دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

دعای تنبلها مستجاب نمی‌شود!!


دعای تنبلها مستجاب نمی‌شود!!
از این روست كه وقتی خداوند توان بدست آوردن چیزی را به كسی داده، دیگر اعتنائی به دعای او مبنی بر اینكه "خدایا فلان چیز را به من بده" نمی كند چرا كه شخص اگر زحمت بكشد وبه خود تكانی دهد، همه مقدمات برای دست‌یابی به خواسته‌اش فراهم است.
البته آنچه گفته آمد را نباید اینگونه انگاشت كه در آنچه از دستمان برمی‌آید دیگر خدا را كاری نداشته باشیم، بلكه مراد این است كه تا توانِ بدست آوردن چیزی مهیاست دیگر چشم به آسمان دوختن و منتظر فرشته‌ی نجات بودن، بیهوده بوده و جز از سر تنبلی نیست.
دعا راه میانبری برای رسیدن به خواسته‌ها، و دری برای گریخت از تلاش و فعالیت نیست، بلكه ریسمانی است آویخته از آسمان، برای یاری جستن از عرشیان، در مسیر پر پیچ و تاب زیستن
باید در این موراد از جای خو برخاسته و دعای خود را برای همرای و توفیق در آنچه به سوی آنیم قرار دهیم، چون نباید فراموشمان شود كه ما از خود هیچ قدرت و استقلالی نداریم و اكنون نیز كه در خود قدرت انجام كاری را می‌بینیم باید مدام از خدا بخواهیم كه پشتیبانمان باشد و توانمان را مستدام گرداند.
جمله معروف و حكیمانه‌ی " از تو حركت، از خدا بركت" MP۳ شده‌ی این دو نكته‌ایست كه بیان شد.
توجه كنید: "از تو حركت" یعنی اینكه نخواب و چشم به آسمان ندوز؛
و "از خدا بركت" یعنی اینكه همه چیز دست خداست لذا برای موفقیت خود و بركت یافتن كارت دعا كن.
البته خودِ "از جا برخاستن" را می‌توان اولین دعا برای موفقیت دانست به این معنا كه خدایا همانگونه كه مقدر فرمودر من تلاش خود را آغاز كردم، تو نیز توفیقت را همراه من ساز حال بر این نكته چاشنی‌ِ "بسم الله" را نیز بزنید آنگاه خواهید دید كه چه حركت شیرینی را شروع كرده‌اید.
جمله معروف و حكیمانه‌ی " از تو حركت، از خدا بركت" MP۳ شده‌ی این دو نكته‌ایست كه بیان شد
اكنون برای آنكه حرفهایم بر جانتان بنشیند و كامتان شیرین شود، كلامی زیبا و درس آموز، از پیامبر اكرم -كه درود و سلام خداوند برو و خاندان پاكش باد- نثارتان می‌كنم:
امام صادق علیه السلام از پیامبر اكرم نقل می‌كنند كه آن جناب فرمودند: "دعای پنج نفر مستجاب نمی شود:
... و كسی كه از كنار دیواری كج، كه درحال ریزش است می‌گذرد و به جای آنكه بر سرعت خود بیافزاید تا جان خود را برهاند، از خدا می‌خواهد كه او را از ریزش آوار مصون دارد.
و كسی كه به دیگری مالی را قرض داده بدون آنكه بر آن شاهدی بگیرد [با آنكه خدا سفارش به گرفتن شاهد كرده ‌است تا بتوان مال خو را استیفا كند و اكنون كه قرض گیرنده بدهی‌اش را پس نمی‌دهد دعا می‌كند كه خدایا مالم را به من برگردان.
و كسی كه در خانه‌ی خود نشسته است و می‌گوید "خدایا روزیم برسان"، بی‌آنكه به دنبال آن رود".
در نهایتِ این گفتگو، شما را به این نتیجه فرا می‌خوانم كه "دعا راه میانبری برای رسیدن به خواسته‌ها، و دری برای گریخت از تلاش و فعالیت نیست، بلكه ریسمانی است آویخته از آسمان، برای یاری جستن از عرشیان، در مسیر پر پیچ و تاب زیستن.
متن روایت :
عَن أَبِی عَبدِ اللهِ عَلیهِ السلام قَالَ: قَالَ رَسولُ اللهِ صَلَی اللهُ عَلَیهِ وَ آلهِ: خَمسَهٌٔ لا یُستَجابُ لَهُم: رَجُلٌ جَعَلَ اللهُ بِیَدِهِ طَلاقَ امرَأتِهِ فَهِیَ تُؤذِیهِ وَ عِندَهُ مَا یُعطِیهَا وَ لَم یَخلِ سَبِیلَهَا وَ رَجُلٌ أَبَقَ مَملُوكُهُ ثَلاث مَرِّات وَ لَم یَبِعهُ، وَ رَجُلٌ مَرَّ بحائِطٍ مَائِلٍ وَ هُوَ یَقبَلُ إلَیهِ وَ لَم یَسرَع المَشیَ حَتی سَقَطَ عَلَیهِ، وَ رَجُلٌ أَقرَضَ رَجُلا مَالا فَلَم یَشهَد عَلَیهِ، وَ رَجُلٌ جَلَسَ فِی بَیتِهِ وَ قَالَ "اللهُمَ ارُزقِنی" وَ لَم یَطلُبُ.۱
حسین عسگری
منبع : تبیان