شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

خواص میوه ها


خواص میوه ها
● انگور سیاه، انسان را جوان نگه می دارد
در پوست و گوشت انگور سیاه، مقدار زیادی ویتامین C، بتاکاروتن، ویتامین E، آنتوسیانن وجود دارد. این مواد با هم جلوی رادیکال های آزاد را می گیرند و از عمل اکسیداسیون در بدن جلوگیری می کنند. این مواد نه تنها انسان را در مقابل بسیاری از بیماریها مصون می کنند، بلکه فرایند پیر شدن پوست را نیز به تاخیر می اندازند.
محققان آمریکایی ثابت کرده اند که انگور سیاه در مقایسه با ۴۰ نوع میوه و سبزی رایج، بیشترین قدرت را در زمینه مقاومت در برابر اکسیداسیون دارد.
▪ مواد آبی رنگ خون ساز هستند
فصل انگور از تیرماه تا شهریور است. علاوه بر ویتامین های بسیار، میرتیلین انگور قابل توجه است. فلاون آن به همراه ویتامین C و آهن در امر خون سازی شرکت دارد و باعث خنثی شدن رادیکال های آزاد می شود. همچنین از سخت شدن رگهای خونی جلوگیری می کند.
▪ فواید زیاد انگورهای حبه ریز
انگورهای سیاه مقدار زیادی ویتامین C دارند که از سرماخوردگی و سرایت بیماری جلوگیری می کند. علاوه بر این، انگورهای حبه ریز دارای اسید سیب و لیمو و میوه های دیگر، مواد معدنی، بویژه آهن و مواد رنگی است. تانن موجود در انگور سیاه برای ساخت پوشش مخاطی اندامهای میان تهی و پیشگیری از تورم و از بین بردن باکتریها مؤثر است.
▪ انگور سیاه تسکین دهنده اعصاب
آنتوسیانین ( ماده رنگی گیاهان ) علاوه بر حفاظت سلولهای گیاهی، از سلولهای انسانی نیز محافظت می کند. مواد آلی انگور بسرعت وارد خون می شود و به انسان تحرک، شادابی و جوانی می بخشد. فردی که تحت استرس است، به موادی نیاز دارد که ارزش غذایی آنها بالا باشد. انگور سیاه و همچنین مواد موجود در آن، تسکین دهنده اعصاب هستند.
▪ برگ انگور سیاه
برگ انگور سیاه محتوی جوهر کاتچین، فلاونول ها و اسیدهای مورد نیاز بدن است. در طب سنتی، دم کرده برگهای انگور سیاه را برای افراد دیابتی، توصیه می کنند. ولی هنوز تاثیر آن بر پایین آوردن قند خون ثابت نشده است. شاید دلیل آن کروم موجود در برگهای انگور سیاه است. اما از آنجایی که دم کرده این برگها در بدن حیوانات آزمایشی تولید سم کرده است، استفاده از این برگها توصیه نمی شود.
▪ محل رویش
بوته های کوتاه این نوع انگور، اولین بار در خاور نزدیک و جنوب شرقی اروپا یافت شد. امروزه این نوع انگور در جنگلهای کاج، مردابها و بوته زارهای بخشهای اروپا ، آسیا و شمال آمریکا نیز یافت می شود.
● هندوانه میوه ای برای تمام فصول
هندوانه میوه اصلی تابستان است ولی می توانید آن را در دیگر ماههای سال نیز تهیه کنید و از فواید آن سود ببرید. کارشناسان بهداشت و تندرستی معتقدند که هندوانه منبع مهم ویتامین های A و C است. همچنین هندوانه غنی از پتاسیم است که برای قلب و دستگاه عصبی مفید است این میوه، فیبر مورد نیاز بدن را تامین می کند.
هندوانه فاقد چربی و کلسترول و مقدار سدیم آن بسیار کم است. دو فنجان آب هندوانه حاوی ۹۰ کالری است. از آنجا که هندوانه حاوی ۹۲ درصد آب است، آب بدن را بخوبی تامین می کند. تحقیقات اخیر وزارت کشاورزی آمریکا نشان می دهد هندوانه حاوی مقادیر فراوانی لیکوپن است. لیکوپن یک ماده آنتی اکسیدان است که در مبارزه علیه سرطان و برخی بیماریها به بدن کمک می کند. این ماده مغذی که رنگ قرمز هندوانه را به وجود می آورد فقط در برخی میوه جات و سبزیجات مثل گوجه فرنگی، گریب فروت سرخ رنگ و فلفل قرمز وجود دارد.
لیکوپن علاوه بر داشتن خاصیت ضد سرطان، به سلامت قلب و عروق و جلوگیری از نابینایی زودرس در کودکان کمک می کند. طبق تحقیقات انجام شده در انستیتو سرطان دیترویت، در مردانی که مواد غذایی سرشار از لیکوپن مانند گوجه فرنگی مصرف می کنند، خطر ابتلا به برخی انواع سرطان بویژه سرطان پروستات، کمتر است. لیکوپن، سرعت پیشرفت سرطان پروستات را کند می کند. مردانی که با لیکوپن مورد مداوا قرارگرفته بودند، نسبت به بیماران دیگر، تومورهای کوچکتری داشتند و علائم بسیار کمی از پیشرفت بیماری در آنها دیده شد.
در این مطالعات از گوجه فرنگی هم استفاده شده بود، اما هندوانه نیز به اندازه گوجه فرنگی، حاوی لیکوپن است. ۵/۱ فنجان آب هندوانه حاوی ۱۴ تا ۱۵ میلی گرم لیکوپن است، که بسیار بیشتر از مقدار آنتی اکسیدان موجود در دیگر سبزیجات و میوه جات تازه است.
● هویج و خواص فوق العاده آن
هویج سرشار از کاروتن است و از بروز انواع سرطان پیشگیری می کند. تحقیقات موسسه ملی سرطان ( National Cancel Institute ) در آمریکا نشان می دهد افرادی که در رژیم غذایی خود مقادیر فراوانی هویج و دیگر مواد غذایی غنی از کاروتن مصرف می کنند٬ نسبت به افراد دیگر کمتر در معرض خطر ابتلا به انواع سرطان هستند.
این مطالعات نشان می دهد٬ افرادی که در معرض مواد سرطانزا (مانند اشعه ماوراء بنفش ) قرار دارند یا دخانیات استعمال می کنند٬ با مصرف کاروتن بیشتر می توانند خطر ابتلا به سرطان را در خود کاهش دهند. مقدار مورد نیاز روزانه کاروتن ۵۰۰۰ واحد بین المللی است. یک هویج تازه در حدود ۱۳۰۵۰۰ واحد کاروتن به بدن می رساند. کاروتن برای سلامتی چشمها نیز بسیار مفید است.
کاروتن در تشکیل بخشی از چشم نقش دارد که در مقابله با شبکوری و ضعف بینایی فعالیت می کند. مصرف سه عدد هویج خام در روز باعث پایین آوردن کلسترول خون و در نتیجه کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی می شود که علت اصلی حملات قلبی است. هویج برای درمان اسهال مفید است همچنین نفخ و ترش کردن معده را نیز بر طرف می کند.
هویج برای سلامت چشمها و بینایی بسیار مفید است٬ به پیشگیری از سرطان٬ کاهش کلسترول٬ عمل هضم غذا و مداوای اسهال کمک می کند. هویج را می توان بصورت خام و پخته مصرف کرد و یکی دو لیوان آب هویج در روز از هویج تازه تهیه کرد.
برای تهیه سوپ هویج می توانید ۴۵۰ گرم هویج خرد شده یا رنده شده را با ۳/۴ پیمانه آب طبخ نمایید تا غلیظ شود سپس آن را صاف و مصرف نمایید.
هر چقدر هویج تازه تر باشد، خواص آن بیشتر است زیرا از زمانی که هویج از درخت چیده می شود تا هنگام مصرف ٬ از میزان کاروتن آن کاسته می شود.
منبع : سایت هشت


همچنین مشاهده کنید