شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا
مشکل گلزنی فرانسه در جام جهانی
تیم ملی فرانسه همواره یكی از تیم های برجسته و مطرح در فوتبال جهان و جام جهانی بوده است.این تیم در جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان در گروه G با سوئیس، توگو و كره جنوبی همگروه است و با توجه به موقعیت این سه تیم در فوتبال جهان، شانس صعود فرانسه به مرحله بعدی زیاد است.
فرانسه ناكام بزرگ جام جهانی ۲۰۰۲ بود، این تیم بعد از این كه دو قهرمانی پیاپی در جام جهانی ۹۸ و ۲۰۰۰ جام ملت های اروپا به دست آورد قدم به این آوردگاه گذاشت، اما با توجه به حضور ستارگانی چون زیدان، هانری، ترزگه، ویه را و... در همان دور مقدماتی حذف شد.
البته حذف فرانسه در حالی رخ داد كه این تیم علیرغم برخورداری از تعدادی زیادی بازیكنان زبده بدون این كه بتواند در جام جهانی ۲۰۰۲ گلی بزند از جام كنار برود.
فرانسه در بازی های مقدماتی ۲۰۰۶ نیز در خط حمله با مشكلاتی روبه رو بود . اكنون كه این تیم قرار است در جام جهانی ۲۰۰۶ حضور یابد بزرگترین دغدغه «دومنش» -مربی فرانسه- تركیب خط حمله این تیم می باشد. مهاجمان فرانسه در باشگاه های خود مهاجمانی طراز اول هستند اما در تیم ملی كارایی لازم را ندارند.
ریموند دومنش با هشدار به بازیكنان خود بیان داشت: «در سال ،۲۰۰۲ بهترین مهاجمان را در لیگ قهرمانی انگلیس و ایتالیا داشتیم. ولی در جام جهانی یك گل هم نزدند.» مطمئناً نقش مربی در ایجاد حاشیه امنیت برای بازیكنان مؤثر است. اما به لطف تجربه جام جهانی قبل، به آسانی می توان متصور شود كه آبی پوشان (فرانسه) این درس را به خاطر سپرده و با تواضع و جدیت به كار خود خواهند پرداخت. تواضعی كه نباید ساختگی باشد، زیرا تیم ملی فرانسه در سال ۲۰۰۶ یك گروه از مهاجمان و بازیكنان تهاجمی فوق العاده و هوشیار را در اختیار دارد. مربی تیم امید فرانسه معتقد است نباید این مسأله را كتمان كرد كه در سنین خیلی پایین دارای مهاجمانی با استعداد هستیم. اعضای تشكیل دهنده خط حمله آبی پوشان (فرانسه) با وجود نارسایی های قبلی خود به دیگر تیم ها یادآور می شود كه فرانسه روی این بازیكنان كه برخی از آنها هم جزء بهترین های دنیا هستند، بسیار حساب می كند. ماه ژانویه برای چهار برگ برنده اصلی نیروی تهاجمی فرانسه (هانری، ترزگه، ویلتورد و زیدان كه مورد توجه باشگاه های خود هستند) درخشان نبود و در برخی موارد با مخالفت افكار عمومی نیز مواجه شد.
تأثیر مثبت بازیكن بزرگ آبی پوشان (فرانسه) كه روی او به عنوان قسمتی از شانس گذاشتن از مسیر سخت جام جهانی آلمان متكی هستند، مخصوصاً برای هانری و ترزگه، بسیار ملموس است: زیرا اگر زیدان به عنوان مسیر هدف بزرگ تلقی شود، نخست به دلیل كیفیت پاس ها و تأثیر مثبت او در بازی است كه مورد قضاوت قرار خواهد گرفت.
اگرچه او می تواند خود را به عنوان یك گلزن مادرزاد نیز نشان دهد، مسأله ای كه بارها در یك دهه پوشیدن لباس سه رنگ تیم ملی به اثبات رسانده است. همین طور در مورد سیلوین ویلتورد، بازیكنی كه به بازی در تیم آبی پوشان (فرانسه) و كنار زیدان عادت كرده است. به همین دلیل او كمتر خود را به عنوان یك گلزن معرفی كرده است.
●استعدادها و مشكلات
تیری هانری و ترزگه، به رغم آمارهای قابل ملاحظه و گذراندن دوران مشترك در باشگاه موناكو برای قرار گرفتن در نوك حمله تیم فرانسه با یكدیگر مشكل دارند. اگرچه بازدهی هریك از این دو به تنهایی باعث نمی شود كه (آنها) مورد توجه قرار گیرند. (هانری با ۷۵ بازی و ترزگه با ۶۰ بازی در مجموع ۳۱ گل برای فرانسه به ثمر رساندند و بعد از میشل پلاتینی، با ۴۱ گل در رتبه دوم گلزنی قرار دارند) و علی رغم ۳۶ بازی كه در كنار هم قرار گرفتند فقط در ۷ مسابقه به دروازه حریفان راه پیدا كردند و این برای بازیكنانی با موقعیت آنها ناچیز است. بدون شك این مسأله ایست كه ریموند دومنش را وادار می كند تا از سیستمی با یك بازیكن در خط حمله استفاده كند و این به خاطر مشكلات دایمی اوست. مسأله ای كه ممكن است باعث شود هزینه تغییر احتمالی در دقیقه آخر را متحمل شویم.
●حس انتقام
بعد از ناكامی در سال ۲۰۰۲ فشار وارده بر هانری و ترزگه بسیار زیاد بود. دو بازیكنی كه بار انتقام بازی های بد فرانسه در جام جهانی گذشته به تنهایی بر دوش آنهاست. بدون شك آنها در بازی مقابل سوئیس در چارچوب مسابقات جام جهانی در ۱۳ ژوئن، گل هایی را به هواداران هدیه خواهند كرد. در حال حاضر آنها بعد از جراحت هایی كه در اوایل فصل داشتند به تعهدات خود در زمینه باشگاهی و برای نیل به اهداف باشگاه خود عمل می كنند. ترزگه به تدریج و با پشت سر گذاشتن بزرگان یوونتوس در تاریخ این باشگاه ماندگار می شود. با فراموشی میشل پلاتینی و ۱۰۴ گل او، حالا این فرانسوی- آرژانتینی جایگاه هشتمین گلزن وییل دم، را به خود اختصاص داده است. در حالی كه دل پیرو كه اغلب به عنوان بازیكن جایگزین به بازی گرفته می شود با ركورد ۱۸۷ گل و با فاصله بسیار زیاد از او قرار دارد. به موازات آن ترزگه به آرامی به دنبال لوكاتونی است كه آقای گل سری A شد.
وضعیت هانری نیز تقریباً مشابه به وضعیت ترزگه است. از ۱۷ اكتبر گذشته، كاپیتان توپچی های لندن، یاد یان رایت معروف را از اذهان عموم پاك كرد. این مرد با ۱۸۴ گل، توسط هانری بهترین گلزن آرسنال پشت سر گذاشته شد. در ۴ فوریه گذشته در بیرمنگام، او به دویستمین گل باشگاهی خود دست یافت و به سرعت رودون نیستلروی را در جدول گلزنان لیگ برتر پشت سر گذاشت.
●جایگاه با ارزش
با این وجود مربی انتظار ندارد تا كار بزرگ این بازیكنان با این سؤال مواجه شود: «چه كسی هانری و ترزگه را در خط حمله همراهی خواهد كرد؟» زیرا به جز مصدومیت و مشكلاتی كه ممكن است در دقیقه آخر رخ دهد، حضور این دو شكارچی گل در آلمان، تردیدی باقی نمی گذارد. نام نیكلاس آنلكا كه با اصرار به لیست بازگشته است، در اولویت قرار داشت. بازگشت غیرمترقبه او در مقابل كاستاریكا و آلمان یكی از دلایل مهم و اصلی این تصمیم ریموند دومنش است. درهای تیم ملی به روی هیچكس بسته نیست، به شرطی كه بازیكنان خود را به صورت مداوم برای رقابت فشرده ملزم كنند. اگرچه نیكلاس آنلكا یك دوره بسیار ضعیف را در فنر باغچه می گذراند و چیز خاصی از خود نشان نمی دهد، با این حال عجیب به نظر می رسد كه چه طور مربی توانسته است خود را راضی كند. در ابتدا چون این پاریسی كهنه كار در بازگشت دوباره خود با زدن یك گل و آزار خط دفاعی حریف ناامید نبود. به سختی می توان دلیل این را دریافت كه ریموند دومنش از یك چنین بازیكنی دعوت به عمل آورده است. بازیكنی كه شخصیت پرتوقع و سخت گیر او باعث كنار گذاشتنش بوده است. بی گمان او یك بازیكن با استعداد است، یكی از بازیكنانی كه هنوز توانایی تأثیرگذاری در یك بازی را داراست، درست مثل ترزگه و هانری. كریستف دام، سرمربی آلمانی فنرباغچه با این نظر هم عقیده است و به او اعتماد كامل دارد. البته درنهایت، دومنش بعد از بررسی دقیق، آنلكا را از لیست نهایی خود حذف كرد.
●جبرئیل سیسه روی خط
برای جبرئیل سیسه قضیه طوری دیگری است. مهاجم لیورپول كه در ناحیه استخوان درشت نی خود دچار مشكل است بهبودی و حضورش در هاله ای از ابهام قرارگرفته است. رافائل بنتیز، سرمربی لیورپول با روی نیمكت قرار دادن سیسه به طور مداوم و نیز ترجیح دادن «كروش» غول پیكر به او، عدم اطمینان خود به این بازیكن را نشان داده است، در هفته های اخیر و با ثابت شدن در تركیب اصلی، او متأسفانه نشان داد كه در مقابل دروازه دچار عدم مهارت است، با این حال دومنش او را تأیید می كند و برای این كه سیسه نگرانی او را برطرف كند، می تواند در آلمان حضور یابد. لوئیز ساها، بازیكنی دیگری كه مدت هاست چهره شده است. بازیكنی كه به نظر می رسد در آخر به عنوان چتر حمایتی مورد استفاده قرار گیرند. سلامت و شادابی روحی و جسمی او می تواند دارایی بزرگی در لحظات آخر برای انتخاب بازیكنان باشد، مخصوصاً اگر او به زدن گل های تعیین كننده برای شیاطین سرخ ادامه دهد، مسأله ای كه به نظر می رسد به عادتی برای او تبدیل شده است.
●مشكل گلزنی در لیگ فرانسه
با میانگین ۲۵/۲ گل در هر بازی، لیگ یك فرانسه، با فاصله از لیگ قهرمانان اروپا و پرباری كمتری در میان ۵ كشور بزرگ فوتبال قرار دارد، دلیل آن چیست؟ بعضی ها نبود شجاعت در نزد مربیان را مزید بر علت می دانند، زیرا پیش از هر چیزی به پیروزی فكر می كنند تا نتیجه و این توضیحی است واقعی ولی ناكافی.
عزیمت بهترین مهاجمان فرانسه به خارج از كشور نیز نقش بسیار زیادی در فقر گلزنی لیگ ۱ را داراست. اگرچه بهترین باشگاه های فرانسه لیاقت خرید نام های بزرگ را دارند، اما همیشه امكان مالی برای پرداخت مزد آنها را نخواهند داشت و این مقررات فرانسه اعم از مالیات بردرآمدهای زیاد نیست كه تغییراتی را در بعضی از مسایل این كشور موجب می شود.
امیر قربانی
منبع : روزنامه همشهری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست