نماز با پوست آن، در حكم میته است ولی نجس نیست و نمازهای گذشته اگر با جهل به حكم در این باره انجام گرفته است محكوم به صحت است.
● زنی در اثنای نماز متوجه میشود كه مقداری از موهایش پیدا است و فورا ً آن را میپوشاند، آیا نماز خود را باید دوباره بخواند یا خیر؟
▪ تا زمانی كه ظاهر شدن مو عمدی نباشد، اعاده واجب نیست.
● شخصی به علت اضطرار مجبور به تطهیر مخرج بول با سنگ یا چوب و یا هر چیز دیگری میشود و هنگامی كه به منزل مراجعت میكند آن را با آب تطهیر مینماید، آیا باید هنگام نماز لباس زیر خود را عوض كرده یا تطهیر نماید؟
▪ اگر لباس او با رطوبت بول نجس نشده است، تطهیر لباس واجب نیست.
● بكار انداختن بعضی از دستگاههای صنعتی وارداتی با همكاری متخصصین بیگانه امكانپذیر است و آنها از دیدگاه فقه اسلامی كافر و نجس هستند، با توجه به این كه به كار انداختن آن دستگاهها با استفاده از روغن و مواد دیگری كه با دست ریخته میشوند صورت میگیرد، بنابراین پاك بودن آنها امكان ندارد. و همچنین با توجه به این كه لباس و بدن كارگران هنگام كار، با این دستگاهها در تماس است و در وقت نماز فرصت تطهیر لباس و بدن را بطور كامل ندارند، تكلیف آنها نسبت به نماز چیست؟
▪ با احتمال این كه كافری كه اقدام به كاراندازی دستگاهها و وسائل میكند از اهل كتاب باشد كه محكوم به طهارت هستند و یا در هنگام كار دستكش پوشیده باشد، به صرف این كه دستگاه به وسیله كافر راهاندازی شده است، یقین به نجاست حاصل نمیشود و بر فرض یقین به نجاست دستگاه و تماس بدن و لباس كارگران با آن در حین كار، تطهیر بدن برای نماز واجب است و لباس هم باید عوض و یا تطهیر شود.
● اگر نمازگزار دستمال و امثال آن را كه با خون نجس شدهاند حمل كند و یا در جیب خود بگذارد، آیا نماز او باطل است؟
▪ اگر دستمال، بقدری كوچك باشد كه نتوان عورت را با آن پوشاند، همراه بودن آن در نماز اشكال ندارد.
● آیا نماز در لباس معطر به عطرهای امروزی كه حاوی الكل است، صحیح است؟
▪ اگر علم به نجاست آن عطرها نداشته باشد، نماز در لباسهای مذكور اشكال ندارد.
● زنان چه مقدار از بدن خود را باید هنگام نماز بپوشانند؟ آیا پوشیدن لباسهای آستین كوتاه و نپوشیدن جوراب اشكال دارد؟
▪ معیار این است كه تمام بدن به غیر از صورت به مقداری كه شستن آن در وضو واجب است و كف دو دست تا مچ و پاها تا مفصل ساق با لباسی هر چند چادر ایرانی باشد، پوشیده شود.
● آیا بر زنان پوشاندن روی پاها هنگام نماز واجب است؟
▪ پوشاندن پاها تا مفصل ساق واجب نیست.
● آیا پوشاندن كامل چانه هنگام حجاب و در نماز واجب است یا این كه فقط قسمت پا یین آن باید پوشانده شود؟ و آیا وجوب پوشش چانه مقدمه پوشاندن صورت است كه شرعا ً واجب میباشد؟
▪ پوشاندن قسمت پا یین چانه واجب است نه خود آن، زیراچانهجزئی از صورت است.
● آیا حكم صحیح بودن نماز در متنجسی كه كافی برای پوشش عورت محسوب نمیشود، اختصاص به صورت نسیان و جهل نمازگزار به حكم یا موضوع دارد و یإ؛ظض ظظ شامل شبهه حكمیه و موضوعیه هم میشود؟
▪ اختصاص به دو صورت جهل و نسیان ندارد بلكه نماز در متنجسی كه كافی برای پوشش عورت نیست، حتی در صورت علم هم صحیح است.
● آیا وجود مو یا آب دهان گربه در لباس نمازگزار باعث بطلان نماز او میشود؟
▪ بله، موجب بطلان نماز است
منبع : ستاد اقامه نماز
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست