جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
مجله ویستا
پیلینگ با اسید میوه
یکی از کارهایی که در زمینه زیبایی پوست به ویژه پوست صورت انجام میگیرد، لایهبرداری یا پیلینگ است. دانشمندان دانشگاه سنتلویی در ایالت میسوری آمریکا به تازگی دریافتند که لایه برداری با اسید میوه نوع آلفا و بتاهیدروکسی اسید، نتیجه مشابهی دارد. این خبر خوبی برای کسانی است که هم حساساند و هم پیگیر مسایل مراقبتهای زیباییاند. درباره این خبر مطالب دیگری هم وجود دارد که میخوانید.
پیلینگ یا لایهبرداری روش درمانی برای حذف سلولهای مرده سطح پوست و کاهش منافذ، لکههای سطحی، چین و چروک ظریف، جوشهای فعال، آثار جوشهای صورت و هموارتر کردن پوست صورت، گردن و دستها است...
پیلینگ شیمیایی با اسیدهای میوه
از قدیمالایام، بشر برای طراوت بخشیدن و جوانسازی پوست از عصاره میوهها و گیاهان گوناگون استفاده کرده و در حال حاضر، استعمال اسیدهای میوه مانند سیب، لیمو و اسید حاصل از نیشکر با عنوان آلفاهیدورکسی اسید به عنوان لایهبردار و ترمیمکننده و شفافکننده سطح پوست مرسوم شده است. این فرآوردهها با غلظتهای ?? تا ۷۰ درصد از سوی پزشک در جلسات مکرر به فواصل سه تا چهار هفته مورد استفاده قرار میگیرد و نتایج مطلوبی دارد، به علت پوستهریزی سطح پوست و ایجاد زخم سطحی مراقبت از نظر آلودگیها و آفتاب تا ۱۰ روز پس از پیلینگ ضروری است.
▪ پیلینگ فیزیکی
در این روش از دستگاهی به نام میکرودرم ابریژن استفاده میشود که لایهبرداری ظریف و سطحی انجام میدهد. در این روش، پودر نرم کریستال اکسید آلومینیوم در سطح پوست پخش شده و به وسیله دستگاه با مالش و مکش موجب پاکسازی سطح پوست میشود. به این وسیله، کک و مک، منافذ پوست، لکههای سطحی، چین و چروکهای سطحی، اسکارهای ناشی از آفتاب، جوش جوانی، آبلهمرغان و سالک و جراحی تا حدودی حذف میشود. این روش نیاز به تکرار دارد (به طور معمول، چهار تا پنج بار به فاصله یک هفته) روش عمیقتر و موثرتر پیلینگ فیزیکی با لیزر انجام میشود.
لایهبرداری با اسیدهای میوه نوع آلفا و بتاهیدروکسی اسید برای رفع چین و چروکهای بسیار ظریف پوست و جوشهای آکنه یا جای آنها تفاوتی با هم ندارند و تاثیر متوسطی دارند. البته بتا هیدروکسی اسید عوارض کمتری دارد و تاثیر آن بر پوست، بیشتر باقی میماند اما هر دو نوع بهطور مشابهی موجب کاهش ضایعات ناشی از آکنه میشود.
آکنه و اسیدهای میوه
آکنه صورت در میان ۸۵ درصد از افراد ۱۲ تا ۲۴ ساله بسیار شایع است. این خبر برای میلیونها فرد جوانی که به آکنه مبتلا هستند، مسرتبخش است. آنها باید با مشورت با پزشک خود از فرآوردههای متنوعی حاوی آلفا و بتاهیدروکسی اسید استفاده کنند.
آلفاهیدروکسی اسید که گلایکولیک اسید و بتاهیدروکسی اسید که سالیسیلیک اسید نامیده میشود، اغلب برای لایهبرداری ملایم استفاده میشود و پزشکان برای رفع خطوط ریز و چروکهای ظریف و لکهای ناشی از جوش و برخورد نور آفتاب از این مواد استفاده میکنند. این مواد شیمیایی، لایه بسیار ظریفی از پوست را برمیدارد و همین موضوع موجب تولید پوستی جدید، ظریف و صاف میشود.
هر دو نوع اسید میوه از مواد ارگانیک یا آلی به دست میآید. اسید آلفا یا گلایکولیک از عصاره نیشکر، عصاره گوجهفرنگی و شیر ترشیده و اسید بتا یا سالیسیلیک از سالیسین که از عناصر فعال در آسپیرین و درخت بید است، به دست میآید.
▪ نتایج یک تحقیق
در تحقیقی، ۲۰ بیمار مبتلا به ضایعات آکنهای متوسط تا شدید با میانگین سنی ۲۴ که ۱۳ نفرشان زن بودند، بررسی شدند و برای آنان لایهبرداری انجام گرفت. هرکدام از بیماران به مدت شش هفته و هفتهای یک بار تحت عمل لایهبرداری قرار گرفتند و یکی دو ماه پس از آخرین درمان مورد ارزیابی و معاینه برای بررسی نتیجه درمان قرار گرفتند. برای هر فرد، روی یک نیمه صورت، اسید آلفا و روی نیمه دیگر اسید بتا کار میشد تا نتیجه و اثر آن بهتر مقایسه شود. در این مطالعه مشخص شد که لایهبرداری شیمیایی در مدت دو هفته پس از درمان اول، موجب کاهش چشمگیری در ضایعات آکنهای شد و یک ماه پس از آن، ۸۱ درصد از بیماران در طرفی که از اسید بتا استفاده شد و ۷۵ درصد از بیماران در طرفی که از اسید آلفا استفاده شده بود، در رفع ضایعات، بهبود قابل قبولی در زمینه جوشهای آکنه و لک ناشی از آن نشان دادند. در طرفی که از آلفاهیدروکسی اسید استفاده شده بود، ضایعات اضافی به صورت عوارض ناشی از درمان به وجود آمد که از نظر بالینی مهم نبود.
مهمترین عارضه جانبی استفاده از هر دو نوع لایهبرداری که پس از مدتی هم از بین میرفت، قرمزی و پوستهریزی بود که در هنگام استفاده از آلفاهیدروکسی اسید بیشتر بود. دانشمندان به این نتیجه رسیدند که استفاده از هر دو نوع اسیدهای میوه که برای پیلینگ یا لایهبرداری به کار میرود، از اهمیت به سزایی برخوردار است و تاثیر مشابهی دارد. بهتر است با مشورت با پزشکان مجرب در امر درمان و رفع ضایعات پوستی به رفع چین و چروک و جای جوش آکنه اقدام کرد. چون پزشکان با تجربه اغلب طرح درمانی میریزند و براساس آن، در بخشی از کار با استفاده از لایهبرداری که انواع و اقسامی دارد و بر اساس نوع پوست تصمیمگیری میشود، به درمان فرد مبتلا به اینگونه ضایعات میپردازند.
منبع : روزنامه سلامت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست