چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

احکام روابط زن و شوهر


احکام روابط زن و شوهر
●مقدّمه
بشر در جهان امروز بیش از هر برهه ای در طول تاریخ شاهد كثرت اندیشه ها و گرایشات گوناگون انسانی است. افكار و اندیشه هایی كه هر یك مبتنی بر اصولی قراردادی و یا گاه با برداشتهای ناقص از حقائقی آشكار، برای نجات بشریت جعل شده اند.
اگر چه گوناگونی اندیشه ها در طول تاریخ همواره وجود داشته است، امّا آنچه كثرت امروزین اندیشه ها را از دیگر دوران برجسته تر می سازد، وحدت جهت گیری اغلب آنان است. بشر امروز با همه تنوع و اختلافاتی كه با یكدیگر دارند، پا در عرصه ای گذاشته است كه صراحتاً به جنگ با دین در عرصه روابط اجتماعی پرداخته و خود را برترین موجود هستی انگاشته و همه چیز را در جهت رسیدن به امیال و حفظ امنیت خویش جهت دهی می كند؛ اغلب اندیشه های امروزین در عین كثرت و فراوانی كه دارند، همه در این تحلیل كه همه چیز باید به سوی اصالت انسان جهت دهی و ساماندهی گردد، به وحدت رسیده اند.
بشر خود را جای خدا گذاشت و سعی كرد با نفی هرگونه قانون الهی حداقل در عرصه روابط اجتماعی، نظامهای فكری و فرهنگی و سیاسی سكولار را طراحی و ارائه نماید. دست كشیدن از ساحت قدس الهی موجب گردید انسانها با تكیه بر علم محدود خویش، خود را آگاهانه و یا ناآگاهانه اساس و مدار همه قوانین به شمار آورند و بشرِ تشنه حقیقت و معنویت را در لابلای نظریات مختلف و تعارض ها و ضد و نقیض های دروغینِ مدرن، سرگردان سازند، آنچنان كه گم شدن خویش را هم از یاد برد و به جای آنكه به حقیقت ره یابد، حقیقت خود را هم از دست داد؛(غلام را گفت كه آب آرد آب آمد و غلام برد).
این قصه غمبارِ امروزِ دنیای كفر نیست، بلكه سرگذشت همان طغیان شیطان در مقابل فرمان قدسی است كه به گونه ای امروزین و با تعابیری ساخته گی و مدرن، حیاتی دوباره یافته، و خود را در پس شعارهایی چون، آزادی، سعادت، دمكراسی، ... پنهان كرده است. طغیانی كه گاه بصورت ترویج فرهنگ بی بندوباری در روابط اجتماعی خصوصاً میان زنان و مردان در ذیل شعار تساوی حقوق زن و مرد، ظهور و بروز پیدا می كند و گاه بصورت معاهدات بین المللی همچون كنوانسیون زنان و یا گاه به صورت شعار مبارزه با تروریسم خود را نشان می دهد؛ این در حالی است كه بشر توانسته است با در اختیار گرفتن پیشرفته ترین ابزارهای رسانه ای فوق مدرن، دامنه ارتباطات خویش را در حد غیر قابل تصوری گسترش دهد.
در چنین حالتی چنانچه ندای ملكوتی و قدسی الهی به گوش انسانها نرسد و ضمیر خفته آنان را بیدار نكند، حتی اگر هزاران سال سعی و تلاش كند راه به جایی نخواهد برد. در چنین وضعیتی است كه باید بشرِ خسته از هزاران سال دوری از خداوند، درمانده از راه یابی به سوی سعادت، با تمام وجود دستان خود را به سوی آسمان بلند كند و به جای آنكه خود را غنی مطلق بیانگارد، نیازمند مطلق بیابد و با تمسك به تعالیم الهی، او را صدا بزند و باهمه وجودِ خویش ندای (اَین المضطرّ الذی یجاب اذا دعی، اَین صدر الخلایق ذو البرّ والتقوی...) سر دهد. در این هنگام و به یُمن چنین حالتی انسانیتِ غیبت یافته در پس حجابهای تو در تو، برون می آید و به تمامه ظهور می كند و برای از میان رفتن همه رذالتها و جهالتها و انسان مداریها جشن می گیرد.
و چنین می شود كه بشر لیاقت قدم گذاردن به بارگاه رؤیت (او) را می یابد. كمال را در بندگی و راه را در سلوك صراط امامان می بیند.
روابط خود با دیگران را آنگونه كه آنان فرموده اند شكل می دهد و خود را برای جهادی بزرگ بر علیه هرگونه خواهش غیر شرعی آماده می سازد.
بدین سبب هرگونه تلاشی در جهت اصلاح روابط فردی و اجتماعی انسانها آنگونه كه شارع مقدس می خواهد، می تواند بشر را در رسیدن به سعادت دنیوی و اخروی كمك شایانی نماید.
بر همین اساس و با عنایات و توفیقات حضرت ولی عصر(عج)، فتاوا و نظرات برخی از مراجع عظام درباره روابط زنان و مردان كه از گسترده ترین مناسبتهای اجتماعی به شمار می آید، گردآوری شد.
این مجموعه كه ابتدائاً با فتاوای حضرات آیات عظام، امام خمینی، گلپایگانی و اراكی قدس سرهم منتشر شد، در سال ۱۳۷۸ در چاپ هفدهم با اضافه شدن فتاوای برخی دیگر از مراجع عظام مورد توجه بیشتری واقع شد.
و اكنون با توجه به كثرت نیاز مردم، خصوصاً جوانان عزیز و درخواست بسیاری از مخاطبان مبنی بر اضافه نمودن فتاوای مقام معظم رهبری حضرت آیت اللّه العظمی خامنه ای مدظله، فتاوای معظّم له نیز به این مجموعه اضافه گردید.
▪ در اینجا بیان چند نكته لازم و ضروری است:.
این مجموعه در چاپ بیست وپنجم، با توجه به تغییر فتاوای برخی از مراجع عظام و همچنین با تكمیل نظرات آنان نسبت به كلیه مطالب، با دقت بازبینی و تكمیل گردیده است.
فتاوا و نظرات مقام معظم رهبری، با توجه به كسب اجازه از دفتر معظم له و با نظارت مستقیم آن دفتر در تأیید فتاوا و نظرات ایشان، به این مجموعه اضافه شده است.
بعلت اضافه شدن برخی استفتائات جدید ممكن است شماره های برخی از مسائل و یا سؤالات در این چاپ اندك تغییری كرده باشد، اما این بدین معنا نیست كه مطلبی از چاپهای قبلی حذف شده باشد.
امید است این مجموعه بتواند همچنان راهگشای مؤمنان باشد، و مشتاقان بر پایی حكومت جهانی حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه، با رعایت دستورات نورانی اسلام، زمینه ساز ظهور حضرتش باشند.
بدینوسیله از كلیه كسانی كه ما را در تكمیل این مجموعه یاری نموده اند كمال تشكر و قدردانی می گردد.
سید محمد مسعود معصومی.
منبع : بلاغ


همچنین مشاهده کنید