جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

این ده نفر


این ده نفر
۱) باراک اوباما
نامزد سیاهپوست دموکرات ها در نظرسنجی ها نزدیک به پنج درصد از جان مک کین نامزد جمهوریخواهان پیش است و این یعنی او در انتخابات ریاست جمهوری امریکا که چیزی حدود سه ماه دیگر برگزار می شود شانس خوبی دارد.اوباما این هفته در کنار مک کین در یک گردهمایی مذهبی شرکت کرد. این برای اولین بار بود که این دو نامزد در کنار هم قرار می گرفتند. این دو برای جلب حمایت رای دهندگان مسیحی اوانجلیست به کلیسایی در ایالت کالیفرنیا رفتند و در آنجا با ریک وارن کشیش مشهور اوانجلیست گفت وگو کردند. پیش از حضور این دو هم هفته نامه مشهور تایم عکس روی جلد خود را به ریک وارن اختصاص داد و نوشت حمایت این کلیسا از هر کدام از نامزدهای انتخابات می تواند به او کمک کند در انتخابات پیروز شود، چرا که طبق نظرسنجی ها ۲۵ درصد از رای دهندگان امریکایی اوانجلیست هستند و بسیاری از آنها مخالف سقط جنین و ازدواج همجنس گرایان هستند. برای همین ۸۰ درصد از اوانجلیست ها در انتخابات سال ۲۰۰۴ به جرج بوش رای دادند.در دیدار روز شنبه باراک اوباما گفت مخالف سقط جنین نیست، ولی می کوشد تعداد آن را کاهش دهد و نیز گفت با ازدواج همجنس گرایان مخالف است. این در حالی بود که مک کین مخالفت خود را با هر دو موضوع اعلام کرد. از نکات جالب این دو دیدار اعترافات دو نامزد بود. اوباما در اعترافی جنجالی گفت یکی از مهم ترین شکست های اخلاقی در زندگی اش استفاده از مواد مخدر آن هم در دوره نوجوانی بوده است. البته این اعتراف تاثیری در آرای او نداشته است چرا که خیلی ها این نوع گفته های اوباما را نشانه صداقتش می دانند. او قرار است هفته آینده معاون اولش را از میان این گزینه ها معرفی کند. تیم کاین فرماندار ایالت ویرجینیا یکی از مهم ترین گزینه هاست که شانس بیشتری از هیلاری کلینتون، کاتلین سبلیوس، سم نان و جان کری دارد. البته نظرسنجی ها می گوید انتخاب هیلاری کلینتون نزدیک به ۱۵ درصد رای اوباما را در میان دموکرات ها افزایش می دهد. اینک باید منتظر نشست و دید نامزد دموکرات ها چه تصمیمی می گیرد.
۲) اسفندیار رحیم مشایی
در شرایطی که هنوز تب مدرک علی کردان نخوابیده است، سخنان هفته گذشته اسفندیار رحیم مشایی آنقدر بحث برانگیز شده که از آیت الله مکارم شیرازی تا حسین شریعتمداری از رئیس جمهور خواسته اند رحیم مشایی را از معاونت ریاست جمهوری برکنار کند. در مقابل محمود احمدی نژاد نه تنها به این انتقادات و سایر انتقادات دیگر گوش نداد بلکه رحیم مشایی را چه در سفر ترکیه و چه در پرتاب ماهواره سفیر به همراه برد و کنار خود نشاند تا مثل همیشه ثابت کند حرف، حرف خودش است. اسفندیار رحیم مشایی این هفته در سفر احمدی نژاد به ترکیه همه جا کنار او بود و حتی در مذاکره با سران ترک هم به عنوان نفر اول کنار رئیس جمهور ایران می نشست؛ انگار او وزیر امور خارجه ایران است و این در حالی بود که منوچهر متکی در این مذاکرات به فاصله سه یا چهار نفری از احمدی نژاد می نشست. البته یادمان است که سال گذشته شایعه شده بود اسفندیار رحیم مشایی جانشین منوچهر متکی می شود و حالا هم مثل اینکه رحیم مشایی از نگاه محمود احمدی نژاد واقعاً وزیر امور خارجه ایران است.
۳) حمید مولانا
سرانجام یکی دیگر از کیهانی های مشهور هم به محمود احمدی نژاد پیوست. رئیس جمهور سه شنبه در حکمی حمید مولانا ستون نویس مشهور روزنامه کیهان را به عنوان مشاور خویش برگزید. مولانا که سال ها در امریکا زندگی کرده و از دانشگاه نورت وسترن شیکاگو دکترای علوم سیاسی و روابط بین الملل گرفته اولین بار هنگام مصاحبه احمدی نژاد با مایک والاس از شبکه CBS در پشت صحنه مصاحبه دیده شد. خیلی ها آن روز می گفتند سخنان احمدی نژاد را مولانا نوشته است و حین مصاحبه هم او بوده که به رئیس جمهور ایران مشورت می داده است و حالا رئیس جمهور، مولانا را به کار گرفته تا از مشورت های او در صحنه بین المللی استفاده کند. شما هم برای اینکه با آرای آقای مولانا بیشتر آشنا شوید، کافی است به آرشیو روزنامه کیهان مراجعه کنید و صفحات آخر این روزنامه را ورق بزنید. مشاور رئیس جمهور سال هاست که در این صفحه می نویسد.
۴) محمد علی آبادی
نتایج بد کاروان ایران در المپیک سبب شده خیلی ها رئیس سازمان ورزش را مقصر اصلی ناکامی ها بدانند. حذف شدن حمید سوریان و احسان حدادی شانس های اصلی مدال طلا سبب شده خیلی ها از رئیس جمهور بخواهند پس از پایان المپیک رئیس سازمان ورزش را تغییر بدهد؛ رئیسی که با خوش خیالی از آمادگی ایران برای میزبانی المپیک حرف زد، غافل از اینکه ورزشکارانش هنوز برای رقابت با ورزشکاران نه چندان مطرح دنیا هم آماده نیستند. در این باره شنیده می شود که سیدمحمد هاشمی یکی از گزینه های جانشینی علی آبادی است. البته باز هم باید نشست و دید هادی ساعی در آخرین روز المپیک چگونه نتیجه می گیرد. اگر نماینده اصلاح طلبان در شورای شهر تهران بتواند در روز آخر طلا بگیرد، به احتمال فراوان علی آبادی هم با توجیه شکست ها که دولت نهمی ها استادش هستند بر کرسی ریاستش باقی می ماند.
۵) احمد توکلی
احمد توکلی از اقدامات دولت نهم و نیز دادستانی تهران عصبانی است. او که به عنوان جدی ترین منتقد علی کردان شناخته می شود، هفته گذشته در شرایطی سایت الف غکه نزدیکانش راه اندازی کرده بودندف را فیلتر شده دید که این سایت می کوشید جعلی بودن مدرک دکترای افتخاری کردان را به اثبات برساند، اما پس از فیلتر شدن این سایت توکلی با انتقاد از سعید مرتضوی دادستان تهران گفت دولت نهم پاسخی برای انتقاداتش نداشته است. درباره احمد توکلی اما مهم ترین خبر حاکی از این است که او به احتمال فراوان در انتخابات آینده ریاست جمهوری شرکت می کند. او که پیش از این در انتخابات دور دوم ریاست جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی و سیدمحمد خاتمی شرکت کرده است، این بار هم می خواهد در انتخابات دور دوم محمود احمدی نژاد شرکت کند، با این تفاوت که خیلی ها وضعیت محمود احمدی نژاد را شکننده تر از هاشمی رفسنجانی و سیدمحمد خاتمی می دانند و می گویند رقیب احمدی نژاد در انتخابات آینده شانس بیشتری نسبت به رئیس جمهور کنونی دارد و برای همین است که استراتژی رقیبان احمدی نژاد این است که هر کدام خودشان را به عنوان گزینه مقابل احمدی نژاد مطرح کنند. احمد توکلی هم یکی از این رقیبان است که آماده شده تا در صورت نیامدن سیدمحمد خاتمی با حمایت ایثارگران راهی انتخابات آینده شود.
۶) حسین مرعشی
سرانجام حزب کارگزاران هم از نامزدی سیدمحمد خاتمی حمایت کرد و بدین ترتیب سه ضلع اصلی اصلاح طلبان (جبهه مشارکت، سازمان مجاهدین انقلاب و کارگزاران) از رئیس جمهور سابق ایران دعوت کردند تا در انتخابات آینده شرکت کند. حسین مرعشی سخنگوی حزب کارگزاران هفته گذشته در شرایطی از حمایت حزب کارگزاران از سیدمحمد خاتمی پرده برداشت که یکی از شعارهای اصلی اصلاح طلبان را برای انتخابات آینده رو کرد. این شعار «حضور ۴۰ میلیونی» است. مرعشی و یارانش برای این حضور ۴۰ میلیونی را مطرح کرده اند که می دانند سیدمحمد خاتمی پتانسیل این را دارد که درصد بالایی از این ۴۰ میلیون را جذب کند و بدین ترتیب در دور اول رئیس جمهور ایران شود. حضور ۴۰میلیون نفر همچنین درصد سلامت انتخابات را هم بالا می برد. می گویند این حضور ۴۰ میلیونی بخش دومی هم دارد و شنیده می شود این بخش دوم رای ۳۰ میلیونی است، یعنی شعار حسین مرعشی و کارگزاران این است؛ «حضور ۴۰ میلیونی، رای ۳۰ میلیونی برای نامزد اصلاح طلبان.»
۷) عباس کیارستمی
اگر چه عباس کیارستمی سال هاست از عرصه فیلم کوتاه فاصله گرفته و دیگر فیلم کوتاه نمی سازد اما در اولین جشن مستقل فیلم کوتاه ایران او جام جهان نمای جشن فیلم کوتاه سینمای ایران را دریافت کرد.جالب اینکه کیارستمی بعد از دریافت این جایزه که با دو ورقه برنزی و به خط میخی برگرفته از منشور کوروش تزیین شده بود، گفت که قصد داشته جایزه را به بازیگر فیلم «نان و کوچه» اهدا کند اما خوشحال است که او به تهران نرسیده و این جایزه زیبا پیش خودش مانده است.عباس کیارستمی که این روزها کتاب سعدی اش به چاپ سوم هم رسیده، منتظر چاپ کتاب خیام و بعد شمس تبریزی و نیما یوشیج است.در کنار اینها فیلم «شیرین» او هم که انتظار حضورش در جشنواره کن می رفت، در بخش خارج از مسابقه ونیز نمایش داده خواهد شد. کیارستمی دو سه سالی است که قصد ساخت فیلم «رونوشت برابر اصل» با بازی ژولیت بینوش را دارد اما تاکنون چندین بار تولید این فیلم به تعویق افتاده است.گفته می شود او در سال آینده میلادی بالاخره این فیلم را در فرانسه جلوی دوربین خواهد برد.
۸) مایکل فلپس
مایکل فلپس که برای مسابقات المپیک پکن ترم آخر تحصیل در رشته مدیریت بازرگانی دانشگاه میشیگان را مرخصی گرفت، توانست یک رکورد جاودانه در تاریخ مسابقات المپیک ثبت کند. او در المپیک ۲۰۰۴ آتن با کسب شش مدال طلا و دو برنز یکی از برترین ورزشکاران تاریخ مسابقات لقب گرفته بود، در المپیک ۲۰۰۸ پکن با کسب هشت مدال طلا نه تنها رکورد تعداد طلا در یک دوره المپیک را شکست که حتی با ۱۴ طلا و دو برنز پرافتخارترین ورزشکار تاریخ المپیک شد. او با این آمار بالاتر از مارک اسپیتز شناگر امریکا ایستاد که در مجموع یازده طلا در المپیک گرفته بود. البته فلپس پیش از آغاز المپیک با گذاشتن سبیلی شبیه به سبیل مارک اسپیتز همه را به یاد او انداخته بود. البته فلپس شانس دارد که در المپیک ۲۰۱۲ لندن آمار خودش را بالاتر ببرد. گاردین یک روز پس از هشتمین طلای فلپس فاش کرد او با رژیم غذایی عجیبش روزانه ۱۲ هزار کیلوکالری غذا می خورد. از سوی دیگر هم پیش بینی شده با این اتفاقات درآمد سالیانه او به ۳۰ میلیون دلار برسد. این رقم برای شناگری که تنها ۲۲ سال سن دارد، واقعاً رویایی است.
۹) مراد محمدی
پس از گذشت یازده روز از آغاز المپیک در فاصله پنج روز مانده به پایان المپیک، بالاخره طلسم ناکامی کاروان ورزشی ایران در المپیک شکست و ششصد و یکمین مدال المپیک پکن به مراد محمدی رسید. البته کشتی گیر ساروی ایران باید بابت اینکه برای اولین مرتبه در مسابقات کشتی المپیک دو مدال برنز توزیع می شد، از سران فیلا ممنون باشد، چراکه اگر به سبک سنتی تنها یک برنز اهدا می شد او اینقدر راحت به مدال نمی رسید. او تنها با سه پیروزی و البته یک شکست به این مدال رسید و جالب اینکه با برنز مراد دست کم نگرانی کاروان ورزشی ایران بابت بازگشت به تهران بدون کسب مدال برطرف شد؛ اتفاقی که در تاریخ حضور ایران در مسابقات المپیک فاجعه به حساب می آمد. مراد که قطعاً مثل کشتی گیران دیگر ساری، کشتی را از سالن سیدرسول حسینی آغاز کرده، سابقه کسب مدال طلای مسابقات جهانی ۲۰۰۶ را هم دارد و حالا با این برنز نام خودش را در لیست المپیکی های تاریخ ثبت کرده.
۱۰) حامد حدادی
حامد حدادی سنتر ۲۱۸ سانتیمتری تیم ملی بسکتبال ایران حتی پیش از آغاز مسابقات المپیک هم چهره خبرسازی بود. او پس از یائومینگ ۲۲۶ سانتیمتری دومین ورزشکار بلندقد المپیک ۲۰۰۸ پکن بود، اما پس از اولین بازی ایران تمام تماشاگران سالن هجده هزار نفری مسابقات فهمیدند سنتر ایرانی تکنیک خوبی هم دارد. او با اینکه همراه با تیم ملی ایران پنج شکست پشت سر هم را تجربه کرد، اما آنقدر نمایش خوبی داشت که پس از پایان مسابقات گروهی بهترین ریباندکننده المپیک شد. او با میانگین ۳/۱۱ ریباند در هر مسابقه حتی از یائومینگ هم بالاتر ایستاد که جلوی چشم تماشاگران چینی نتوانست رکوردی بهتر از ۸/۹ ریباند در هر مسابقه را ثبت کند. البته در حاشیه مسابقات بسکتبال هم حامد حدادی با پیشنهاد رسمی ممفیس و هیوستون از NBA مواجه شد ولی تنها دو روز پس از انتشار خبر پیشنهاد آنها به بسکتبالیست ایرانی، دفتر حقوقی لیگ NBA خبر داد، به خاطر تحریم های چند ماه گذشته دولت ایران، تیم های NBA حق ندارد با بسکتبالیست های ایرانی قرارداد امضا کنند.
منبع : روزنامه اعتماد