سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

به عمل کار برآید


به عمل کار برآید
۲ سال از شروع به حرکت دولت عدالت و مهرورزی به سکان‌داری دکتر احمدی نژاد گذشت و اینک فرصت خوبی فراهم گردیده تا موافقان و مخالفان مرام نهمین دولت منتخب ملت، از دریچه‌ی انصاف و راستی به بررسی کارنامه دو ساله‌ی این دولت بنگرند.
دولت نهم با درایت و تیزبینی رئیس جمهور محبوب و استفاده از همه‌ی ظرفیت‌های موجود در کشور، با انجام اقدامات ثمربخش در حوزه‌های مختلف تحولی بی‌نظیر در کشور پدید آورده و بدیهی است با همین سرعت در عمران و آبادی کشور، می‌توان در کوتاه مدت برای کشورهای اطراف و در مرحله‌ی بعد برای سایر ملت‌ها الگوی موفقی از کشورداری اسلامی معرفی کرد؛ از همین روست که رئیس جمهور در ۱۰/۶/۸۶ گفت: «این سند [سند چشم‌انداز] موقعیت ایران را در ۲۰ سال آینده معلوم کرده ولی اعتقاد بنده بر این است که تنظیم‌کنندگان آن به توانمندی‌های ملت ایران واقف نبودند و ما در زمانی کمتر از این می‌توانیم به آن دست یابیم.»
همگان اذعان دارند که در ۲ سال پیش حجمی شگفت‌آور و بی‌سابقه از تبلیغات، فحاشی و تخریب علیه عملکرد دولت، در بسیاری از رسانه‌ها (از رادیو و تلویزیون تا روزنامه‌ها و خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های اینترنتی) جریان داشته است و مخالفان، با سوء استفاده از خویشتنداری و بزرگ‌منشی دولت و در فضای امن رسانه‌ای بوجود آمده توسط همین دولت، بی‌وقفه علیه آن تیتر ‌ساختند و در مخالفتش می‌تاختند.
در مدت ۲ سال فعالیت دولت نهم، دولتمردان و مسوولان عمل‌گرا بر خلاف دولت گذشته، فارغ از هیاهو و جنجال‌های بیهوده خبری و رسانه‌ای به خدمت‌رسانی مشغول بودند و رسالت عظیم خود را در محرومیت‌زدایی و پیشرفت کشور می‌دانستند. لیکن پس از رهنمودهای مقام معظم رهبری در لزوم تلاش بیشتر دولت در عرصه‌ی اطلاع‌رسانی، دولت و دستگاه‌های اجرایی اقدام به آگاه‌سازی بیش از پیش مردم از جزئیات اقدامات صورت گرفته در دو سال گذشته نمودند و در نتیجه‌ی فعالیت دو چندان شورای اطلاع‌رسانی دولت و سایر مسوولان در عرصه‌ی خبر، گزارش‌هایی از عملکرد دولت و نهادهای دولتی منتشر شد که غبار رسوایی و شرمساری بر چهره‌ی رسانه‌های مخالف نشاند و ثابت کرد که با عمل و سخت‌کوشی کار توسعه‌ی اقتصادی و سیاسی کشور برآید نه با شعارپردازی و جنجال رسانه‌ای!
گرچه بیان جزء جزء این کارنامه پر افتخار بسی فراتر از این فرصت است و در گزارش‌های موصوف به طور مبسوط به کارهای بی‌نظیر صورت گرفته شده در ۲ سال عمر دولت و نیز برنامه‌های آینده دولت پرداخته شده است. با این وجود، به دلیل استمرار دروغ‌پردازی و سیاه‌نمایی برخی رسانه‌های به اصطلاح منتقد(!) داخلی اشاره به برخی خدمات دولت ضروری می‌نماید.
اصرار مخالفان دیپلماسی فعال و پرسش‌گر دولت بر منزوی شدن جمهوری اسلامی در ۲ سال گذشته در حالیست که حضور فعال ایران اسلامی در عرصه‌ی بین‌المللی با پرچم آزادی و عدالت‌خواهی، موجب پذیرش عضویت جمهوری اسلامی ایران در ‌٢١ سازمان منطقه‌ای و بین‌‌المللی و زمینه‌سازی عضویت در ‌٩ سازمان دیگر، تصویب عضویت ناظر ایران در سازمان جهانی تجارت(WTO)، عضویت ناظر جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری‌های شانگ‌های و کسب ‌١١ مورد مناصب مدیریتی و سیاسی در مجامع بین‌المللی و همچنین عضویت ناظر جمهوری اسلامی ایران در سارک و نیز عضویت در اکواس (جامعه اقتصادی دولت‌های غرب آفریقا) شده است.
از سوی دیگر سفرهای مؤثر و برنامه‌ریزی شده‌ی رئیس جمهور به کشورهای مختلف و حجم توافق‌نامه‌های انجام شده با کشورهای منطقه و فرا منطقه، تأثیرگذاری بر معیار‌های حقوق بشری در سطح بین‌المللی و تلاش در جهت اصلاح دیدگاه کشور‌ها در خصوص وضعیت حقوق بشر در ایران در ۲ سال گذشته غیر قابل انکار است.
همچنین بر خلاف ادعای منتقدان مبنی بر تأثیرگذاری تحریم‌ها در جذب سرمایه‌گذاری خارجی، با وجود فشارهای شدید بین‌المللی، سال ۸۵ با رشد ‌٩/١ درصدی در سرمایه‌گذاری در بخش نفت کشور (‌١٤/٧ میلیارد دلار)، یکی از درخشان‌ترین سال‌های جذب سرمایه‌گذاری در حوزه نفت بود.
در حوزه‌ی انرژی هسته‌ای نیز در حالیکه تا قبل از آغاز به کار دولت نهم کلیه فعالیت‌های هسته‌ای کشور به حالت تعلیق درآمده بود ولی امروز به لطف پروردگار متعال و رهبری داهیانه مقام عظمای ولایت و با جدیت و پیگیری دولت کریمه، ایران (بدون اینکه هیچ امتیازی بدهد) با دستیابی به فن آوری صلح‌آمیز هسته‌ای وارد باشگاه دارندگان این دانش مهم و استراتژیک شده و به بیان رئیس جمهور محترم کار تمام شده است و این امر بدست نیامده است مگر با ساعت‌ها گفتگو و رایزنی در عرصه‌ی بین‌المللی از آژانس انرژی اتمی گرفته تا اتحادیه اروپا و کشورهای جنبش عدم تعهد و ... و حل و فصل ابهاماتی که توسط برخی مسوولان دولت‌های گذشته و وابستگان آنها در پرونده‌ی هسته ای ایران بوجود آمده بود (که اخیراً کوس رسوایی و وطن‌فروشی برخی از آن خائنان به انقلاب و ملت نیز به صدا درآمده است).
اقدام شجاعانه‌ی دیگر دولت که بارها مورد تقدیر رهبر فرزانه انقلاب نیز قرار گرفته، کنترل مصرف سوخت و سهمیه‌بندی بنزین است که از جهت حفظ منابع کشور، غلبه بر قاچاق بنزین و جلوگیری از روند غلطی که چند ۱۰ سال بر کشور حاکم بود، قابل ملاحظه است. در حالی که از سال ۷۰ همواره بحث کنترل و ساماندهی مصرف سوخت در کشور مطرح بود. با این‌حال کسی جرأت انجام چنین کاری نداشت اما دولت نهم با شجاعت و درایت، این اقدام تاریخی و انقلابی را انجام داد.
در حوزه‌ی اقتصاد نیز در حالی‌که میانگین رشد اقتصادی جهان در ۵ سال گذشته ۸/۲ درصد بوده است، نرخ رشد اقتصادی ایران در سال ۸۵ رقم ۶ درصد بوده و در مقایسه با دولت قبل، میانگین نرخ رشد در دو سال اول دولت نهم از دو سال آخر دولت هشتم بیشتر است و دولت همچنان مصمم است که رشد اقتصادی را بالاتر ببرد. همچنین علاوه بر رشد ۴۰ درصدی صادرات غیر نفتی (در سال ۸۴ به ۶/۷ میلیارد دلار و در سال ۸۵ به ۲/۱۶ میلیارد دلار) و کاهش چشمگیر کسری تراز تجاری غیر نفتی کشور در سال گذشته و کاهش واردات به کشور، دولت با توزیع عادلانه‌ی اعتبارات دولتی و نیز منابع بانکی در سطح استان‌ها، برنامه‌ریزی مدون و کارشناسی شده‌ای برای رشد و تعالی کلیه مناطق کشور از طریق مصوبات سفرهای استانی (که در چارچوب قانون بودجه‌ی کشور در مسیر برنامه چهارم و سند چشم‌انداز تهیه و تصویب شده‌اند) تهیه کرده که بخش اعظم آن (بیش از ۷۲ درصد) اجرایی شده است.
در همین حال دولت نهم با التزام به کوچک کردن پیکر دولت و واگذاری امور به مردم، ضمن اجرای طرح توزیع سهام عدالت بین ۵ میلیون خانوار، اقدام به واگذاری سهام شرکت‌های دولتی به ارزش ۳ هزار و ۷۰ میلیارد تومان نموده است که دو هزار میلیارد تومان از سهام یاد شده از طریق سهام عدالت و یک هزار میلیارد تومان نیز توسط بورس در اختیار مردم قرار گرفته است.
در هفته دولت شاهد افتتاح طرح‌های فراوان و بی‌سابقه عمرانی و زیربنایی شهری و روستایی از قبیل طرح‌های پتروشیمی، صنایع برق و فولاد؛ بهره برداری از ۴۵۳۹‬ طرح مخابراتی به طور همزمان در سراسر کشور، توسعه‌ی شهرک‌ها و خوشه‌های صنعتی و تولیدی، انتقال آب آشامیدنی و برق، گازرسانی به مناطق شهری و روستایی و ایستگاه‌های تقویت فشار، اجرایی شدن پنجاه و پنج پروژه عمرانی راه، بهسازی جاده‌های موجود، پروژه‌های روشنایی و توسعه‌ی چشمگیر بخش راهداری با اعتباری بالغ بر ۷۴۵ میلیارد و ۸۸۳ میلیون ریال بودیم. همچنین بهره‌برداری از طرح‌های فراوان در بخش کشاورزی و دامداری و صنایع تبدیلی و تکمیلی وابسته با سرمایه‌گذاری ۵۵ هزار میلیارد ریال در کل کشور، توسعه‌ی صنایع خودروسازی، صدها طرح مدرسه‌سازی و تجهیز مدارس، طرح‌های توسعه‌ی دانشگاهی، ورزشی، بیمارستانی و درمانی و نیز آغاز به اجرای بسیاری طرح‌های دیگر از جمله اقدامات دولت خدمتگزار در این مدت بوده است.
البته این اول راه است و مجموعه‌ی دولت نهم و همه‌ی وفاداران به آرمان‌های اسلام و انقلاب با خستگی‌ناپذیری، مدوامت، اخلاص، ایثار، پیگیری و هوش و نشاط (که مشخصه‌ی منتظران ظهور حضرت بقیه‌ا... الاعظم (روحی فداه) می‌باشد)، مصمم‌تر از گذشته در راه اعتلای اسلام و ایران گام بر می‌دارند.
هر آنچه گفته شد و در سایر نوشتارها و در گزارش های منتشر شده و منتشر نشده‌ی دولت نیز آمده حکایت خدمتگزاری دولت مکتبی برآمده از آراء ملتی است که سالها بی‌توجهی و اهمال متولیان توسعه‌ی کشور را صبورانه تحمل کردند و انصاف نیست رسانه‌ها، اینک که مردم طعم شیرین عدالت و مهروزی و پیشرفت را می‌چشند به دروغ‌پردازی و سیاه‌نمایی عملکرد دولت بپردازند بلکه از کلیه منتقدان دولت که حقیقتاً خواهان رشد و تعالی کشور هستند صمیمانه دعوت می‌کنیم ضمن رعایت اخلاق حرفه‌ای، با بررسی کارشناسی و منصفانه، به طور مکتوب به نقد عملکرد دولت بنشینیم تا ضمن تأکید بر نقاط قوت دولت، بتوانیم بر کاستی‌ها غلبه کنیم.
منبع : رجا نیوز